Тифани - новата "първа дъщеря" и оръжие на Доналд Тръмп

Излиза от сянката на Иванка и атакува Белия дом
26 юни 2024 17:45, Инна Ангелова
11
Тифани - новата "първа дъщеря" и оръжие на Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хронично засенчвана от многото и амбициозни братя и сестри, а на моменти и дори унижавана с прякора си “червенокосото доведено дете”, Тифани Тръмп бавно, но сигурно започва да се очертава централна точка в опита на баща си да се върне в Белия дом. Особено когато Иванка Тръмп, която е сочена за “любимка” на баща си, я няма в тази предизборна битка.

Коя всъщност е Тифани?

Тя е единствено дете на бизнесмена Тръмп и актрисата Марла Мейпълс. Като дете Тифани израства извън светлините на прожекторите. Живее с майка си в Калифорния и за завършила Юридическия център на университета Джорджтаун. Омъжена е за Майкъл Булос, наследник на многомилиарден автомобилен бизнес. Със съпруга си живее в Маями, недалеч от сестра си Иванка Тръмп, с която са в близки отношения.

Връзките на най-малката дъщеря на Тръмп, които тя има благодарение на нейния ливанско-американски съпруг, са благодат за Доналд Тръмп, тъй като войната на Израел срещу Газа тежи в съзнанието на американците с арабски произход. Това е малък избирателен блок, който обаче има огромно влияние в президентските избори.

Бащата на Майкъл, Масад, който ортодоксален християнин и дългогодишен консерватор, и Доналд Тръмп веднага се харесали, допълва “Труд”. „Тифани и семейството наистина прегърнаха Майкъл и нашата култура“, казва Масад Булос пред The Times по телефона от Лагос, Нигерия, където се намира Boulos Enterprises. „Напълно невярно е, че Тръмп мрази арабите. От дълго време той има приятели в ливанската бизнес общност."

Масад казва, че е помогна на кампанията на Тръмп през 2020 г. най-вече чрез изглаждане на акредитива в медиите на арабски език. Неговата роля обаче нараства, тъй като арабско-американското недоволство от президента Байдън представлява по-голяма политическа възможност.

Когато Тръмп работи по Споразуменията на Ейбрахам, за да се опита да донесе „мир в Близкия изток“, Джаред Къшнър, съпругът на по-голямата му дъщеря Иванка, стана най-важният довереник на тогавашния президент. Кушнър беше експерт по най-трудния външнополитически въпрос, пред който е изправена всяка американска администрация.

Сега Тръмп се обръща за подкрепа към друг зет.

30-годишната Тифани и 26-годишният Майкъл вече са важни фигури в усилията на Тръмп да спечели гласовете на арабските избиратели в щати, които трябва да спечелят, като Мичиган и Пенсилвания. На първичните избори на демократите в Мичиган през февруари повече от 100 хиляди гласоподаватели, много от които арабски американци, протестиращи срещу подкрепата на Байдън за Израел, дадоха вота си, като не избраха нито един от кандидатите.

През май Масад присъства на среща с видни арабско-американски донори и активисти в Мичиган, заедно със сина си, който е възпитаник на Лондонския университет, и Ричард Гренел, ключов външнополитически съветник на Тръмп. Тифани преди това е водила кампания в Мичиган, но не присъства на срещата.

„Рекордът на Тръмп говори сам за себе си“, казва Масад. „Той е единственият президент в новата история, който не е започвал война. Всъщност той сложи край на войни, в Афганистан и другаде“, добавя той във връзка с началото на преговорите с Тръмп с талибаните, които завършиха с окончателното изтегляне на американските войски под ръководството на Байдън през август 2021 г. „Имаме нужда от силен президент като президента Тръмп, чиято доктрина е мир чрез сила“, казва Масад.

Тифани до голяма степен липсваше в предишните кампании. Тя винаги е заемала своето място до братята и сестра си в онези моменти, които са били най-важни за семейството, но е била изведена на преден план след екстравагантната й сватба с Майкъл, за която вътрешни хора отбелязват, че е довела „множество политически донори – с Майкъл, тя сега има семейните пари и влиянието, което идва с тях”.

Тя също зае място на първия ред на федералния процес срещу баща си в Ню Йорк. И това се видя от папараците и пресата в Щатите на фона на отсъствието на Мелания и Иванка Тръмп.

Известно е, че бившият президент награждава лоялността. Тифани беше избрана да представлява Флорида на Републиканската национална конвенция следващия месец, което може да я позиционира като новата „първа дъщеря“, докато Иванка продължава да се оттегля от политиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от САЩ
Заради жегата: Восъчната фигура на Ейбрахам Линкълн се разтопи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
6
 
! Отговори
Русо Гладно Нема преди 2 дни
а Мустакатата Лена ПараПеткова Съветски Газ ходи от яд!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И преди и сега.... пари при пари отиват...
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Лeнa e no-yбaвa, aмa ra ce oбpъcнe...
7
1
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 2 дни
не бе, това е Друга Дъщеря на Тръмп - тя се Омъже за Юдея, прие Юдеизъмът и си смени името с това на Юдеиското Яел Кушнер! така всичките Внуци на Тръмп са Резани Юдеи, но същото е и с Байдэн - всичките му деца са женени за Юдеи! САЩ е ЗаВладяна Държава от Ционистите!!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
дъщеря на милиардер омъжена за многомилиарден милиардер- любов ли бе да го опишеш ? едни се продават за 100 евро -други за 100 милиарда -ала все си е ......тея богатите са безумно алчни ,от алчност ще затрият света
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тая е наборка на Лена мустака и от същата зодия везни тряска баджанаци :)))
4
3
 
2
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 2 дни
Страхотна Шикса от Арийското Семе на Нашият Слуга - Доналд, най-добрият ШабецГ0й, който сме имали!
3
3
 
8
 
! Отговори
Тръмп е без грешка преди 2 дни
ЕДИНСТВЕНИЯ НОРМАЛЕН АМЕРИКАНЕЦ!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Поредна доза пикантерии за всички "гласоподаватели" в БГ.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ooxx koтьoooo... Eвaлapka!