Джокович спечели делото в Австралия, визата му е валидна

Той трябва да бъде освободен в рамките на 30 минути
Обновена: 10 яну 2022 09:03 | 10 яну 2022 08:58, Нели Христова
164
Джокович спечели делото в Австралия, визата му е валидна
Снимка: БГНЕС

Съдия Антъни Кели отмени решението на правителството да анулира визата на тенисист номер едно Новак Джокович. Той трябва да бъде освободен в рамките на 30 минути след взимане на решението.

Ответникът, в този случай Министерството на вътрешните работи, трябва да заплати разноските на Джокович, както са договорени или оценени, се добавя в заповедта. Всичките му вещи, включително паспорта му, трябва да му бъдат върнати "при първа възможност".

Още по темата

ешението на съда означава, че визата на Джокович вече е валидна и той може да влезе в Австралия.

Представител на Министерството на вътрешните работи е съобщил на съда, че друго министерство разглежда възможността да анулира визата на сърбина.

Решението на съда е взето официално в 17:16 часа местно време.

Спорът около отказа на Новак Джокович за влизане в Австралия е много по-дълбок от просто една отхвърлена виза.

Спорът му съвпада с рязкото нарастване на случаите от COVID-19 в Австралия, тъй като броят на случаите за цялата пандемия бързо наближава 1 милион.

На повърхността може би изглежда, че Джокович не представлява голям риск за здравето на австралийската общественост. Но за много австралийци спомените за болезнения локднаун, както и другите пандемични ограничения, са все още свежи.

В продължение на две години десетки хиляди австралийци не можаха да се върнат у дома, след като авиокомпаниите намалиха броя на полетите, за да спазват правителствените ограничения за броя на завръщащите се граждани.

Беше поставена забрана на всеки да напуска страната без валидно изключение, което беше трудно да се получи, а всички новопристигнали бяха отвеждани в хотели, управлявани от правителството за двуседмична карантина.

Не само бяха затворени международните граници, но и държавните, предотвратявайки семействата да виждат близки без одобрена от правителството причина.

Мелбърн и Сидни бяха затворени в продължение на месеци, докато в края на миналата година правителството призна, че огнището не може да бъде овладяно и страната ще премине от позицията си за стратегия за нулев COVID към живот с вируса.

Правителственото съобщение беше, че ваксинацията е изхода от пандемията. Австралия има един от най-високите нива на имунизация в света - 92% от отговарящите на условията хора на възраст над 16 години са напълно ваксинирани, според правителствената статистика.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се знаеше, че му правят врътки! Проклети мизерници като не могат по правия път, действат по мръснишкия и неморалния толкова познато дори и във фирмите у нас! Пълно е с некадърници, приятели и подмазвачи на шефа.
52
1
 
27
 
! Отговори
аз преди 2 години
Кирил Петков да прочете статията. 92% ваксинирани и случаите продължават да нарастват
51
1
 
9
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
Дръжката, дръжката на теслата дръжката, как ми влезе мъжката на теслата дръжката.
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На повърхността може би изглежда, че Джокович не представлява голям риск за здравето на австралийската общественост. Но за много австралийци спомените за болезнения локднаун, както и другите пандемични ограничения, са все още свежи.===========...И какво да направи Джокович,че австралийските власти са *** и тъпто им население се съобразява с тях.
49
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балканецът пак направи цивилизования свят за смях. Няма правила които да не може да изхитри и заобиколи
48
5
 
10
 
! Отговори
Много ме касае преди 2 години
тази новина! А със сметките за тока и със заплатите какво правим?
47
1
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АВСТРАЛИЯ НЕ СТАВА ЗА НИКАКЪВ ДОБЪР ПРИМЕР ЗА ВАКСАДЖИИТЕ! 800 ХИЛЯДИ НОВОЗАРАЗЕНИ СА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 2 СЕДМИЦИ !!! И ТОВА Е ОТ ОБЩО ЗА 2 ГОДИНИ ПАНДЕМИЯ 1 МИЛИОН ЗАРАЗЕНИ ЗА СТРАНАТА! ТАМ ВЕСЕЛБАТА СЕГА ЗАПОЧВА :D НЕ РАЗБИРАМ КАК ПРИ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ЗАРАЗЕНИ ДО СРЕДАТА НА ДЕКЕМВРИ СЕГА ОТИВАТ НА 100-ЦИ ХИЛЯДИ НА ДЕН - ЯВНО НЕ СПАЗВАТ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ ТЯХНА СВЯТОСТ !
46
4
 
15
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Вадя една бележка от доктора за 50 лв, че съм карал Ковид и отивам в Австралия на почивка. Ако от Австралийските гранични служби имат некакъв проблем с това, ще им кажа да се оплачат на съдията на Джокович.
45
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е, че какво и да говорим за ползи и вреди от ваксини, отнемането на визата му си беше чисто политическо. Наближават избори там и някои хора трябваше да покажат мускули на гърба на известна личност. Иначе как се оправдава близо 2г. строг локдаун да 5-10 бройки дневно, 90% ваксинирани и сега по 100 хиляди случая дневно.Пуснаха други 3-4 със същите визи, но него арестуваха. Вероятно пак ще му отнемат визата сега, те са решили да не му разрешат да играе.
44
3
 
6
 
! Отговори
брей преди 2 години
Правилата са за всички и те са спазени.Наличието на 150+ антитела се равнява и често има по високи стойности от ваксинираните....А министърМиграция трябва да експортира един много, мнооого богат мигрант с официални 220М. Пак не е по правилата.
43
5
 
15
 
! Отговори
do 36 преди 2 години
Точно, че там това вече не са закони, а диктатура. Заменили са здравия разум с авторитарна параноя, а оглупелият народ иска всички да получат това, което на тях им се е случило. Ако тях са ги затваряли без причина сега е нормално и всеки, който решат да го арестуват и задържат с дни...
42
5
 
23
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Засега здравият разум победи !!!___Това е добър знак сещу Ковид-идЕотите !!!
41
28
 
11
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Спечелил, или не - пак няма да ми е симпатичен този србски наглец.
40
4
 
21
 
! Отговори
Балканец преди 2 години
И като бяха две години в локдаун, и като си биха и повечето от тази незнайно каква течност, защо имат такава заболеваемост? Това е въпрос н всеки здраво мислещ землянин!
39
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38,Законът е ясен, съдът също е излязал със заключение. Но нека да отбележим един интересен факт - Новак има положителен PCR тест на 16 декември, а на следващия ден се е снимал с деца. Оставам на всеки да прецени истински ли е този PCR или просто специално за турнира са му го издали в Сърбия. Едно е да си най-добрият тенесист, друго е да имаш морал. Формално ще участва и ще спечели вероятно, най-малкото защото става въпрос за пари.
38
4
 
14
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Че в Австрилия има фашистки режим - има, но щом става дума за пари правилата не важат. Сърбина носи кинти на организаторите, така че може да си прави каквото иска - обниковените австралийски овце да си стоят затворени вкъщи.
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе я Белград да направи турнир от големия шлем, ми така де. Да се успокоят всички. Тръгнало Нолето за Австралия, пък дай да им забраниме да правят шлем.
36
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксаджиите са бесни. Щадете ги да не колабират след тази новина :D :D
35
4
 
38
 
! Отговори
Непозната преди 2 години
Законът е един и трябва да се прилага еднакво за всички. Но австралийците не го направиха. Бяха пуснали за турнирите в Австралия доста тенисисти и персонал да влезнат, които са в позицията на Джокович. Чак когато стана скандала с Джокович решиха, че ще проверят и тях повторно. И ги депортираха. Ако не беше случаят Джокович, тези хора още щяха да са си в страната. Така че очевидно става въпрос за негативно лично отношение към Новак Джокович. Австралия не заслужава да има турнир от Големия шлем.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30,Много интересна информация - но дай и числа, колко е населението на тези щати и колко са умрели.