Зеленски иска оръжия за нанасяне на удари дълбоко в Русия

Призова на Украйна да бъдат предоставени по-широкообхватни оръжия
24 юни 2024 06:44, Александър Попов
279
Зеленски иска оръжия за нанасяне на удари дълбоко в Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във връзка с продължителния обстрел на град Харков, украинският президент Володимир Зеленски призова западните си съюзници да предоставят на страната му по-широкообхватно въоръжение и разрешение за нанасяне на удари дълбоко в територията на Русия, предаде ДПА.

"Руските бойни самолети трябва да бъдат унищожавани, където и да се намират, с всички налични ефективни средства", заяви Зеленски в ежедневното си видеообръщение снощи.

Още по темата
Украинският президент изтъкна необходимостта да се предотвратят въздушни удари като неотдавнашния по Харков, при който по думите му е загинал един човек, а 12 са били ранени.

Неотдавнашната отмяна на забраната от страна на западните страни за нанасяне на удари с доставените оръжия по руска територия в близост до границата вече е дала резултат, каза Зеленски.

"Част от терористичния капацитет на Русия" е унищожен, заяви той и добави, че украинците се нуждаят от по-добра защита. "Нуждаем се от подходящи оръжия за украинците", каза още Зеленски.

Преговорите по този въпрос продължават, отбеляза той и добави, че очаква по-нататъшен напредък през следващите седмици.

Зеленски също така вижда напредък в усилията на страната му да се присъедини към ЕС и заяви, че преговорите за присъединяване ще започнат тази седмица. "Това е една наистина историческа седмица", каза той.

Зеленски заяви, че започването на преговорите е станало възможно благодарение на хората, които са вдигнали оръжие в защита на Украйна на 24 февруари, когато преди повече от две години започна пълномащабната инвазия на Русия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Просроченият иска украинската война да продължи, за да може да продължи да узурпира властта в Украйна.
12
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 14: какво са ви овни ракетите, че русофилските талибани използват като ислямските си братя деца за живи щитове?
11
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъв капацитет сънува този военнопрестъпник? Почти всички ракети по руска територия са засегнали жилищни сгради.
10
10
 
24
 
! Отговори
Игра на полове преди 3 месеца
Едно е да искаш, друго е да можеш и трето е да ти разрешат. До всички kreteноидни мечтаещи за удар във вътрешността на Русия. Бе това да те ви е Ирак, Либия или Афганистан бре льольовци? Автоматично започва Третата световна война и европейските натовски страни са първите мишени. Който това го иска, нека си пише и мечтае за удар по Русия, но след това да не се крие като украинец от мобилизация и да се осъкатява умишлено за да е негоден за военна служба.
9
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Хах: Абе то и джуджака иска,но поне като ги иска се отдава на най сакралната комунистическа мечта, а именно мъжеложството. Путлерина зарази половината диктатори на света съд СПИН и сифилис. Но поне получи севернокорейски ангажимент Путлерландия да получава по 1 купичка ориз на седмица от далеч по добре развитият си съсед Северна Корея.
8
20
 
12
 
! Отговори
Швейк преди 3 месеца
Зеленски иска оръжие, сигурно защото Путин иска Украйна.
7
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Лекар: тоест дори според баба ти лявото е символ на дявола, умна жена, от рано е съзряла,че комунизма е творение на Сатаната, а путлероджендърите неговите слуги.
6
32
 
12
 
! Отговори
Рано е! преди 3 месеца
Удари дълбоко в Русия ще нанесе Пентагонът, а не Зеленски, но когато му дойде времето...
5
3
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 3 месеца
1, баба ми казваше:"дяволът се кръсти с два пръста от ляво на дясно"
4
10
 
37
 
! Отговори
Зельо Белото преди 3 месеца
A бело от сутринта не иска ли?
3
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От 2 години вече всяка новина за тоя започва със - Зеленски иска..... Време е вече да получава колективен среден пръст на всичките си искания без изключение
2
9
 
28
 
! Отговори
до 1 преди 3 месеца
До Анонимен : Хапчетата, Оли?!
1
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дайте му, всеки путлероджендърски фашист който Украйна изпрати в ада е един войн на Сатаната по малко в защитата на трона на Антихриста в Кремъл когато Христовите войни стигнат гнездото на звяра.