Съдия блокира ново правило за ЛГБТ общността в 4 щата

То няма да се прилага в училища и колежи
14 юни 2024 08:30, Александър Попов
49
Съдия блокира ново правило за ЛГБТ общността в 4 щата
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американски федерален съдия в Луизиана блокира вчера прилагането в училищата и колежите на 4 щата ново правило на администрацията на президента Джо Байдън, което има за цел да защити учениците от ЛГБТ общността от дискриминация заради възприетата от тях полова идентичност, различна от биологичната, предаде БТА.

Окръжният съдия на САЩ Тери Даути в град Монро в щата Луизиана издаде предварително съдебно разпореждане, което блокира влизането в сила на правило на американското министерство на образованието, осигуряващо защита от дискриминация заради възприета полова идентичност, различна от биологичната, съгласно чл. 9 на поправките в закона за образованието от 1972 г. в доминираните предимно от републиканци щати Луизиана, Мисисипи, Монтана и Айдахо.

Тези щати твърдяха, че ако правилото не бъде блокирано, училищата ще бъдат задължени да разрешат на транссексуалните ученици да използват тоалетни и съблекални, съответстващи на възприетата от тях полова идентичност, различна от биологичната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: САЩЛГБТ
Още от Русия
Как страните от Г-7 планират да противодействат на Русия и Китай
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Интересно, как Платон би коментирал такива новини. Вероятно би сложил граница между любовта като стремеж за себеутвърждаване и тоалетните.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
сички безработни ли вече си режат ч0рките :)))
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тия нормални ли са ве....?!?!? Може ли да направят 56 различни тоалетни, които да отговарят на 56 пола....?????? И това идва от американската администрация, която командва света.....?!??!?!?!?!
1
1
 
32
 
! Отговори
Мен преди 2 седмици
Правят пълнолетие на 21 ,но избират мъж ли са жени ли са на 15 ,че и по малки !Аз няма да ползвам тоалетна ако вътре има мъж който пика прав с рокля както и обратното ... Кви са тия глупости !Кой ги измисля това е болест не намирате лекарство срещу нея затова започвате да я приемате а лудите по лудницата лежат защо?Едно време беше забранено това и се криеха а сега модерно го направихте !!