САЩ загрижени заради изказването на Радев, че Крим е руски

Напомниха, че България декларира, че Крим е неотделима част от Украйна
Обновена: 22 ное 2021 10:51 | 22 ное 2021 10:51, Камелия Цветанова
366
САЩ загрижени заради изказването на Радев, че Крим е руски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съединените щати са дълбоко загрижени от неотдавнашните изявления на президента на Република България Румен Радев, в които той определя Крим като „руски“. Това гласи позиция на американското посолство у нас по повод коментара в предизборния дебат на Радев с проф. Анастас Герджиков, че "Крим в момента е руски".

Още по темата

„Съединените щати,  Г-7, Европейският съюз и НАТО винаги са били ясни и обединени в позицията си, че въпреки опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински“, допълват от посолството.

„Всички ние, в това число и България, декларирахме на Срещата на върха по Кримската платформа през август, че Крим е неотделима част от Украйна и че ние не признаваме и няма да признаем руските опити да легитимират незаконното завземане и окупацията на полуострова. През последните няколко дни ние изразихме нашето дълбоко безпокойство пред българските власти, както във Вашингтон, така и в София“, се казва още в изявлението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОЛЕКА , ОПАСНИ РУБЛАДЖИИ! ВИЕ ЩЕ НИ ДОКАРАТЕ ОТЦЕПВАНЕ НА АВТОНОМНИ ОБЛАСТИ! ПРИ СТРЕМЕЖА ВИ ДА СЛУГУВАТЕ НА ПУТИН.
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредното доказателство че ние сме най-умни. Той Радев друго искал да каже, *** цял свят като са тъnи и не могат да го разберат. Нищо, сега всички тъnи като ни обърнат гръб, промяната ще дойде. Само да не мрънкате после.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отиди в Украйна и влез в Крим без руска виза и ще ти набучат колец в *** продажен.
39
6
 
12
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Днес цял ден ще се чува герберско квичене.
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фактическа обстановка - това познато ли като понятие на НАТО, Г и ЕС. Означава Реалност. Те не знаят какво е. Затова и ние сме на това дередже. Слушкаме измислици и лъжи, съчинени заради интереси на тези трибуквия и четирибуквия.
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23 "Да попитам всички упражняващи се по въпроса ако си изкарате украинска виза, дали ще можете да посетите Крим, след като той е украински? Що пък, пробвайте... Аман от простотии вече, човекът много точно каза фактите." Анексираните територии се държат със сила, затова не можеш да влезеш в Крим с украинска виза. Но ти това го знаеше. Фактите са, че юридически за международния ред Крим е част от Украйна и никакви приказки за "реално положение" няма да променят този факт.
36
3
 
14
 
! Отговори
Учен преди 2 години
То и България фактически е американска колонияслед като те ни движат цялата политика! Ама кой ще го каже?!
35
9
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
докато Херо се правеше на политически инженер Радев и Путин измамиха всички. хаха
34
6
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Това означава ли, че САЩ не приемат волята на населението, изразено по възможно най-демократичен начин - чрез референдум? Нима не отчитат това, че Крим тогава беше автономна република със собствени власти и парламент??
33
5
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Точно в този МОМЕНТ Крим наистина е Руски. Сега там са руснаците. Ако беше украински тогава щеше да се управява от украинците. "Демократичният" Запад може да се преструва, че това не е така, но това не променя фактите - в Крим се разпорежда Русия.
32
1
 
2
 
! Отговори
Махнете Гешев преди 2 години
Борисов и Гешев убиват чрез Пернишка банда за терор и убийства! Чак Румен Пашата ги контролира....
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15 Крим е Рускикак ще го освободят и от кой ? там живеят руснаци а ако опитат ще се изпарят от земната провърхност но ще намажи и бегето заради наведената проамериканоционистка позиция
30
2
 
4
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 2 години
АЛО НАРКОМАНИТЕ ОТ САЩ ДА ПРОЧЕТАТ ИСТОРИЯТА>Светия дух след жестоки зверства срещу Славяните охраняващи с живота и смърта огромни региони на ЕВропа нареди освобождаване от поганците на големи региони вкл на /Византия,Гърция,Сърбия,Влахия,МОлдавия,Украйна,Крим,България и Европа. /1389 година/Славянските войни от ПОЛША Първи започнаха войната за освобождаване на ЕВропа.Руските православни войски освободиха Украйна,Бесарабия,Молдавия,Влахия,Сърбия,Гърция,Крим,България,Кипър...
29
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да не е лъжа? В момента в Крим са руснаците колкото да не им се иска на Украйна и САЩ.
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какъв е Крим в момента, знаят ли американците? Трябва да се живее с настоящето и реалностите, които са днес, а не какво било или какво ще бъде. Радев каза истината.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герботроловете, защо ривьети?
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще си проличи подопечна територя ли сме или независима държава . Премиера трябва да привика онова нещо от Козяк и да й свие сърмите.
25
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11 "То по принцип и Аляска е руска територия, Южна Каролина и Луизиана са френски. Купени са с парите на краварите. Не са им изконни територии." Днешните територии, на които се намира България, са гръцки.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 Ами така,като дойда и ти взема автомобила,става мой,и ще искаш да си го върнеш нали...Загря ли...или ти е трудно...
23
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, това вече става комично. Радев много ясно каза и повтори "в момента Крим е руски". "В МОМЕНТА"!!! Да попитам всички упражняващи се по въпроса ако си изкарате украинска виза, дали ще можете да посетите Крим, след като той е украински? Що пък, пробвайте... Аман от простотии вече, човекът много точно каза фактите.