Джокович спечели делото в Австралия, визата му е валидна

Той трябва да бъде освободен в рамките на 30 минути
Обновена: 10 яну 2022 09:03 | 10 яну 2022 08:58, Нели Христова
164
Джокович спечели делото в Австралия, визата му е валидна
Снимка: БГНЕС

Съдия Антъни Кели отмени решението на правителството да анулира визата на тенисист номер едно Новак Джокович. Той трябва да бъде освободен в рамките на 30 минути след взимане на решението.

Ответникът, в този случай Министерството на вътрешните работи, трябва да заплати разноските на Джокович, както са договорени или оценени, се добавя в заповедта. Всичките му вещи, включително паспорта му, трябва да му бъдат върнати "при първа възможност".

Още по темата

ешението на съда означава, че визата на Джокович вече е валидна и той може да влезе в Австралия.

Представител на Министерството на вътрешните работи е съобщил на съда, че друго министерство разглежда възможността да анулира визата на сърбина.

Решението на съда е взето официално в 17:16 часа местно време.

Спорът около отказа на Новак Джокович за влизане в Австралия е много по-дълбок от просто една отхвърлена виза.

Спорът му съвпада с рязкото нарастване на случаите от COVID-19 в Австралия, тъй като броят на случаите за цялата пандемия бързо наближава 1 милион.

На повърхността може би изглежда, че Джокович не представлява голям риск за здравето на австралийската общественост. Но за много австралийци спомените за болезнения локднаун, както и другите пандемични ограничения, са все още свежи.

В продължение на две години десетки хиляди австралийци не можаха да се върнат у дома, след като авиокомпаниите намалиха броя на полетите, за да спазват правителствените ограничения за броя на завръщащите се граждани.

Беше поставена забрана на всеки да напуска страната без валидно изключение, което беше трудно да се получи, а всички новопристигнали бяха отвеждани в хотели, управлявани от правителството за двуседмична карантина.

Не само бяха затворени международните граници, но и държавните, предотвратявайки семействата да виждат близки без одобрена от правителството причина.

Мелбърн и Сидни бяха затворени в продължение на месеци, докато в края на миналата година правителството призна, че огнището не може да бъде овладяно и страната ще премине от позицията си за стратегия за нулев COVID към живот с вируса.

Правителственото съобщение беше, че ваксинацията е изхода от пандемията. Австралия има един от най-високите нива на имунизация в света - 92% от отговарящите на условията хора на възраст над 16 години са напълно ваксинирани, според правителствената статистика.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Библията е казано: "Хубаво нещо е солта но ако тя се обезсоли с какво ще я замените"?Същото важи и за човешките закони ако те масово не се спазват с какво освен диктатура и насилие ще ги заменим? Ама нали се пишем демократи и тогава?
32
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ доказаха, че вируса се разпространява най-бързо в най-малко ваксинираните щати и там са умрели най-много хора. Да продължавам ли?
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Японците организираха цяла олимпияда с хиляди спортисти и делегация, а австралийците се пенят като невидяли. Откачена работа. Явно този един човечец е голяма заплаха за Австралия. Ползват го за назидание на останалите, нищо повече. А за откачените мерки, които са наложени да не говорим. Никаква логика, както е и в цяла западна Европа. Навсякъде цъфнаха и вързаха. Ежедневно по стотици хиляди репортнати като новозаразени. В САЩ миналата седмица бяха около 800 хиляди на ден, за какво говорим.
30
4
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
А как е при спутниците.
29
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла седмица ваксаджийските клоуни питаха защо Джокера стоял там след като му била отказана визата, а отговорът беше много ***- за да ви го тури в задния двор, затова ахахаха
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все пак, това може да се случи в Австралия, но не и в Русия или Китай. Има огромна разлика.
27
8
 
28
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
В САЩ доказаха, че вируса се разпространява най-бързо в най-ваксинираните щати, а там са умрели найй-много хора. Да продължавам ли?
26
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Австралия население 25 милиона - умрели 3 000. България население 7 милиона - умрели 30 000. Полза от ваксините няма, ама никаква!" __________ Човече, А преди да цвъкаш едно и също под статиите за Джокович, си направи труда видиш смъртността в Австралия и в България на човек от населението преди ковид. Незнам има ли ги и какви са "***", ама и плоскомозъчните не са малко.
25
6
 
6
 
! Отговори
Рени преди 2 години
До Анонимен: 25 Продължи да ако ти стига речника, а и ако ще ходиш на протеста на Разграждане да си сложиш ваксина, че без ваксина там не пускат по нареждане на лидерчето им!
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралопитеците дагубиха делото против сърбопитека.
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20,Португалия - население 10 милиона, починали от ковид - 20 000. Да продължавам ли?
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдията си е свършил работата по отношение на визата. Въпросът е какво следва, тъй като решаващата дума ще е на МВР-то им? Ако решат могат да го депортират.
21
6
 
40
 
! Отговори
До ваксите преди 2 години
Най-лесно бе да си купи един сертификат. Но той има позиция и за защитава , а Вие какво имате?Само глупавата кауза да надупчите всички - така и и така вече сте се минали да се ваксинирате - хайде и другите.На възрастните - може и да помогне, но защо посягате на децата? Вие вакси *** сте за изолиране в лагери, не Джокович.
20
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кенгурата се изложиха много! Като не може сега да се провеждат състезания - да отменят турнира!
19
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се сетя. че детската ми мечта беше да живея в австралия. Забележително е как наглосаксите обсират всичко до което се докоснат.
18
2
 
28
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
В Австралия бяха под пълен локдаун над година преди изобщо да се появят ваксините, така че не приписвай на течния си бо к лу к свойства, които не притежава.
17
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович не им е виновен, че са ненормалници.
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това отговори ли на "въпроса на седмицата" на ваксаджиите във форума защо Джокович продължавал да стои там? :D :D :D
15
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия население 25 милиона - умрели 3 000. България население 7 милиона - умрели 30 000. Полза от ваксините няма, ама никаква!
14
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фюpера на Aвстралия НЕ харесва това!