Белият дом опроверга, че Байдън "замръзва" по време на събития

Според тях клиповете са монтирани
18 юни 2024 21:33, Нели Христова
227
Белият дом опроверга, че Байдън "замръзва" по време на събития
Снимка: БГНЕС

Белият дом опроверга съобщенията, че президентът Байдън изглежда "замръзнал" по време на скорошни публични събития, описвайки твърденията като "евтини фалшификати".

Сътрудници на 81-годишния президент казват, че редица новинарски организации и Републиканската партия умишлено са монтирали видеоклипове, за да направят така, че Байдън да изглежда объркан или изгубен по време на публични ангажименти.

В неделя на предизборно събитие в Лос Анджелис Байдън и бившият президент Барак Обама бяха интервюирани от водещия на чат шоу Джими Кимел. След като получи аплодисменти от публиката, Обама докосна Байдън по лакътя, което няколко медии разтълкуваха като помощ от страна на Обама да изведе президента от сцената.

На срещата на G7 миналата седмица в Италия докладите сочат, че Байдън се е отклонил от групата лидери, което накарало италианския премиер Джорджия Мелони да го насочи обратно. Риши Сунак защити президента, като каза, че той е "бил учтив" и е говорел с парашутист наблизо.

Междувременно, на концерт в Белия дом миналата седмица за отбелязване на националния празник 16 юни, който отбелязва края на робството, за Байдън се твърдеше, че е "замръзнал", докато други, включително Камала Харис, неговият вицепрезидент, пляскаха и танцуваха.

Андрю Бейтс, заместник-говорител на Белия дом, защити Байдън в понеделник, като каза: "Като се преструват, че президентът, който се радва на аплодиращата тълпа за няколко секунди, е някак погрешно, всичко, което наистина признават, отново, е, че не могат да понесат лидерството, което подхранва най-силния икономически растеж в света, свеждайки тежката престъпност до 50-годишно дъно, възстановявайки работните места в производството от чужбина и укрепвайки нашите съюзи."

Карин Жан-Пиер, прессекретарят на Белия дом, каза, че неотдавнашните видеоклипове, редактирани, за да изглежда, че президентът "замръзва", са "евтини фалшификати" и "са създадени недобросъвестно", добавяйки: "Десните критици на президента имат доверие проблем, защото проверяващите факти многократно са ги хващали да разпространяват дезинформация... дезинформация."

Спорът подчертава нервността в Белия дом относно възприемането на способностите на Байдън и дали той е твърде стар, за да служи втори мандат. Миналия месец Байдън използва правомощията си, за да блокира пускането на записи от интервю със специалния прокурор Робърт Хър, който го описа като "възрастен човек с лоша памет" по време на разследване за боравенето му с класифицирани документи.

Байдън вече е най-възрастният президент, който ще бъде на 86 години в края на втори мандат. 78-годишният Тръмп не изостава много - той ще бъде на 82 в края на втори мандат.

Въпреки че предполагаемият кандидат на републиканците има леко предимство в социологическите проучвания, все по-голям брой избиратели не харесват и двамата кандидати, като остават пет месеца до президентските избори.

Една четвърт от американците имат неблагоприятни възгледи и за двамата мъже, според нови данни, публикувани от Pew Research Center, най-високият дял на „двойно мразещите“ на този етап в който и да е от последните десет избора.

Кампанията на Байдън може да намери известна утеха от факта, че неприязънта към Тръмп изглежда е по-дълбоко вкоренена сред някои избиратели. "Те може да не харесват и двамата кандидати, но интензитетът на негативите на Тръмп е по-висок", каза Джефри Полък, социолог от Демократическата партия, пред Axios, цитиран от The Times. "Кампания, която има ресурсите да убеди тези хора, има известно предимство."

Демократите ще се опитат да използват това предимство, като похарчат 50 милиона долара за нова рекламна кампания, която стартира в понеделник и ще продължи до края на месеца.

Рекламите, озаглавени "Характерът има значение", атакуват Тръмп заради неговите 34 наказателни присъди и също така насочват вниманието към бившия президент, който е признат за отговорен за сексуално насилие и финансови измами в отделни скорошни производства. Тръмп е изправен пред обвинения в углавни престъпления по три други наказателни дела, нито едно от които вероятно няма да стигне до съд преди изборния ден.

"В съдебната зала виждаме Доналд Тръмп такъв, какъвто е", интонира разказвачът в една от рекламите върху изображения на снимка на Тръмп и поддръжници на Байдън, които дават пет. "Тези избори са между осъден престъпник, който се грижи само за себе си, и президент, който се бори за вашето семейство."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от САЩ
Три години след щурма на Капитолия: Как използват темата Тръмп и Байдън?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На тоя само Земенски му верва кога му подари милиардите
193
0
 
3
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 седмица
Щом казват ...А иначе е добре да има кой да го води и превежда, и да се грижи за памперсите.Речите, речите как ще оправим.
192
0
 
3
 
! Отговори
Аватара губи връзка преди 1 седмица
,затова чака реконект! иначе е топъл, не замръзва! :):)
191
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Просто излиза извън обхват на дистанционното с което го управляват и изпада в стенд бай режим,като се доближи управляващия се активизира
190
0
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 1 седмица
Той не замръзва, а, просто изпада в хибернация. Докато тялото му си почива, съзнанието му се носи из други светове и търси там петрол и злато за любимата му страна.
189
0
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 седмица
Всичко при Байдън работи отлично,с изключение на мозъка!На практика той е идеалният со*ро*со*и*д.Нашите Ленче-кремче и Плевньо Чехъла се доближават ,но има още над какво да поработят.
188
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 седмица
Ххахаахаааа...АНИСИЯ ИВАНОВА ПУТИН пак е откраднала телефона на санитара в Курило..LOL
187
0
 
2
 
! Отговори
камала преди 1 седмица
аз редовно му сменям памперса,така че няма проблем
186
0
 
9
 
! Отговори
билгей преди 1 седмица
той не замръзва а влиза в стедбай режим за пестене на енергия
185
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те може да отричат, но всички хора го виждат с очите си. Не просто замръзва ами се вцепенява и ако някой не му се притече на помощ сигурно ще се върти като пумпал без да знае къде се намира. Срамна работа. Това прилича на тормоз над беззащитно възрастно лице. Вместо да го настанят в някое заведение за перманентни грижи на болни от деменция, те пак ще го мъчат да става президент
184
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е той не замръзва, а просто се саморестартира. Има нужда от преинсталация.
183
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В САЩ си имат Байдън и Тръмп , в БГ си имаме Тиквата и Шиши ! В този смисъл и на двете държави хич не им върви , особено на нашата.
182
0
 
10
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 седмица
Така се получава защото в САЩ все още няма М-во на Истината,което да разяснява как стоят нещата!Много медии се стараят,но недостатъчно!Аз гледам редовно СНН -най-вече заради това да видя докъде може да паднат!?Но и те в последно време сдават фронта -показват кадри в които г-н Байдън е именно такъв какъвто е-един много възрастен човек който вече е физическа и ментална развалина,не толкова заради възрастта -такова му е здравословното състояние !?Не считам за необходимо да изброявам симптомите
181
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
може и да се насира, ама вас какво ви грее.
180
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На носилка ще го носят и ще казват ,че е здрав!
179
0
 
9
 
! Отговори
vs преди 1 седмица
На български бихме казали, че Байдън се "удървя" по време на събития!
178
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
хахахааха монтирани са ви мозъците
177
0
 
20
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 седмица
Разбира се, че не е вярно, просто хората не разбират, че БайДан от време на време се сеща за Путин и му се привиждат кошмари затова се вцепенява.
176
0
 
15
 
! Отговори
пенчо преди 1 седмица
...абе знаех си аз, че не замръзва, а се вкочинява!
175
0
 
8
 
! Отговори
Профилактика преди 1 седмица
Тръмп открай време разбира от здравословен начин на живот и се профилактира доста добре с млада женска плът. Затова е на 78 години , но мозъчната му дейност е като бръснач.