Русия предупреди: Може да има "фатални последици" за САЩ

По непонятни причини подценяват отговора, който може да получат
995
Русия предупреди: Може да има "фатални последици" за САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков днес заяви, че за САЩ може да има "фатални последици", ако те пренебрегнат предупрежденията на Москва да не позволяват на Украйна да използва оръжия, предоставени от Вашингтон за удари по цели в Русия, предаде Ройтерс.

Рябков каза това коментирайки решението на президента на САЩ Джо Байдън от миналата седмица да одобри употребата на доставени от САЩ оръжия за удари по цели в Русия, свързани с атаки срещу украинската Харковска област.

"Бих искал да предупредя американските лидери да не допускат грешки в изчисленията, които биха могли да имат фатални последици. По непонятни причини те подценяват сериозността на отговора, който може да получат", заяви Рябков, цитиран от държавната новинарска агенция РИА Новости.

Той визираше коментари от миналата седмица на руския президент Владимир Путин, който каза, че страните от НАТО си играят с огъня и рискуват по-задълбочен световен конфликт – едно от поредицата предупреждения от страна на Москва относно риска от сериозна ескалация.

"Призовавам тези фигури (в САЩ)… да прекарат част от времето, което те очевидно прекарват в някакви видеоигри, ако се съди по лекотата на подхода им към сериозните въпроси, да отделят време за подробно проучване на казаното от Путин, по-специално на пресконференцията след преговорите в Ташкент", каза Рябков.

По думите му предупреждението на Путин "е много важно и трябва да се приема с най-високо ниво на сериозност".

Путин каза, че Западът би бил директно въвлечен във всяка употреба на оръжията му от страна на Украйна за удари във вътрешността на Русия, защото за извършването на подобни атаки ще бъде необходима неговата сателитна, разузнавателна и военна помощ, отбелязва Ройтерс.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг миналата седмица заяви, че НАТО има правото да помага на Украйна да отстоява собственото си право на самозащита и че това не прави НАТО страна в конфликта.

Рябков каза още, че опитите на Киев да взема на прицел руски радарни системи за ранно предупреждение ще бъдат осуетени и че Москва може да отговори асиметрично на подобни стъпки.

Източник от украинското разузнаване миналата седмица каза, че украински дрон е взел на прицел радар с голям обхват дълбоко в територията на Русия, който е част от руската система за ранно предупреждение за ядрени атаки./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


995
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
794
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейки, опорките ви са много смешни. Има само едно тъжно нещо - вие сте единствените, дето им вярват. Не е ли тъжно?
793
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен817 скоро ши3и ше ми види юю, "в хотелската си стая" на 11 000 км в люлин7
792
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Султан Лилипутин е обещал, като пороби България - Радев ще е валия на софийско, а Костя копейката ще е валия на Варна и Бургас.
791
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди много време Хрусчов каза на Никсън :Докато вие правихте супер коли и телевизори, ние правихме тукати. Имаме си обеца на ухото от ВСВ. Руснаците са много напреднали със свръхзвуковите ракети и не само. И НАТО го знаят много добре. Освен това имат и секретни оръжия. Мислите ли, че ще разкрият всичко? Има и система за мълниеносен опустошаващ всичко отговор.
790
2
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До Анонимен815 левскар, ефрейтор, русофил, нагаждач, доносник - характерен стереотип на алековия герой. дали ше е с френска абичка и мускалчета, или с диплома от нбу, синя ризка и къса подстрижка, инж. балкански си е се тоя
789
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейки, имам въпрос, ако се сбият Русия и България, вие на коя страна ще бъдете?
788
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро платеният муччащ крравар ще се чуди откъде му е дошло. Ти се моли да не става, оттреппко
787
2
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен811 винаги е сполучлив блъф, като си неможач и стойкаджия, да кажеш че не си използваш капацитета. а за населението- с тоя прираст и средната продължителност на живота, на фона на милион и половина аборти годишно по официални данни, бих казал че до момента пу сполучливо е опазил естествения прираст на населението за следващите 30 години
786
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е лесно да си копейка. Това е древна професия - преди 200 години копейките са били туркофили, преди 600 години са били гъркофили. Сега са русофили, а през цялото това време са всъщност едно и също - просто предатели.
785
0
 
2
 
! Отговори
ЕЙ,й,й,ййй.... преди 1 месец
Много спечели Путин от тая война ,бе...вече го друсат на 1000-км от фронта .
784
0
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
взел на прицел...то половината антена я няма. вие нормални ли сте?
783
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обещанията на Лилипутин: Тази година трябваше да имат 2000 армати на въоръжение. Трябваше да имат две ескадрили Су-57. Миналата година щяха да кацнат на Марс, а преди две години щяха да са направили база на луната. Няма майтап, Лилипутин си спазва обещанията ха-ха-ха-ха. А, да, забравих най-важното обещание на Лилипутин - да завземе Киев за един ден. Ха-ха-ха-ха.
782
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците си имат едно на ум и използват малък процент от капацитета си. Освен това пазят и руското население. Не бързат. Целта им е да унищожат колкото се може повече техника и жива сила. Както и става. Който си мисли че Русия ще изгуби войната, не е добре.
781
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само един трррол е евроатлантическият парррцал. Пише истерично, по няколко пъти, за да прави вятър!...
780
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейки, я сега кажете, как джуджето от Кремъл ще завземе Киев за 15 минути и ще изпепели Лондон-Париж-Ню Йорк за двайсе секунди. Малей, много е страшно. Нещо като хорър-трилър. Всичко в пепел. И в пепелта - Путин. Мъти яйца. Ха-ха-ха-ха.
779
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дотук Путин си спазва обещанията. В началото на войната беше като лека хирургична интервенция и постепенно разрезът става все по-дълбок и по-дълбок. Скоро ще опре до кокала на запада, а ако не престанат да предизвикват мечката, ще режат и самия кокал или отведнъж или бавно и болезнено. Всъщност, на запад не са толкова глупави и почнаха да оттеглят лека-полека подкрепата за Зе. Бавно, но сигурно.
778
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А копейките си дрънкат ли дрънкат опорките... Ха-ха-ха-ха. Лилипутин и копейките са много смешни.
777
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джуджето Лилипутин оня ден опитало да уплаши една гарга, но не успяло.
776
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
10 бр SS-18 Satan (R-36M) СА ДОСТАТЪЧНИ САЩ ДА БЪДАТ ИЗПЕПЕЛЕНИ ЗА 9 МИНУТИ ТЕХНИЧЕСКО ВРЕМЕ....ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ ДО МОМЕНТА НЯМА.
775
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кремълското джудже пак мрънка, оплаква се, тръшка се и се вайка. Не разбирам защо се оплаква, нали превзеха Киев за 15 минути? Ха-ха-ха-ха.