Обвиниха Петко от Лясковец и за притежание на оръжие

Той е съхранявал без разрешително огнестрелно оръжие
Обновена: 1 дек 2014 18:19 | 1 дек 2014 18:18, Камелия Цветанова
34
Обвиниха Петко от Лясковец и за притежание на оръжие
Снимка: Булфото, архив

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна допълнително обвинение на Петко Савов Петков от Лясковец, който през март тази година уби полицая Емил Шарков и рани още трима негови колеги, съобщи за БТА Катерина

Още по темата
Лещакова - говорител на прокуратурата.  Конкретизираното обвинение срещу Петков е по чл. 339 от Наказателния кодекс за незаконно притежание и съхранение на огнестрелно оръжие, уточни Лещакова.

Срещу Петков беше повдигнато обвинение по чл. 116 от Наказателния кодекс за умишлено убийство на полицай след стрелбата в дома му в Лясковец на 14 март тази година по време на специализирана полицейска акция.

Процесуално-следствените действия по досъдебното производство продължават, посочи Лещакова.

Петков в момента е с мярка за неотклонение  "задържане под под стража".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
20
 
! Отговори
Питащ? преди 9 години
Ако по Вас стрелят с "Калашников" и вие имате оръжие няма ли да стреляте по тях?
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да си смучат от пръстите за обвинения на защитилия се в собствения си дом Петко, да повдигнат обвинения срещу виновниците за станалото.
7
0
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Обратна логика.Само да минат по улиците на Сопот или Казанлък,колко ли арестувани ще има.Пък колко обвинения,някои амбициозен прокурор,може да направи кариера.
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петко е разговарял дни преди стрелбата с кварталния.Защо тогава не са го арестували и да му вземат пушкалата?Защо е било необходимо баретите да се тренират с жилището на Петко,чрез разбиване на входна врата и проникване през прозорци?Казват,че имал страхова невроза.И аз,ако съм страхлив и имам оръжие и някой започне да ми разбива вратата , ще стрелям за самозащита.Вечна му памет на Шарков. Виновни са началниците,които са изпратили баретите на тая безмислена мисия
5
1
 
20
 
! Отговори
художника преди 9 години
"Българския съд" го закъса тотално. Не знаят в какво да обвинят един обикновен човек, който на практика е спазил закона, който гласи, че имаш право да се защитаваш със същото оръжие с което те нападат. Ако баретите бяха с ножове, щяха да го обвинят в превишаване на правата при самоотбрана, да ама не! Най справедливо е да го пуснат и да съдят тези дето пратиха пушечното месо.
4
23
 
2
 
! Отговори
1chovek преди 9 години
До Тихомир ТомовКакво има да "нагласяваш" на човек, който сам се е "нагласил", като е извършил убийство на полицай и е ранил още трима? Заплахи за убийства на деца?Нападението над полицай е посегателство срещу обществото.Такива психопати в някои щати в САЩ за това директно отиват на стола.....Надявам се да не си и ти някой, като този от снимката?
3
3
 
7
 
! Отговори
Сачмо преди 9 години
Щом е съхранявал оръжие без разрешително, значи се приема, че няма оръжие и затова полицаите са тръгнали срещу него като на парад.
2
1
 
30
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
От доста време нагласят делото и доказателствата , за да покрият проблемите с висшето малоумно ръководство на полицията , което доказа , че висшите нарко работодатели и ромските крадци и убийци са им по-мили от обикновените българи !
1
3
 
22
 
! Отговори
Рязан Кольо преди 9 години
Ам да му го узаконят на човека. Какво го мотаят.