2/3 от ваксинираните не искат неваксинирани на празниците

Всеки втори без имунизация страни от семейството си
172
2/3 от ваксинираните не искат неваксинирани на празниците
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Близо две трети от ваксинираните американци забраняват на неваксинирани членове на семействата си да посещават празничните си събирания тази година.

Проучване сред 2000 жители на САЩ, проведено от OnePoll на 2 ноември, изследва как ваксината срещу COVID-19 е повлияла на отношенията на хората с техните близки преди празниците тази година.

Според резултатите двама от всеки трима респонденти смятат, че не могат да се приберат вкъщи за празниците, без първо да се ваксинират. От 65 процента, които са напълно ваксинирани, почти шест от 10 (58%) са отрязали членове на семейството, които отказват да получат ваксината. Междувременно 63 процента не се чувстват комфортно да канят неваксинирани роднини на своите партита.

Седемдесет и два процента от ваксинираните респонденти не смятат, че някога биха могли да накарат някои от членовете на семейството си да разберат важността на ваксината. От друга страна, 14 процента от респондентите в проучването не планират някога сами да си направят ваксина.

На въпрос за решението им, един респондент признава, че „не вярва, че ваксината е безопасна“, докато друг казва, че е „загрижен за страничните ефекти“. Един дори смята, че ваксината „е прибързана и хората, които се ваксинират, въпреки това се разболяват“.

Половината от неваксинираните респонденти (49%) са спрели да общуват с членове на семейството, които не разбират защо отказват инжекцията. Тази напрегната семейна динамика може да обясни защо 22 процента от неваксинираните респонденти досега са били изключени от всички семейни събирания , включително празниците.
Въпреки това 38% от неваксинираните хора казват, че остават в контакт с ваксинираните си близки, а 58% от същата група добавят, че все още са добре дошли на семейни събирания. Проучването също така предполага, че ваксината е изиграла роля в работната сила, както в семейните отношения.

Четиридесет и три процента от неваксинираните респонденти признават, че се „притесняват“ от потенциална загуба на работата и обезщетенията си или да плащат по-високи премии за здравно осигуряване, защото не са ваксинирани.
Притесненията им идват след новата федерална заповед, обявена на 4 ноември, която ще изисква американците, работещи в компании със 100 или повече служители, да получат ваксината срещу COVID-19 до 4 януари или да ходят на тестове за COVID всяка седмица.

Независимо от техния ваксинационен статус, половината от анкетираните (53%) са съгласни, че политизацията на ваксината напълно е разделила семействата им. Четирима от всеки пет (79%) смятат, че политиката не трябва да играе роля в науката или медицината.

Тази тема може да бъде обсъждана на масата за вечеря през този празничен сезон, тъй като над половината (56%) очакват да спорят със семействата си за ваксината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхливците пак започват да бълват познатите смешки. Света страда заради тяхното шубе, а те се пъчат и с ограничените си мозъци се мислят за по умни от останалите.
50
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз се пазя от ваксинираните. Пренасят заразата.
49
4
 
43
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Аз пък страня от ваксинирани.
48
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние така в моята компания не щем ваксани - хем не знаеш каква зараза разнасят, хем пък не знаеш и кога могат нещо да прещракат... Забелязал съм че на моменти са някакви такива отнесени...
47
2
 
12
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Боднете си по една игла в полунощ и да сте здрави.
46
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другата година ще стане много интересно за нас инакомислещите, властта ще действа грубо и насилствено и ще пратят всичките ни човешки права в канала. Затова съвета ми е да почнете вече да се подготвяте сериозно, кой както го разбира това.
45
5
 
23
 
! Отговори
Ръб преди 2 години
Когато населението на една държава се превърне в сива маса , тогава държавата загива като такава. Не че при тях семейството е значело нещо , но това вече е върха.
44
2
 
16
 
! Отговори
Санта Клаус преди 2 години
Подаръци само за ваксинирани хохохохо.
43
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички ваксинирани им трябва една голяма карантина защото всички ваксинирани заразяват ане предпазват винаги ще има заразени и починали от вашите убийствени ваксини неви искаме никакви ваксини и лекарства и сертификати забрана за всички ваксини лекарства и сертификати стигастеси играли с народа това което правите е пълно убийство на народа айде няма нужда от вашите убийствени ваксини проклети просяци няма да стане това което иска те върветеси на майната долни лешояди
42
4
 
23
 
! Отговори
Еди Койси преди 2 години
И като са ваксинирани да не са хванали Мойсей за шлифера
41
24
 
6
 
! Отговори
ФайзерАстраДжонсън преди 2 години
Правилно и аз не искам антиваксъри около мен да сеят чума и зараза.
40
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2/3 от ваксинираните да празнуват с Кунчев. Той е ваксиниран.
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
37 Теб не те иска никой, защото си *** и неграмотен сеяч на 10 щама зарази. Бягяй за нова игла и си приготвяй за покой.
38
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хипохондрици са антиваксърите. Страх ги е от ваксини . Мислят, че ще ги стерилизират или ще ги заразят, или чипират, или ще им сменят днк то. .." .......Ваксина ще викаш на семенната течност на филипинската жена, която поглъщаш, а тези препарати ще си останат експериментални още 2 години. Ари гълтай!
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39: Прочети някъде значението на думата хипохондрик. Много си пр.осд.
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39 мен лично ме е страх Бил Гейтс да не ме гледа как се изхождам ..айде пътувай
35
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хипохондрици са антиваксърите. Страх ги е от ваксини . Мислят, че ще ги стерилизират или ще ги заразят, или чипират, или ще им сменят днк то. ..
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дъно
33
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние ги нещем. Стадата в кошарата. Ние сред хората ще бъдем . То няма и какво да си говориш с такива. На тях квото им кажеш и са съгласни.
32
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Побъркаха се хората, започнаха да се делят. До някъде и това е целта, така по-лесно се манипулират масата хора. А всичко това е само началото, това е жалкото. Просто трябва да им се противопоставим, независимо от всичко. Стига сте цъкали зад клавиатурното устройство и да си чешем езиците. Какво печелим в крайна сметка - злоба ... Вдигайте си задницици и на улицата :) по-силни сме, колкото и да не ви се вярва. Страх, страх ... до кога - остана ли ви нещо за губене ...