Тръмп предложи: Не пускайте мюсюлмани в САЩ!

Туристи или не, предложението на Донал тръмп е за всички
8 дек 2015 07:53,
67
Тръмп предложи: Не пускайте мюсюлмани в САЩ!
Снимка: архив, Reuters

Доналд Тръмп, който е фаворит в надпреварата за републиканската кандидатура за президентските избори в САЩ, призова в понеделник за "тотално и пълно прекратяване на влизането на мюсюлмани в САЩ", предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Предложената забрана следва да остане в сила, "докато представителите на нашата държава разберат какво става", се посочва в изявление от неговия щаб. В изявлението се казва още, че предложението на Тръмп идва в отговор на нивото на омраза сред "широки сегменти от мюсюлманското население" спрямо американците.

"Докато успеем да разрешим и разберем този проблем и опасната заплаха, която той представлява, нашата страна не може да става жертва на ужасни атаки на хора, които вярват само в джихад и които нямат здрав разум и уважение към човешкия живот", посочи Тръмп в изявлението.

Ръководителят на предизборния му екип Кори Левандовски каза, че предложението би важало за "всички", включително за мюсюлманите, които искат имигрантски визи, както и за туристите, които искат да влязат в страната.

Левандовски не отговори на въпросите дали забраната следва да включи мюсюлмани, които са американски граждани и са пътували извън страната, или как митническите и граничните служители ще установяват религията на лицата, желаещи да влязат в САЩ.

Предложението на Доналд Тръмп да се забрани на мюсюлмани да влизат в САЩ предизвика бурни реакции.

Изявлението на бизнесмена милиардер и бивша телевизионна звезда предизвика остри критики от неговите съперници за номинацията на републиканците, които търсят начини да го отстранят от челната позиция.

Унищожителни коментари последваха от бившия губернатор на Флорида Джеб Буш, от губернатора на Охайо Джон Касич, от сенатор Линдзи Греъм от Южна Каролина и от губернатора на Ню Джърси Крис Кристи.

Фаворитката за номинацията на Демократическата партия за президентските избори Хилари Клинтън също критикува предложението на Тръмп, наричайки го "заслужаващо порицание, предубедено и създаващо разделение".

Ибрахим Хупър, директор на Съвета за американско-ислямски отношения - мюсюлманска група за подкрепа, коментира идеята на Тръмп с думите: "Влизаме в сферата на фашизма". "Трябва да бъде обезпокоително не само за американските мюсюлмани, но и за всички американци, че водещ президентски кандидат на републиканците е направил едно в същината си фашистко изявление", каза Ибрахим Хупър.

Призивът на Доналд Тръмп е против американските ценности и би навредил на националната сигурност, заяви заместник-съветникът на президента Обама за националната сигурност Бен Роудс пред Си Ен Ен.

Говорителят на Белия дом Джош Ърнест каза, че Тръмп опитва да си играе със страховете на хората, за да получи подкрепа в своята кампания.

В обръщение към нацията в неделя президентът на САЩ Барак Обама призова американците да проявяват толерантност към своите съграждани, независимо от тяхната религия.

Обръщението на Обама бе във връзка с терористичното нападение в Калифорния, при което Саид Фарук, американец от пакистански произход, и неговата съпруга Ташфин Малик, родена в Пакистан, застреляха на 2 декември 14 души в градчето Сан Бернардино.

Проучване на общественото мнение в САЩ, направено след нападението в Калифорния, показа големи разлики във възприятията на демократите и републиканците към мюсюлманите. 69 процента от републиканците са изказали най-малко страх по отношение на мюсюлманите в сравнение с 39 процента при демократите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между другото наскоро Обама се изпусна в едно изявление, че е мюсюлманин.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са виновни религиите, а алчността и желанието на едни хора да поробват други - физически или финастово - все едно. Откакто свят светува е така - само дрънканиците, с които се промива мозъка на тълпата се менят.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тоя дънер защо никой не пише?
37
1
 
1
 
! Отговори
Алекс 1 преди 8 години
До Елементарно Уотсън :Достатъчно е, да го накараш да се прекръсти - няма нужда от проверка на документи и ***..., например. А и физиономиите на по-голямата част от тях, "говорят" достатъчно за "интелект" - 17-ти век, неЯСЕН произход и някои белези: бели нокти, синкави венци, жълтеникави склери на очите...Говоря реални неща- не призовавам омраза, а само подчертавам колко е прав Тръмп и колко недоразвити са европейските политически /извинете/ з.дници.Ще повторят ли 1933 година ?!
36
2
 
8
 
! Отговори
seira преди 8 години
ЩЕ СЕ УСЕТЯТ ЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА РЕАЛНАТА ЗАПЛАХА ОТ МЮСЮЛМАНИЗАЦИЯ НА САЩ?!ИСЛЯМИЗАЦИЯТА НА СВЕТА Е ПОЛИТИЧЕСКА ДОКТРИНА ЗА СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО, НА БАЗА МЮСЮЛМАНСКАТА РЕЛИГИЯ!!!
35
4
 
11
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
За момента е прав.Забелязахте ли нашият президент с еврейска шапчица в еврейска синагога?Очаквам адекватна реакция при посещението на турския министър председател-да си сложи фес!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДВАМА ВОДЕЩИ В САЩ В ЕФИР СА НАП.СУ.ВА.ЛИ ОБАМА...Е РАЗБИРА СЕ -ИЗГОНИЛИ СА ГИ =ДНЕС Е СЪОБЩЕНО В НЬЮЗ
33
1
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Точно така! Като в Япония. Това е решението!
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО!
31
4
 
15
 
! Отговори
без коментар преди 8 години
Настоящит Президент на тази страна е Н'ЕГЪР и се казва ХЮСЕИН!
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
демократи=бспрепубликанци=сдс
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да си милиардер,трябва да си умен,но и малко луд!Този напипва,някои неща инстинктивно!След години,ще видим колко е бил прав!С тези религии и утопии,без разделения няма да минем.
28
0
 
2
 
! Отговори
Dimitar преди 8 години
До Mr.STARBUCKSНаселението на САЩ е около 330 милиона. Имаш стари данни.
27
0
 
7
 
! Отговори
dora преди 8 години
az mislq che tochno v SASHT im e mqstoto na miuslitata,zashtoto Amerika nosi osnovnata vina za sazdzloto se polojenie .Te reshiha da gi demokratizirat nasila , vmesto tova ,islqmiziraha Evropa
26
3
 
16
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Кръстоносци -------- ислямисти --------- религиозни простаци. Избиват, колят, горят и все в името на някакъв си техен Религиозните *** ще затрият човечеството. Мноооого простаци ейййй.
25
3
 
29
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Думите на Тръмп предизвикали бурна реакция. Ами блейте още, блейте. Когато ислямът завладее и щатите ще запеете друга песен, но ще е късно. Защо не искате да видите истината за проблема, че тези с дивашката религия се стремят да завладеят света с разселване и размножаване.
24
1
 
19
 
! Отговори
Бил преди 8 години
Естествено прав е Доналд Тръмп а сатанинските елементи в сащ които му възразяват ... е не е укрито от нас на кого всъщност служат.
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не ме лъже паметта този същият до преди известно време ги канеше също като Меркел за да им съживят икономиката ?!?!?!?!
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
23, Мохамед не само има поклонници, той има и потомство, с прогресията с която се размножават представете си колко са.
21
3
 
25
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
А бе познават се мюсулманите,най-вече мъжете!Команда:"-*** долу!" и безпощадната истина лъсва!Е и евре.ите ще отпаднат по тая логика,ама като се замислиш-няма лошо!