Над 100 американски военни вече са в Румъния

Те ще осигурят логистиката по разквартируването на останалите
129
Над 100 американски военни вече са в Румъния
Снимка: БГНЕС

Над 100 американски военни вече пристигнаха в Румъния, за да осигурят логистиката по разквартируването на войниците от САЩ, които следва да пристигнат в страната в близко бъдеще, съобщи на пресконференция днес румънският министър на отбраната Василе Дънку, цитиран от агенция Аджерпрес.

По думите му "това означава, че не след дълго ще дойде и останалата част от войските". Военният министър уточни, че към момента няма решение за точния ден на пристигането.

Василе Дънку каза, че от години Румъния е подготвена за разквартируване на многонационални сили и има много места, на които може да стане това. "Подготвени сме отдавна от логистична гледна точка", посочи той.

Пентагонът съобщи миналата седмица, че 1000 американски военни ще бъдат предислоцирани от Германия в Румъния.

Американският президент Джо Байдън одобри изпращането на около 2000 американски войници в Полша и Германия, както и предислоцирането на близо 1000 американски военнослужещи от Германия в Румъния в израз на готовността на САЩ да защитят съюзниците си от НАТО на фона на кризата около Украйна, съобщи миналата седмица говорителят на Пентагона Джон Кърби. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: РумънияСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 87: Когато САЩ върнат Тексас и Калифорния на Мексико може и Русия да върне Крим.///Слаб 2 по американска история!,Тексас се отцепва от Мексико и известно време е независима република,след това се присъединява към САЩ. Нещо подобно е и с Горна Калифорния.И в двата щата испаноезичните са били малцинство и Мексико е този който тръгва на война със САЩ.Резултатът е, че американски войски влизат в столицата на Мексико.
62
3
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До anonimen: Никак даже. Путин сключи договор с Китай за тази година Русия да им достави 10 милиарда кубически метра газ.. И вече не се разплащат в долари. Печатницата на долари все още се държи но да видим докога. А Северен поток 2 може и да почака.
61
4
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Българин: Когато САЩ върнат Тексас и Калифорния на Мексико може и Русия да върне Крим. Но и това не е сигурно.
60
3
 
3
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Краварския окупатор вън от Европа!
59
2
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Христо Христов: Зеленски получи това, което си търсеше. Бързо забрави какво обещаваше преди да го изберат: съгласие, мир, добри отношения с Русия. Повярва на англосаксонците че ще реши проблема с Донбас и Луганск (а току виж и Крим) с една бърза военна акция точно по време на олимпиадата. Но историята с Грузия от 2008 година май ще се повтори. Саакашвили стана Наакашвили, сега е ред на Зеленски.
58
2
 
4
 
! Отговори
Мамалигата ги чака преди 2 години
Службата им върви, заплати получават. Да не ги мислим.
57
5
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
Пушечно месо :)
56
5
 
5
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
Щатите били оставили оръжието на армията на Гани дето избяга с натоварен с пари самолет преди американците? -)))) Колко народ евакуира САЩ и Европа от Афганистан видяхме на летището в Кабул, когато тълпата тичаше след самолетите на победилата Демокрация в Афганистан. ))))) Победителите не бягат, чадо! Мъ американцинте имат богат опит - Корея, Виетнам, сега и Афганистан..., на туй му казват традиции да го е... ! -))))))
55
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лили, цели 100 джендъра.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
68 Ще те питам нещо просто- на тебе малко ли ти се струва 20!!!!! годишна окупация на Афган от САЩ? Остави го НАТО, то участваха символично! Кажи малко ли са 20 години окупация- това е едно поколение... Америка и сега можеше да е в Афган и да ги държи, но е скъпо не само в пари, а и в животи! И накрая Ссср успя да устиска в Афган знаеш ли колко време? 1979- 1989 г ето толкова и накрая руснаците наистина бягаха към Русия а муджахите ги трепеха из проходите! Бог да го прости ген Лебед, той знаеше
53
3
 
7
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Никакъв референдум за НАТО По времето на соца някой питал ли ни е дали искаме във Варшавския договор
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** ЕврейскиАйде, хващай пътя за Сибир, руско ***!
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При лошия комунизъм всички имаха апартаменти ,вила и къща на село .Безплатно образование ,болнична помощ ,осигурена работа за всички .Билета беше 6 ст. Нафта и ток почти без пари.Всяко лято по 2 седмици безплатна отпуска на море за цялото семейство на работещите.България имаше развита тежка,лека промишленост.Селско стопанства на световно ниво.Във спортовете много медали вземахме,вратите не се заключваха ,станахме 9 милиона .А сега с30% намяляхме ,национ.катастрофа и престъпност.
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
61 Така е американците се върнаха на летището в Кабул защото правителството на Гани колабира под натиска на талибаните! Щатите бяха оставили оръжието за армията на Гани, която трябваше да се бори с талибаните, и всичко това беше договорено още 2017 г в Доха от Тръмп и ЛИЧНО по негова заповед освободените от Гуантанамо лидери на талибаните! Еххх пуста опустяла неграмотност, четете бе и учете езици, инак само руски брътвежи са ви в главите!
49
4
 
3
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
Абе, нъл "Рамбо" уж НЕ преговаряше с терористи, а само ги трепеше? Що тъй цели 20 години, с цялата си воена мощ Щатите, барабар с НАТО, не можаха да победят афганистанските овчари и козари въоръжени с АК-47 и РПГ-7??? Що търсиш оправдания от рода на "бялото-черно, черното- бяло". -)))))
48
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За едни френски командоси в една нива се сетих.
47
4
 
5
 
! Отговори
johny преди 2 години
Искам и в Бг US troops!!!Е така за самочувствие!!!
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Афганистан има някаква уговорка между талибаните и САЩ, нали янките си ги отгледаха, ще разберем за нея след време, сега само може да гадаем защо оставиха Афганистан на талибаните.
45
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 56Цял свят видя как талибаните стоеха от другата страна на оградата на летището и наблюдавах американските рейнджъри как евакуираха хора.Това хич не ми прилича на бягство,на американци. А по ми прилича на страх в талибаните да нападнат летището докато американците са там.
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
54 Отново говориш глупости, от пролетта на миналата година щатски войски в Афган НЯМАШЕ, защото изтеглянето им завърши АПРИЛ 2021 г!!! Талибаните не са стреляли по американци, те започнаха офанзивата си срещу афганската марионетна армия на ПРЕЗИДЕНТА ГАНИ! Абе защо сте толкова глупави, като сте дърти хора бе? Това е пълна мистерия за мене! Запомни талибаните не са изтреляли и един патрон по изтеглящите се американци! А тъкмо обратното Байдън върна 5000 марини на летището за да се евакуират норма