Кадиров обеща: Руските сили ще превземат Киев

Първо щели обаче да освободят Луганск и Донецк
11 апр 2022 06:49, Александър Попов
426
Кадиров обеща: Руските сили ще превземат Киев
Снимка: БГНЕС

Руските сили ще водят настъпление не само срещу обсаденото украинско пристанище Мариупол, а и към Киев и други украински градове, заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров в "Телеграм", предаде Ройтерс.

"Луганск и Донецк - първо ще ги освободим изцяло и след това ще превземем Киев и всички други градове", подчерта чеченският лидер.

Кадиров, който често се е самоопределял като "войник" на руския президент Владимир Путин, заяви, че няма никакво съмнение за Киев.

"Уверявам ви: няма да бъде направена нито стъпка назад", заяви той.

САЩ и ЕС са обвинявали неведнъж Кадиров в нарушения на човешките права. Чеченският лидер отхвърля обвиненията, припомня Ройтерс.

През уикенда Украйна беше подложена на тежки бомбардировки, които увеличиха броя на жертвите шест седмици след руската инвазия.

Още по темата
Украйна съобщи, че е открила над 1200 тела в района на Киев, където се твърди, че са извършени жестокости по време на руската окупация миналия месец, докато жителите на източната част на страната се подготвят - или бягат - преди очакваното масирано настъпление.

В неделя сутринта обстрел отне живота на двама души в североизточната част на Харков, втория по големина град в Украйна, съобщи областният управител Олег Синегубов, ден след като според властите 10 цивилни, включително дете, са загинали при бомбардировка югоизточно от града.

Володимир Зеленски отново осъди жестокостите срещу цивилни граждани и след разговор с германския канцлер Олаф Шолц заяви, че са се съгласили, "че всички извършители на военни престъпления трябва да бъдат идентифицирани и наказани".

Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова заяви, че страната проучва предполагаемата вина на 500 висши руски служители, включително президента Владимир Путин, за хиляди военни престъпления.

Броят на жертвите нарасна и в източната част на Украйна, където в петък при ракетен удар на железопътна гара в град Краматорск загинаха 57 души, според ревизираната равносметка, публикувана от Павло Кириленко, губернатор на Донецка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
13
 
29
 
! Отговори
SOS преди 2 години
Руснаците ще вземат Киив на куково лято. Украйна ще изхвърли агресора много скоро завинаги. Путин ще бъде убит от своите хора.
213
17
 
10
 
! Отговори
идетрибунал преди 2 години
Брате Рамзане,кажи направо какво да очаква киевският клоун в зелена тениска-официален сюнет на брадатата кратуна!
212
11
 
8
 
! Отговори
Dazy преди 2 години
Русия не може да остави украинците да гладуват и да замръзнат до смърт в развалини. Европа ще "спечели" дори ако от цяла Украйна остане едно огромно пепелище, затрупано със смрадливи трупове. Защото Русия ще се заеме да го възстанови, а хората - да го спаси. Въпреки факта, че спасяването от хуманитарна катастрофа ще бъде много скъпо. Това е основната разлика между целия руски свят.
211
14
 
7
 
! Отговори
Dazy преди 2 години
Според интервю на Сорос, дадено му от немското издание "Cicero" още през 2014 г., задачата на украинците е да воюват. Възможно. Възможно най-необуздано. Колкото е възможно по-кърваво. За разлика от Русия, Европа не счита тази територия за европейска, а хората, живеещи на нея, за част от единния европейски народ. Само Русия възприема "своите" украинци. Според "цивилизованите европейци" това е руската национална слабост. Всъщност цялата стратегия на тази война се основава на такова "европейско" възприятие.
210
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Еврейн (Да де, ама.. Зеленски ще усети как Дракула е набивал турците на колци.
209
14
 
4
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама Кадиров не казва нищо какво ще правят с лицето Зеленски след като неговите бойци го пипнат?..Не ми се мисли какво са му скроили чеченците на тоа нацистки клоун:) Нищо чудно да го разкарват по циркове и панаири да го показват облечен като шут и да плещи пламенни речи,ама тоа път против т.н. "Алианс", против нацизма и империализма,против наркотиците,против войните,за световен мир, и т.н.После да изпява една руска песен, да играе казачок, или руска пляска...и да се прибира в клетката:)
208
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хиляди цивилни са били убити при ударите с дронове на американската армия срещу джихадистки групировки в Афганистан, Ирак и Сирия. До трагичните случаи се е стигнало заради невярна разузнавателна информация, прибързани действия и неизбежни щети, гласи разследване на Ню Йорк Таймс
207
3
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До До *** 206: Поне 90% от държавите които си изброил си в грешка. бивша Югославия какво да кажем за тях ? Питай хърватите и макетата дали искат да са под сръбско робство и заповядай пак. Афганистан ами да не са хвърляли бомба в САЩ ... Сега да погледнем Русия. Чечня,Абхазия,Осетия,Молдова,Финландия, Литва, Латвия, Естония, Полша, Казахстан, Румъния , Украйна дори и България ! Всичките окупирани и нападани от Русия последни 70-80 години !!!
206
5
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Обективен: Toва го четеш в руската преса. Ако беше истина щеше да има дела в Хелзинки и ООН и да се водят свидетели. Няма такива :) Защо ? Защото всичко е една руска пропаганда. Само като си спомниш как Мол отов казваше ,че пускат хуманитарна помощо над Финландия през 1939 а те всъщност пускаха бомби и ти е ясно за какво иде реч... Путин е просто един Хитлер нищо повече ... който рано или късно ще бъде обесен.
205
11
 
8
 
! Отговори
али преди 2 години
Руската федерация ще се разпадне ми се струва, ако Руснаците ден по рано не сложат край на тази война.....Зеленски обяви, че може да се направи компромис за Крим и Донбас..... Веднага в САЩ се осъмниха в покушение срещу Зеленски !!! И Б.Джонсън беше в Киев да го види !!! Едва ли му е казал, че го подкрепя.... САЩ и Англия ще напряват всичко възможно войната да продължи.... Всеки ден са милиарди загуби за Русия....
204
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛАВА РУСИЯ!#СЛАВА КАДИРОВ!С теб сме заедно!
203
17
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Цели 8 години бандеровските престъпници, убийци и терористи тормозеха, избиваха и подлагаха на геноцид руснаци и българи в Източна Украйна, а лицемерните сатанисти от ФАЩ и Западна Европа мълчаха като риби и потриваха доволно ръце. Е, сега всички ще си платят с лихвите. Ахмат-сила! Слава России!
202
14
 
7
 
! Отговори
Dazy преди 2 години
Европа много бързо се събужда и следващият електорален цикъл ще бъде тежък за действащите елити, които в угода на САЩ се включиха в санкционна война, понасяйки колосални икономически загуби. Но те ще получат по мощен удар от украинците-мързеливи, капризни, истерични и сложни. За осем години украинците са забравили как да живеят в нормално общество и превръщат всяка хранителна среда в ***. Такъв сценарий не беше трудно да се изчисли, защото това е най-истинското тайно оръжие на Путин.
201
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раша *** и идва времето да си плати за всичките зверства който е извършила видяхме и грозното лице
200
16
 
7
 
! Отговори
Dazy преди 2 години
Европа бързо се уморява. Въпреки пропагандата, европейците започват да виждат със собствените си очи кои са украинците и каква е тяхната фундаментална разлика от руснаците. Украинците постоянно хленчат и изискват нещо, без да дават нищо в замяна и без да се замислят, че е време вече да се оправят и да започнат кардинално да променят собствения си живот, а не вечно да майданят и да хленчат.
199
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие не разбирате че народите на РФ са единни.
198
16
 
6
 
! Отговори
Dazy преди 2 години
Истинското оръжие на Путин са милионите украински бежанци, които за няколко седмици ограбиха най-добрите европейски градове и ги превърнаха в истински кочини. С притока на украински бежанци във Виена започна пълен ад: запълнени всички места за паркиране, бежанците норовят да отнеме ивица на обществения транспорт и пречат на работата на градски услуги, всяка неделя на площада Музеен квартал се събират хиляди майданутых, оставяйки след себе си не само тона ***, но и акустичен шум. За австрийците това е по-страшно от удар с комплекс "Кинжал".
197
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ленин ... Е няма да ги отсъпи на превъртелите путинисти я!
196
13
 
6
 
! Отговори
Ленин ... преди 2 години
САЩ беше шефа на планетата земя миналия век... Някой милси ли си, че лесно ще отстъпи тази позиция този век ?????
195
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РФ се разпада на съставните си части Чеченците ще му видят сметката и там има Да се плаща за много пролята кръв