Още 5 км и Украйна затваря руските войски във "врящия котел" Курск

За да изтласка нападателя, Москва се нуждае от поне 50 000 войници там
25 авг 2024 07:00, Петър Бойчев
463
Още 5 км и Украйна затваря руските войски във "врящия котел" Курск
Снимка БГНЕС

За да изтласка украинската армия от територията на Курска област, Русия се нуждае от поне 50 000 войници, но тя не разполага с такива резерви в района, пише американският вестник The New York Times.

Според оценки на Пентагона Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е включил около 10 000 войници в Курската операция. Колкото повече територия в крайна сметка успеят да овладеят украинците, толкова по-трудно ще бъде защитата им.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са разрушили три моста на река Сейм и са напът да поемат контрол над обширна територия в Курска област - Глушковския район, където около 3000 руски войници може да попаднат във "врящия котел“, съобщава военно-аналитичният на Telegram канал Military analytics.

Глушковският район е заобиколен от запад и юг от територия на Украйна. От изток (от страната на Суджа) ВСУ водят настъпателни действия, в хода на които са установили контрол над селата Снагост и Апанасовка. До река Сейм и затварянето на "котела“ им остават пет километра.

Руснаците, въпреки разрушаването на мостовете през Сейм, все още снабдяват войските си чрез понтонни преходи през реката (тя не е много широка и е лесна за преминаване). А Украйна активно атакува понтони, построени от руските въоръжени сили през река Сейм в Глушковския район, пише Фокус.

За целта се използват както дронове камикадзе, така и касетъчни боеприпаси. Това се прави, за да се блокира снабдяването на руските войски и да се вкарат войските там в "котел“. Очевидно в близко бъдеще ще има поне опити за настъпление на ВСУ в този район, обобщава каналът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от Темида
Прокуратурата във Варна се захваща с "черния списък" на "Възраждане"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
0
 
3
 
! Отговори
Нормална преди 2 седмици
Укрите са във врящия котел а не руснаци,не се научихте да бъдете честни и да пишете истината, лижите то....е на зеления наркоман.
330
0
 
4
 
! Отговори
И какво като преди 2 седмици
Ги затвори във"врящия котел". За сега фронтовата линия се мести на Запад.
329
0
 
10
 
! Отговори
Петър преди 2 седмици
Какво стана с тия 5км буахахаха, маи Руснаците ще затворят Украйнциге във врящ котел ж у р н а л я т а
328
0
 
8
 
! Отговори
Asan преди 2 седмици
Си изпържи ВСУ мъдурите в него
327
0
 
18
 
! Отговори
Z преди 2 седмици
Калпава ви е пропагандата.От времето на Йозеф Гьобелс не сте мръднали ни на йота.
326
1
 
22
 
! Отговори
7777 преди 2 седмици
СПРАВКА ЗА ИНФОРМАЦИОННО ОЩЕТЕНИТЕ МЕДИИ ,И ВЗЕМЕТЕ ГО ПРОВЕРЕТЕ И ГО ЗАПОМНЕТЕ ! .....ШАНС СРЕЩУ РУСИЯ- ЯДРЕНА ДЪРЖАВА НОМЕР -1 С НАЙ-МНОГОБРОЙНИЯ И ОБНОВЕН НА 100% ЯДРЕН АРСЕНАЛ, НЯМА НИКОЙ ! СПРАВКА : ТОЧНО ЗА 9 МИНУТИ, САМО С 10 БР. ХИПЕРЗВУКОВИ ТЕЖКИ ,РАКЕТН.БЛОКА,ОТ МЕГАТОНЕН КЛАС Х 20 МГТ.- SS-29 Sarmaт 15А28-РС-28 , И САЩ, ЩЕ БЪДАТ ИЗПЕПЕЛЕНИ ! ....ТЕХНИЧЕСКО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НЯМА ! ЗА БРИТАНИЯ Е НУЖНА 1 БОЙНА ГЛАВА, И 4 МИНУТИ ТЕХ.ВРЕМЕ, СЛЕД КОЕТО НЯМА ДА Я ИМА ! В ПЕНТАГОНА ЗНАЯТ ТОВА, И НЕ ВЕДНЪЖ СА ГО КОМЕНТИРАЛИ..
325
2
 
20
 
! Отговори
7777 преди 2 седмици
ТОЗИ САЙТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯН ЗА УКРАИНСКА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ! НИЩО ОБЩО С РЕАЛНАТА КАРТИНА. В РУСКАТА КУРСКА ТЕРИТОРИЯ ,СА ИЗБИТИ НАД 6000 УКР.ВОЙНИЦИ И ТЕХНИКАТА ИМ Е УНИЩОЖЕНА.РАЗДРОБЕНИ ОЦЕЛЕЛИ ГРУПИЧКИ ПО 2-3 БЯГАТ ПРЕОБЛЕЧЕНИ В ЦИВИЛНИ ДРЕХИ С КРАДЕНИ КОЛИ.СМЕШНИЦИ.
324
2
 
25
 
! Отговори
до преди 2 седмици
мисирките изпълняващи козяшката пропаганда -помолете господарите си да спрът телеграм и тик ток ,а може направо и интернета и чак тогава може и да почне народа да вярва на измислените /спуснати/Ви писания и небивалици :) срам сте за обществото наречено журналисти.
323
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До я па вие 377: То щото руското Министерство на отбраната(не на войната) не ги ползва. От трагедията - два генетично идентични народа да се трепят - правите новинарски пари.
322
2
 
20
 
! Отговори
я па вие преди 2 седмици
че КАСЕТЪЧНИТЕ боеприпаси са ЗАБРАНЕНИ от ООН!!!КАК така мирните и хуманни укри ги използуват????
321
1
 
23
 
! Отговори
Укро погром преди 2 седмици
Ако Покровск падне, това ще бъде най-голямото населено място, превзето от руснаците, откакто завзеха Бахмут миналия май. Местната администрация е напуснала, а 53 хиляди жители се готвят за най-лошото.Освен с евакуационни влакове, семейства тръгват с вагони с контейнери, пълни с фотьойли, дивани и хладилници. Банките демонтират банкомати.
320
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вън на всички укри от Европа !
319
1
 
20
 
! Отговори
Укро погром преди 2 седмици
Напредъкът на Русия в логистичния център Покровск набира скорост, предава "Таймс". Украински военни командири са коментирали пред британското издание, че колапсът там се дължи на липса на снаряди, на новите руски тактики с плъзгащи се бомби и електронната война. Но всички са единодушни, че един от най-големите проблеми е численото превъзходство на руснаците.
318
6
 
22
 
! Отговори
тя преди 2 седмици
Украинците са терористи и убийци ! Изпълняват нареждания на САШ!
317
3
 
28
 
! Отговори
Укро погром преди 2 седмици
Мисирките нищо не пишат за "стратегическото" отстъпление от Покровск в Донбас. Положението там за ВСУ е трагично, затова ни отвличат вниманието с украинска пропаганда.
316
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Окраина от заранта я бухат, кат за последно..... Дал' тоз път няма да изгасят, тотално :) Супер, мега, гига западното ПВО, умря :)
315
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ахаа да повявам и неможах! Голям виц, Украйна ще затвори руснаците във Русия, алоо мисирките, пишете по истински неща!
314
4
 
23
 
! Отговори
Напред на нож преди 2 седмици
Украинските въоръжени сили ще загубят най-добрите останали резерви в района на Курск, докато Съединените щати няма да могат да предприемат никакви решителни действия, за да предотвратят тази ситуация, каза полковникът от армията на САЩ в оставка Лорънс Уилкерсън в интервю за YouTube канала Judging Freedom. Стратегическият резерв на Украйна в района на Курск е единственият, който им е останал и който съдържа най-добрите им бойци. Сега е застрашен от този малък клин към Курск.
313
5
 
20
 
! Отговори
Точно обратното преди 2 седмици
Войници от специалните части атакуват позиции на украинските въоръжени сили в южната част на село Борки В Курска област. Войниците на специалните сили от 810 и 11 бригади уверено се движат напред, освобождавайки руската земя от нашествениците.
312
4
 
35
 
! Отговори
Чери00 преди 2 седмици
Абе вие луди ли сте че лъжите? 5 километра, къде и кога го видяхте? Не разбрахте ли че Путин ви направи номер да нападните Русия!Сега три победи за Русия: нападнахте изконна страна и развързахте ръцете на Путун, там ва изтрепаха колкото да се мъчите (подобно на глупоста дет побликувате), показахте на запада че не ставате нищо и куп още глупости сътворихте! Ама сте прости кад тези дето пишат глупости!