Джокович спечели делото в Австралия, визата му е валидна

Той трябва да бъде освободен в рамките на 30 минути
Обновена: 10 яну 2022 09:03 | 10 яну 2022 08:58, Нели Христова
164
Джокович спечели делото в Австралия, визата му е валидна
Снимка: БГНЕС

Съдия Антъни Кели отмени решението на правителството да анулира визата на тенисист номер едно Новак Джокович. Той трябва да бъде освободен в рамките на 30 минути след взимане на решението.

Ответникът, в този случай Министерството на вътрешните работи, трябва да заплати разноските на Джокович, както са договорени или оценени, се добавя в заповедта. Всичките му вещи, включително паспорта му, трябва да му бъдат върнати "при първа възможност".

Още по темата

ешението на съда означава, че визата на Джокович вече е валидна и той може да влезе в Австралия.

Представител на Министерството на вътрешните работи е съобщил на съда, че друго министерство разглежда възможността да анулира визата на сърбина.

Решението на съда е взето официално в 17:16 часа местно време.

Спорът около отказа на Новак Джокович за влизане в Австралия е много по-дълбок от просто една отхвърлена виза.

Спорът му съвпада с рязкото нарастване на случаите от COVID-19 в Австралия, тъй като броят на случаите за цялата пандемия бързо наближава 1 милион.

На повърхността може би изглежда, че Джокович не представлява голям риск за здравето на австралийската общественост. Но за много австралийци спомените за болезнения локднаун, както и другите пандемични ограничения, са все още свежи.

В продължение на две години десетки хиляди австралийци не можаха да се върнат у дома, след като авиокомпаниите намалиха броя на полетите, за да спазват правителствените ограничения за броя на завръщащите се граждани.

Беше поставена забрана на всеки да напуска страната без валидно изключение, което беше трудно да се получи, а всички новопристигнали бяха отвеждани в хотели, управлявани от правителството за двуседмична карантина.

Не само бяха затворени международните граници, но и държавните, предотвратявайки семействата да виждат близки без одобрена от правителството причина.

Мелбърн и Сидни бяха затворени в продължение на месеци, докато в края на миналата година правителството призна, че огнището не може да бъде овладяно и страната ще премине от позицията си за стратегия за нулев COVID към живот с вируса.

Правителственото съобщение беше, че ваксинацията е изхода от пандемията. Австралия има един от най-високите нива на имунизация в света - 92% от отговарящите на условията хора на възраст над 16 години са напълно ваксинирани, според правителствената статистика.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъnи австралийци
112
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЪРБИЯ ПРАЗНУВА СВОБОДАТА НА ДЖОКОВИЧ! НА ЖИВО В Ю ТЮБ ,БАЛКАНСКИЯ ДУХ Е ВЕЧЕН,КЕНГУРАТА ДА ПОДСКАЧАТ ОТЗАД !ЕВАЛА СЪСЕДИ!
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
https://youtu.be/kucKvGumaVIКой ви каза,че е арестуван отново ,хората танцуват отвън!
110
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноле вече е известен като Новакс Джокович.
109
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксите надявам се са разбрали, че ако не подкрепят протеста срещу зеленият сертификат, могат да се окажат от другата страна в най-близко бъдеще. Както виждаме не на едно място - за да имаш такъв трябва да си с 3-4 пъти набоцкан а много вероятно да се наложи и на всеки 3 месеца.
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен".Защо нашите политици мълчат ?" щото са ги купили.. Австралия е меката на новият фашизъм, използваха това, че е сравнително отделена от останалият свят за да наложат режим по-брутален и от севернокорейския
107
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БАЛКАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ ДА НАЛОЖАТ БОЙКОТ НА АВСТРАЛИЙСКИ КОМПАНИИ ,КОРПОРАЦИИ,ЖИТЕЛИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ,ДАЖЕ ТРАНЗИТ ДА ИМ ЗАБРАНЯТ ДА ПРЕМИНАВАТ,АБОРИГЕНИ МРЪСНИ!ЩЕ НИ НАРИЧАТ НАС БАЛКАНЦИТЕ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ ,КОИТО ИМ ДОНЕСОХА СВЕТОВЕН ШАМПИОН.КЕНГУРАТА МУ С КЕНГУРА
106
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бащата на Джокович отново бълва лъжи. Бил арестуван и вече с корона от тръни на главата го водят на централния прощад в Мелбърн, където да го разпънат. Нали ще е новият Христос?! Сръбският цирк край няма!
105
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За милиони няма закони, за кокошка няма прошка, пък ние нека се мразим един друг кой ваксър, кой антиваксър. Докато не прогледнем реалността, че за богатите правилата не важат, ще си ни правят на маймуни както искат. Победата на Джоко си е лично негова и го боли ***, че простолюдието няма да ходи на почивка и тая година, той ще ходи където си поиска, както и всички други с тлъста банкова сметка ...
104
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКЪВ НЕЗАВИСИМ СЪД БЪЛНУВАШ БЕ???ПРЕМИЕРА ИМ Е ЧАСТ ОТ КОРПОРАЦИЯ КОЯТО ИСКА ДА СЕ НАСТАНИ ТРАЙНО НА БАЛКАНИТЕ,В ЧАСТНОСТ СЪРБИЯ И ДА ПРЕРАБОТВАТ ЛИТИЕВИ ОТРОВИ С ГОДИНИ!!!ПОДКТЕПА ЗА СЪРБИЯ!!! ДЖОКОВИЧ Е ЖЕРТВА НА ПОЛИТИЧЕСКА РЕПРЕСИЯ!!!
103
3
 
9
 
! Отговори
РАЗБИРА СЕ преди 2 години
ЧЕ БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ СИЛНО ДЖОКОВИЧ В ПРАВОТАТА МУ!!!
102
1
 
4
 
! Отговори
За жалост преди 2 години
Решението на Съда може да бъде обърнато от Здравния министър!!!
101
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България трябва да подкрепи в случая Сърбия! Проблемът се задълбочава ,тук не става въпрос само за Джокович,а въобще за балканите и чуждите интереси които искат да съсипят нашата природа и население.Защо нашите политици мълчат ???
100
3
 
4
 
! Отговори
БРАВО преди 2 години
НА АВСТРАЛИЙСКИЯ НЕЗАВИСИМ СЪД!!! НАШИТЕ ДА ВДЕМАТ ПРИМЕР!!!
99
12
 
6
 
! Отговори
Нася преди 2 години
Джокера просто докаэа, че парите са всичко!!! Плати на добри адвокати да иэлъжат от негово име и спечели!!!
98
5
 
3
 
! Отговори
S8 300km/h преди 2 години
Докато Надал яде омари в 8 звездни хотели и тренира, като принц Андрю, Новакс е принуден да спи като куче с *** и да яде сух хляб. Това само ще го направи по-силен. Няма никакви съмнения, че той ще е победител. Ако имах 5000 лв щях да ги заложа на Джоката. Но немам. Някой иска ли да ми даде на заем - ще делим 50/50?
97
2
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Новакс, браво, спечели, а сега е време и за турнира.
96
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свобода за Джокович!
95
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както посред нощ влезе, така посред нощ ще си иде!
94
1
 
9
 
! Отговори
Ой гиди дей преди 2 години
"бяха отвеждани в хотели, управлявани от правителството за двуседмична карантина" - не ми били хотели, най-ми били лагери ха-ха. Австралийското правителство счупи комуметъра, скоро и тук.