Протест и контрапротест за главния прокурор

Движението около Съдебната палата беше блокирано
14 юли 2015 19:52, Анисия Иванова
49
Протест и контрапротест за главния прокурор
Протестът пред Съдебната палата. Снимка: Булфото

Протестиращи срещу главния прокурор Сотир Цацаров блокираха движението пред Съдебната палата. Пред журналисти представители на протестиращите заявиха, че не очакват Цацаров действително да подаде оставка, но искат да покажат, че има гражданско общество в подкрепа на съдебна реформа, предложена от министъра на правосъдието Христо Иванов.

Те добавиха, че искат оставката на Цацаров с аргумента, че той застава срещу реформата и добавиха, че един от поводите за протеста е, че главният прокурор се самосезира избирателно по медийни публикации.

Протестиращите са издигнали плакати: "Оставка!", "Кой?", "Слугите на мафията - вън от съда". Недоволните надуват свирки и бият по барабани.

По същото време, отново пред Съдебната палата, на протест в подкрепа на главния прокурор се събраха негови поддръжници, пише БТА.

Те обявиха, че са срещу реформата на правосъдния министър и издигнаха плакати, на които е изобразен бившият премиер Иван Костов с надпис "Гробар".

Гражданите за днешния протест се организираха в социалната мрежа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой да протестира срещу нещо - разбирам! Но представете си за какво става въпрос при положение, че някой организира хора В ПОДКРЕПА на един човек, който не е успял поне да изправи пред съд нито една знакова фигура!!! КОЙ ли е този, който плаща за тази подкрепа?
10
1
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
До Анонимен 8, а ако тези с 6 процента са смешни, поне кажи КОЙ може да направи тези промени със съда и прокуратурата, доколкото знам НИКОЙ ДРУГ НЕ ИСКА, защото вече имаме над 10 доклада от ЕС и ВСЕ ЗА РЕФОРМА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДЕЛА ДЕЛА И САМО ДЕЛА преди 90-теА сега с тая Пишмян Демокрация се навъдиха само едни Лаладжийй като тоя от Снимката ВЪПРЕКИ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ТОЧНО ДЕМОКРАЦИЯТА КАТО СИСТЕМА ТА ЗА ТОВА СИ И ПАТИМ ТОЛКОВА ОТ ЕВРОПА СИСТЕМАТА В БЪЛГАРИЯ Е ХАЛИФАКС СИНДЖИРА СИ ИДЕ КОЗАТА Я НЯМА
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДСБ ДА ИЗЛИЗА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО,БОЙЧЕТО РЕФОРМИ НЯМА ДА ПРАВИ. В ПРАВ ТЕКСТ ТОЙ КАЗА,ЧЕ НЯМА ДА ДОПУСНЕ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ КАКТО СТАВА В РУМЪНИЯ.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То пък едни промени(смешни),а кой им е дал мандат с 6%,да променят конституцията.Не казвам ,че не трябват значителни промени,но тези са некомпетентни,крадливи и никой не ги е овластил,точно те да правят,каквито и да е поправки.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Boiko i zvaka Zero go slojiha gl prokuror masnik i ne kompetenten debel nahalnika a Jena mu s hiladi delata semi sa jalto stotinli Marsch. ZAzarov v plovdiv ot Kadeto doide
5
0
 
8
 
! Отговори
кокинов преди 8 години
Шефе,ти си го избра!
4
0
 
11
 
! Отговори
България преди 8 години
Гарван на Гарван око не вади БЕЗАКОНИЕТО В ДЪРЖАВАТА Е ДОБРЕ ДОШЛО ЗА ВИШИТЕ ПРОСЛОЙКИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ СТРАНАТА МАФИОЗКИ СТУКТУРИНЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
3
1
 
10
 
! Отговори
Ужас..ха,ха,хаааааа. преди 8 години
Буря , в ЧЕКМЕДЖЕТО НА ...СЪДЕБНАТА СИСТЕМА...ха,ха,хааааааааааааа!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само 300 човека..?????....
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка!!! Прокуратурата в Румъния даде министър-председателя на съд, а вие г-н Цацаров какво сте направили за да спре ограбването на България откакто сте "главен" прокурор? Нищо!!!??"?