Дадоха на съд полицайката Симона Радева за укриването на Семерджиев

Тя му осигурила металната стълба, с която се изкачил до терасата на жилището си
25 юли 2024 12:33, Петър Бойчев
66
Дадоха на съд полицайката Симона Радева за укриването на Семерджиев

Софийска районна прокуратура предаде на съд бившия полицейски служител Симона Радева за лично укривателство на Георги Семерджиев.

На 5 юли 2022 г., в София, докато е на длъжност младши инспектор в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ към Първо Районно управление, тя помогнала на Георги Семерджиев да се укрие. Осигурила му метална стълба, с която Георги Семерджиев се изкачил до терасата на жилището си, влязъл вътре и се укрил.

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за авторството и вината на обвиняемата, поради което Софийска районна прокуратура е внесла делото в Софийски районен съд с обвинителен акт.

По досъдебното производство са разпитани 18 свидетели, назначени са експертизи, приобщени са веществени доказателства и относими документи.

На 22 април тази година Семерджиев беше осъден на 20 години затвор на втора инстанция за причинена смърт на две жени при катастрофатa на столичния бул. „Черни връх“.

Тежката катастрофа стана през юли 2022 година. Според експертизите по делото мъжът е шофирал с над 160 км/час. Той уби на място две жени - Хариет и Христина.

През 2022 г. пред съда Радева призна, че е занесла стълба в дома на Семерджиев, но не е знаела, че е бил участник в катастрофата, предава Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако беше някой друг, примерно обикновен човек, за някво кокошкарско престъпление, щяха вече да са го окошарили.
54
1
 
4
 
! Отговори
Петела преди 1 месец
Много яка кака
53
0
 
3
 
! Отговори
Чичолина преди 1 месец
Още ли не е станала фолк фурия.Поне не пее фалшиво като някои.
52
0
 
1
 
! Отговори
ТАЯ преди 1 месец
ДЖУКЛА ДА БЪДЕ СПРАВЕДЛИВО ОСЪДЕНА,ТАКИВА КАТО НЕЯ СА СЕ САМОЗАБРАВИЛИ-МВР ЛИ-НАНАЙСИ
51
0
 
3
 
! Отговори
Мънго Джери преди 1 месец
Е и и да я осъдят условно може и да не обжалва,а може и да не я осъдят.Този джип си има номера,от тях се стига до собственика,който пък има регистрация по адрес,на който чак на другия ден го потърсила полицията и му взели проби тогава и тя го била знаела,че го издирват?Ами негоден опит да го укрие,без последствия.Със стълбата го била укрила в собственият му дом? А без стълбата вероятно щеше да разбие вратата си,а полицията на момента щеше да го издири.
50
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
как може това недоразумение да работи в мвр позор
49
0
 
2
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Ха,ха,ха49 и той не си знае чадъра.При пиене на много кафе по заведенията се забравя да се придвижат преписки,да се връчат навреме наказателни постановления а при невръчено и влязло в законна сила няма как да има повторното в едногодишен срок за шофиране без книжка,съответно да има наказателна отговорност.И така с години си е шофирал без книжка.А и такива се крият,а наказателното постановление трябва да е връчи лично на него,за а е валидно връчено отнася ли се за шофиране без книжка.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в крайна сметка КОЙ е разпъвал чадър над тоя престъпник толкова години не се разбра, то ако не излезе и сам не каже пред тв, няма как да стане в бг
47
0
 
11
 
! Отговори
Полициата преди 1 месец
В България е престъпна организация занимаваща се с разпространение на наркотици, кражби на автомобили, търговия с оръжие, рекет, охрана на криминални и политически босове, наказателни акции, убийства и т.н. При положение, че полициата е криминална организация какви очаквате да работят там и как същите ще преследват престъпници. Съдът и прокуратурата са другите две престъпни организации, част от силовите мафиотски структури на държавата.
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми трябва първо да стане баба, и след това да започнат делото, а като си отиде от старост последното заседание ще бъде на гобищата за да я обявят за виновна и чак след приключването на това дело ще имат възмовността да започнат дело срещу Семерджиев. Даже ще могат да обединят делата за всички престъпления които е извършил от сега до тогава в едно и да спестят пари на данъкоплатците...
45
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На кой му пука
44
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единствено не ми е ясно защо при всички факти , че и признания от г-жа Симона на МВР/Прокуратура или който и там да се занимава с това са му нужни 2 години за да повдигне обвинение
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама тя, колегите и и шефовете им тоя убиец са го прикривали години наред. Даже са се возели с него в колата, за да не ги спират други полицаи. За това ще има ли обвинения? За злоупотреба със служебно положение трябва да има много строги наказания, за да има някакъв превантивен ефект.
42
4
 
15
 
! Отговори
неразбрал преди 1 месец
А намагнитената угоена св..ня Шиши и хасковския противен мишок Добрев кога?Кога ще видим Тиквун Пачката-Кюлчето Барселонски в затвора?Доганя и Прокопиев кога?
41
0
 
15
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Две години по-късно дават ход на делото? Че то с тая скорост след 10 години я има я няма 2-3 заседания по делото.
40
1
 
15
 
! Отговори
Ленин преди 1 месец
Моментално да бъде изпратена в бежанският център в Харманли , да бъде хвърлена гола и с няколко туби вазелин вързана за кол обградена около обезумели ислямисти :) Това е справедливото наказание за нея , а за Семерджиев заместник на доктор Менгеле трябва да се занимава с него .
39
3
 
12
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Звучи ми странно "укриване по адрес на местоживеене"!Ако го бе завелв нейния дом е съвсем ясно,че му е помогнала да се укрие,но да му помогне да влезе в собствения си дом?Как ще се укрие на адреса на който живее и ще си мисли,че няма да го открият на него?
38
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВИЖТЕ тя е полицейски служител! Тя няма как да знае, кой е издирван от полицията. Това можете да го очаквате от кварталните клюкарки. Полицията в България, никога не е знаела кой, къде е, кого издирват итн. Все пак полицията не може да връчи документи и глоби с десетелетия!
37
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да живее българското правосъдие. За две години и две седмици успяха да я дадат на съд. Млада е. Да е жива и зрава да дочака края на процеса след 20-тина години
36
0
 
33
 
! Отговори
Оня преди 1 месец
Тиии да видиш, през 2022 деянието, а сега сме се сетили да я съдим. Дали не са изчезнали доста доказателства през това време?