Кадиров обеща: Руските сили ще превземат Киев

Първо щели обаче да освободят Луганск и Донецк
11 апр 2022 06:49, Александър Попов
426
Кадиров обеща: Руските сили ще превземат Киев
Снимка: БГНЕС

Руските сили ще водят настъпление не само срещу обсаденото украинско пристанище Мариупол, а и към Киев и други украински градове, заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров в "Телеграм", предаде Ройтерс.

"Луганск и Донецк - първо ще ги освободим изцяло и след това ще превземем Киев и всички други градове", подчерта чеченският лидер.

Кадиров, който често се е самоопределял като "войник" на руския президент Владимир Путин, заяви, че няма никакво съмнение за Киев.

"Уверявам ви: няма да бъде направена нито стъпка назад", заяви той.

САЩ и ЕС са обвинявали неведнъж Кадиров в нарушения на човешките права. Чеченският лидер отхвърля обвиненията, припомня Ройтерс.

През уикенда Украйна беше подложена на тежки бомбардировки, които увеличиха броя на жертвите шест седмици след руската инвазия.

Още по темата
Украйна съобщи, че е открила над 1200 тела в района на Киев, където се твърди, че са извършени жестокости по време на руската окупация миналия месец, докато жителите на източната част на страната се подготвят - или бягат - преди очакваното масирано настъпление.

В неделя сутринта обстрел отне живота на двама души в североизточната част на Харков, втория по големина град в Украйна, съобщи областният управител Олег Синегубов, ден след като според властите 10 цивилни, включително дете, са загинали при бомбардировка югоизточно от града.

Володимир Зеленски отново осъди жестокостите срещу цивилни граждани и след разговор с германския канцлер Олаф Шолц заяви, че са се съгласили, "че всички извършители на военни престъпления трябва да бъдат идентифицирани и наказани".

Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова заяви, че страната проучва предполагаемата вина на 500 висши руски служители, включително президента Владимир Путин, за хиляди военни престъпления.

Броят на жертвите нарасна и в източната част на Украйна, където в петък при ракетен удар на железопътна гара в град Краматорск загинаха 57 души, според ревизираната равносметка, публикувана от Павло Кириленко, губернатор на Донецка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката виждате двама главорези- руски фашист и чеченски терорист. Какво повече искате?
153
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички български любители на Путин, желая Кадиров да ги освободи от фашизма, в името на аллах всемилостивия милосърдния!
152
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че мечтите са безплатни.
151
2
 
12
 
! Отговори
niki преди 2 години
Тик-ток звездата Кадиров никога не е превземал нищо, нито ще превземе някога нещо. Същият страхливец като бункерното жуже. С удоволствие бих гледал как Кадиров отива да превзема Мариупол, да го срещнат украиниците да го видим какъв мъж е. Кадировците са някакви муутри от 90те, които са си повярвали ама само във фейсбука, но затова пък са супер страхливи.
150
5
 
12
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Толкова ли не останаха в Русия достатъчно свестни хора да спрат тия из роди !?
149
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 170: нека първо унищожим неонацизма в кремъл и пророка на станата - карлика путин, после всичко друго ще си дойде на мястото.
148
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този фашистки наемник ще му резнат зелката! Скоро ще е !
147
4
 
5
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Въобще не е повърхностен коментара на митко, просто твоето развитие с спряло в4-ти клас
146
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митко чеченците не са наемници. Те са граждани на РФ. Наемници от цял свят има при бандеровците. Това там е било така преди войната и тя затова стана заради интернацизма интерфашизма световния империализъм милитаризъм и глобализъм.
145
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митко, повърхностен коментар и всяка втора дума - лъжа.
144
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФАШИЗМЪТ Е АБСОЛЮТНО ЗЛО, всички средства срещу фашизма, включително и мюсюлманските батальони на Рамзан Кадиров са приемливи, когато става въпрос за спиране на фашизма
143
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиндостан и Еесовската Зона са обвинявали неведнъж лидера на Чечня Кaдиpoв, защото се е самоопределял като "пехотинецът" на руския президент Владимир Путин. За Пиндостан и Еесовската Зона "добри" са петоколонниците и враговете на Президента Путин.
142
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 167 : ""Бугарите"-иzрожденци, дето се възхищават на сатрапа путин и простия кадиров, същите ако стане нещо, ще отворят вратите за ердоган и ще му правят теманета доземи." Ами така е, Ердо съчетава Путин и Кадиров наедно: мъжага, силен лидер, че и мюсюлманин, иzрожденците ще си оближат мазните от свинско пръсти да го славят.
141
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Бугарите"-иzрожденци, дето се възхищават на сатрапа путин и простия кадиров, същите ако стане нещо, ще отворят вратите за ердоган и ще му правят теманета доземи.
140
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка и нато няма да позволят това. Шанса беше изпуснат в началото на войната защото пазеха цивилните. Но за какво им е Киев. Не виждам нищо хубаво там. Рамзан Кадиров освен да стане хетман на украинските.
139
14
 
7
 
! Отговори
Възмездие преди 2 години
Словашки ракети С-300 са били унищожени в района на Николаев. Това написа в канала си руският журналист Александър Коц."Дори не успяха да стигнат до мястото на разгръщането си", допълва журналистът. Преди дни Словакия се съгласи да окаже военна подкрепа на Украйна и изпрати там свои зенитно-ракетни комплекси С-300.
138
10
 
22
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Докъде стигнаха руснаците - да плащат на ислямски наемници да колят братския украински народ... Толкова за великата руска душа - тя приема всички, стига да са под нейния ботуш. И когато драги русофили се чудите защо у нас нищо не върви - ами точно защото сте такива изветрели мозъци, които се радват когато някой умира. Днес са украинците, утре ще са някои други както многото преди това - грузинци, сирийци и т.н.
137
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оръжие, снабдявайте Украйна с много оръжие! Да джавелинят яко бандитите руски!
136
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Украйна имат добри бръснари.
135
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадиров булонката на путин.