Цените на бензин и дизел едва ли ще минат 3 лв.

Прогнозата е да плащаме над 2,70 лв. за литър
74

За две седмици цената на масовия бензин А95 се е увеличила с около 12 стотинки. При пропан-бутана увеличението е по-голямо - над 20 стотинки.

"Самото увеличение на международните пазари още не се е отразило на колонката при крайния потребител у нас. До края на месеца бензинът и дизелът ще бъдат с цена над 2,70 лв., а пропан-бутанът - над 1,20 лв.", прогнозира в студиото на Bulgaria ON AIR Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

При пропан-бутана се отразява връщането на ДДС, което води до увеличение с 24 стотинки. Експертът не очаква цените на горивата да скочат до 3 лв. за литър.

Още по темата
"За да стигнем цени от 3 лв., трябва барелът да стане 100 долара, няма такива индикации. Ако се случи толкова висока цена, други производители се намесват на пазара и цената ще падне", успокои Хаджидимитров.

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че цените на горивата у нас са по-ниски в сравнение с Гърция заради дерогацията за внос на руски петрол.

"Заради дерогацията "Лукойл" в България продава с 3-4% по-евтино от Гърция или Румъния. Но основната печалба от дерогацията я прибира една компания. Ако "Лукойл" прави печалба от 15 ст. на производство, нормалната е 4-5 ст. Тези 10 ст. може да влизат като данъци в нашия бюджет. Не сме видели още обещаните 500 млн. лв., дано да видим някакви приходи", каза Хаджидимитров.

Целият разговор вижте във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: дизелгоривабензин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кирчо и Кокорчо 40 Имаш печатна грешка. Те не продължават промяната, а продължават ИЗМАМАТА. Вече не останаха неизмамени от тях в тая територия.
63
0
 
1
 
! Отговори
Апостол преди 1 година
На лъжата краката са къси! Днес драги българи,разбрахте ли,че пак ви лъжат,пак ви стрижат и пак ви ***,ама от всякъде!Да живеят славните клонинги на промяната,изчадия на Румбата!Росенец и Атия ви чакат с най-новото,най-хубавото и найдемократичното хамериканско гориво,по евтино е,само 2 евро!*** нещастни!
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко,при Киро Истината и Асен и 4лв ще минат.Много бързи забравяте,това ви е проблема,затова още дълго време ще ви стрижат,бръснат и доят.
61
0
 
4
 
! Отговори
Банкер преди 1 година
Не само 3 лв. , а и 4 лв. ще минат! Споко , Промяната е на власт ! Скоро и хлябът ще мине 3 лв. ! А за банките - ама много споко - те ще започнат да фалират по-рано ! Който си е оставил бели пари за черни дни, ще пие една мътна студена вода , поднесена от Кокорчо !
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рублата се срина, една рубла е един цент, лично аз очаквам алчното джудже да напомпа на макс цените на където каквото може на макс, от петрола до ценните метали но това ще са му смъртните стонове.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко си взима левчето
58
0
 
6
 
! Отговори
Гешев преди 1 година
Такава декларация сочи само едно - очаквайте цена на бензина около 4 лв . за литър съвсем скоро ! Такива оптимистични декларации са характерни за некадърниците, безхаберниците, мошениците, безотговорните шарлатани , които в момента са на власт и се стремят да захлебят колкото могат , защото знаят, че ще им лъсне голия зад.н.к веднага в края на годината. Объркаха до фалит държавните дела и се гласят за бягане!!! Ще ги пуснем ли ?
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората пътуват повече лятото и помпат нефтодолара, предвид милиардите наливани във войната на запада, капиталистите и банкстерите срещу изтока и християнския свят.
56
0
 
5
 
! Отговори
Бензинджия преди 1 година
Хе,хе ! Скоро ще продавам на 4 лв. литъра ! Гарантирано от "Промяната" ! Кеф !
55
1
 
2
 
! Отговори
Охо ! преди 1 година
И какво сега, цената ако е 2.99 лв. за литър бензин , ние да крещим "Ура!" и да си тръшкаме капите в земята , така ли ? А бе, оланкоолу, цените се повишаваат всеки ден , на всичко, скъпотията е жестока за обикновените 90 % българи !!! Ти ломотиш дивотии и хвалиш некадърниците , които съсипват народ и държава !!! А суверенът клечи, бърка си в носа и "бистри" дебелашките изцепки на дупетатите ! Каква жалка сбирщина сме !
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес 12.08.23 на Лукойл бензина е над 3лв.
53
0
 
7
 
! Отговори
Моше преди 1 година
Ами нормално е да говорят така разни полУтици и дУпетати ..... те от собствения си джоб пари за бензин или дизел НЕ ДАВАТ ... Народа плаща . А щом народа може да си позволи да плаща горивото на държавна администрация и политици ... значи е богат и може да си позволи не 3 ... ами направо 5 лева за гориво . А когато приемем еврото за да няма много стрес при изчисляването цената като нищо ще стигне 5 евро... Както беше написал някой : Политици, яжте ... пийте ... Народа черпи .
52
1
 
6
 
! Отговори
ШИфьор преди 1 година
Всички такива декларации на недомаслените ни министри и полУтици показват само , че не само 3 лв. , а и 4 лв. за литър бензин трябва да очакваме !
51
5
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 1 година
До Анонимен и защо в цял свят може да са свободни,само за богоизбрания българин трябва да са символични и регулирани,долу българската диктатура,започнете да работите и да плащате като всички хора по света
50
2
 
10
 
! Отговори
Киро преди 1 година
Забравете за евтино руско гориво. Чакайте европейско, 2.50,ама евро за литър. Кефете се.
49
1
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Шарлатаните и Боко ще пълнят хазната с ДДС, това е играта.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом така грубо лъжете, значи ще мине 3,50.... Защото увеличението от доста време е не 15 ст, а минимум 30 ст. И цената от доста време е е 2,70+.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последният път когато цената на бензина беше 2.70, цената на петрола беше 96 долара за барел. Сега е 81 долара за барел и ни обясняват, че цената на горивата е такава щото цената на петрола е скочила от 78 долара на 81 долара. Абе разликата 78 до 96 знаете ли, че не е същата като разликата от 78 до 81? За математика за 1-ви клас говорим тук. Стига ни правихте на луди! Не е цената на петрола, а картел. Трябва да запалим няколко бензиностанции и ще видите колко бързо ще падне цената!
46
1
 
10
 
! Отговори
Кирчо и Кокорчо преди 1 година
Продължаваме промяната ...... !!! :)
45
1
 
4
 
! Отговори
Подготовка за преди 1 година
еврото, предполагам? Долни лъжци!