Едно си знае Цветанов, едно си бае

Вътрешният министър учуден, че президентът е скочил на ВСС
Обновена: 16 юли 2012 15:03 | 16 юли 2012 09:29,
395
Едно си знае Цветанов, едно си бае
Снимка: БТА

Вътрешният министър смята, че решението на ВСС за отстраняването на съдийката Мирослава Тодорова е правилното.

"ВСС е независима съдебна институция и трябва да се съобразим с взетите от нея решения", категоричен бе той пред БНТ.

МВР шефът заяви, че името на съдия Тодорова му е станало известно, когато го потърсили жертвите на престъпността.

"В публичното пространство излезе, че съдия Мирослава Тодорова има забавени 1-2 дела, но има още – говорим за над 50 дела. Има дело със забавени мотиви, забавено е 4 години и 9 месеца – дело за отвличане, а после прекратено заради изтекла давност. Това е тревожно", твърди Цветанов.

Още по темата

Министърът остана учуден от реакцията на държавния глава Росен Плевнелиев, който в края на миналата седмица обяви, че е обезпокоен от решението на Висшия съдебен съвет, което създавало усещането за необективност.

"Убеден съм, че президентът Росен Плевнелиев не е запознат в детайли с това, което става във Висшия съдебен съвет, не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, забавил над 50 дела. Това, ако е вярно и действително президентът поддържа такава теза, не бих го приел за една демократична държава", коментира с днешна дата Цветанов.

По думите му петъчният протест пред ВСС в защита на съдия Тодорова се е превърнал в политически.

"Бяха около 200 души, имаше много адвокати и граждани, но не се знае какво точно защитаваха тогава. Този протест се превърна в политически. Вярвам, че има честни съди и прокурори, но те са принудени да мълчат. Ако имаме принципите, които да се спазват от всички, съдебната система ще бъде отлична", категоричен бе вътрешният министър.

Междувременно в 10 сутринта започва извънредно заседание на Висшия съдебен съвет. На него публично ще бъде обсъдено уволнението на съдия Мирослава Тодорова, очаква се ВСС да направи преглед и на своята дисциплинарна практика по дела, които са били забавени.

В писмо, изпратено до правосъдния министър, съдия Мирослава Тодорова приветства организираната от Диана Ковачева дискусия за работата на ВСС като кадрови орган на съдебната власт.

"Темата за дисциплинарната дейност на ВСС, заедно с начина, по който се провеждат конкурсите за назначаване и повишаване на магистратите, е в центъра тъкмо на този дебат", пише в писмото си Тодорова, цитирана от БТА.

Съдията добавя, че е убедена, че срещата днес би могла да бъде изключително полезна за преосмисляне на цялостната концепция за целта на дисциплинарното производство срещу съдии и прокурори за забавено изготвяне на актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
24
 
6
 
! Отговори
подкрепям го преди 12 години
Аз мисля, е Цветанов е прав
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 67 честност и найвност качества които другарите не притежават
48
2
 
23
 
! Отговори
преди 12 години
Отново смятам , че СТАНИШЕВ е виновен ! АЕХАЕ ХХЕАХ ХЕ глупав народе, вие си ги избрахте, сърбайте си ги!
47
2
 
24
 
! Отговори
:) преди 12 години
До петък миналата седмица делата бяха 4, днес понеделник станаха 50, след 2-3 дни може и 200 да станат. Щом има забавени дела да се види защо са забавени и ако процедурни нарушения да ги уволняват. Тука май нещата станаха - еднал лъжа повтаряна хиляди пъти става истина. :)
46
1
 
26
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
той сам ще си падне- от собствена глупост
45
1
 
31
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Абе друга си е да имаш физкултурник за шеф на МВР!
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 60 мечтай си че няма да дадат
43
24
 
5
 
! Отговори
До 57 преди 12 години
Що чакате Бойко да подаде оставка? Айде , свалете го де! Нали сте много яки! Ще му мръднете...
42
2
 
0
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
ти да не би да си Цонев
41
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз подкрепям герб но смятам че и янева и всички съдии които бавят дела трябва да се изметат от там като не могат да се справят с толкова много дела да не ги поемат или да си дават оставките може би има нужда от още съдии и хаз не знам но е нужна промяна а относно всс уцелиха точно в сърцето на кошара евала им
40
4
 
39
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
до 52За магистралите грешиш - до този момент ЕС не са дали и стотинка - няма и да дадат , всичко това се строй с резерва и на наш гръб - защо няма да дадат пари от ЕС - ами запознайте се с процедурите им и ще разберете.
39
3
 
7
 
! Отговори
до 46 от рибата преди 12 години
колко си прав личи от факта, че има извънредно заседание на ВСС, може пък да я върнат тая съдийка-може би не разбираш, че не съм против това да има ред, против съм избирателното въвеждане на ред
38
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ние сме направо изумени, че начело на държавата са все още Тиквата, Цвъ Цвъ и цялата шайка нагли, крадливи и некадърни ГРОБ-ари...
37
1
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
Николай Цонев - последното нещо, което е , е невинен
36
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Давай Бойкооооо-колкото повече има мрънкане от *** ,значи си на прав път
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да бе, друга песен щеше да пее ако бяха освиткали неговата дружка с нейните 46 затлачени дела, ама нали си е неговата, само я смъмрихаколкото до Плевналиев, ми нали вие си го намерихте и си го направихте президент, бой, ако не слуша и готово, да си знае мястото
34
5
 
26
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Все Станишев е виновен, обаче от 3 години насам са ГЕРБ какво се оправдават само факт е че мизерията се засилва навсякъде, така че какво реват против БСП само??? Нали са много печени какво направиха освен 50 км магистрали и то с пари от ЕС???
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изумителни,потресаващо,но въпреки това факт.За да се издигнеш и заемеш толкова висок пост в България, задължително трябва да имаш висше по тъпоумие.
32
24
 
7
 
! Отговори
До комунягите преди 12 години
Вие, ***, съвсем сте изтрещели! Защитавате цялата шайка престъпници ,само за да наплюете правителството на ГЕРБ! Ама като ви клатят тарикатите на тях не им пука с какви политически симпатии сте! И вие сте потърпевши! Ама сте толкова *** и сигурно ви харесва!
31
7
 
21
 
! Отговори
до кулио преди 12 години
тъпата съдийка ги пуска поради липса на доказателства-това е практика-първо арестуваме, после ще търсим прокуроски свидетели и доказателства.Някой да се извини на Николай Цонев, дето го арестуваха по телевизията и го поставиха на колене, да види народа как действа МВР, а после се оказа абсолютно невинен, ама тихо-мълком го освободиха, едно извинявай не казаха-***! Най-големите мафиоти са полицаите- ***, наркотици-всичко минава през полицаи и митничари-Мишооо, чуваш ли, аз вальо