Белият дом опроверга, че Байдън "замръзва" по време на събития

Според тях клиповете са монтирани
18 юни 2024 21:33, Нели Христова
227
Белият дом опроверга, че Байдън "замръзва" по време на събития
Снимка: БГНЕС

Белият дом опроверга съобщенията, че президентът Байдън изглежда "замръзнал" по време на скорошни публични събития, описвайки твърденията като "евтини фалшификати".

Сътрудници на 81-годишния президент казват, че редица новинарски организации и Републиканската партия умишлено са монтирали видеоклипове, за да направят така, че Байдън да изглежда объркан или изгубен по време на публични ангажименти.

В неделя на предизборно събитие в Лос Анджелис Байдън и бившият президент Барак Обама бяха интервюирани от водещия на чат шоу Джими Кимел. След като получи аплодисменти от публиката, Обама докосна Байдън по лакътя, което няколко медии разтълкуваха като помощ от страна на Обама да изведе президента от сцената.

На срещата на G7 миналата седмица в Италия докладите сочат, че Байдън се е отклонил от групата лидери, което накарало италианския премиер Джорджия Мелони да го насочи обратно. Риши Сунак защити президента, като каза, че той е "бил учтив" и е говорел с парашутист наблизо.

Междувременно, на концерт в Белия дом миналата седмица за отбелязване на националния празник 16 юни, който отбелязва края на робството, за Байдън се твърдеше, че е "замръзнал", докато други, включително Камала Харис, неговият вицепрезидент, пляскаха и танцуваха.

Андрю Бейтс, заместник-говорител на Белия дом, защити Байдън в понеделник, като каза: "Като се преструват, че президентът, който се радва на аплодиращата тълпа за няколко секунди, е някак погрешно, всичко, което наистина признават, отново, е, че не могат да понесат лидерството, което подхранва най-силния икономически растеж в света, свеждайки тежката престъпност до 50-годишно дъно, възстановявайки работните места в производството от чужбина и укрепвайки нашите съюзи."

Карин Жан-Пиер, прессекретарят на Белия дом, каза, че неотдавнашните видеоклипове, редактирани, за да изглежда, че президентът "замръзва", са "евтини фалшификати" и "са създадени недобросъвестно", добавяйки: "Десните критици на президента имат доверие проблем, защото проверяващите факти многократно са ги хващали да разпространяват дезинформация... дезинформация."

Спорът подчертава нервността в Белия дом относно възприемането на способностите на Байдън и дали той е твърде стар, за да служи втори мандат. Миналия месец Байдън използва правомощията си, за да блокира пускането на записи от интервю със специалния прокурор Робърт Хър, който го описа като "възрастен човек с лоша памет" по време на разследване за боравенето му с класифицирани документи.

Байдън вече е най-възрастният президент, който ще бъде на 86 години в края на втори мандат. 78-годишният Тръмп не изостава много - той ще бъде на 82 в края на втори мандат.

Въпреки че предполагаемият кандидат на републиканците има леко предимство в социологическите проучвания, все по-голям брой избиратели не харесват и двамата кандидати, като остават пет месеца до президентските избори.

Една четвърт от американците имат неблагоприятни възгледи и за двамата мъже, според нови данни, публикувани от Pew Research Center, най-високият дял на „двойно мразещите“ на този етап в който и да е от последните десет избора.

Кампанията на Байдън може да намери известна утеха от факта, че неприязънта към Тръмп изглежда е по-дълбоко вкоренена сред някои избиратели. "Те може да не харесват и двамата кандидати, но интензитетът на негативите на Тръмп е по-висок", каза Джефри Полък, социолог от Демократическата партия, пред Axios, цитиран от The Times. "Кампания, която има ресурсите да убеди тези хора, има известно предимство."

Демократите ще се опитат да използват това предимство, като похарчат 50 милиона долара за нова рекламна кампания, която стартира в понеделник и ще продължи до края на месеца.

Рекламите, озаглавени "Характерът има значение", атакуват Тръмп заради неговите 34 наказателни присъди и също така насочват вниманието към бившия президент, който е признат за отговорен за сексуално насилие и финансови измами в отделни скорошни производства. Тръмп е изправен пред обвинения в углавни престъпления по три други наказателни дела, нито едно от които вероятно няма да стигне до съд преди изборния ден.

"В съдебната зала виждаме Доналд Тръмп такъв, какъвто е", интонира разказвачът в една от рекламите върху изображения на снимка на Тръмп и поддръжници на Байдън, които дават пет. "Тези избори са между осъден престъпник, който се грижи само за себе си, и президент, който се бори за вашето семейство."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от САЩ
Три години след щурма на Капитолия: Как използват темата Тръмп и Байдън?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
10
 
! Отговори
д-р Хрус преди 1 седмица
Така е като не си пие гинко Билобата.
153
0
 
4
 
! Отговори
Лука преди 1 седмица
Човека няма вина , просто е на възраст.
152
2
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
А ти, Аланкоолу, научи руски и ще разбираш какво мляска Путин. Сега с това ли ще се оправдаваме, че не разбираме какво казва Путин?
151
0
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Белият Дом опроверга, че Луната се върти около Земята.
150
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин на интервюта мляска като бабичкa и не му се разбира какво говори. Добре че винаги слага преводач.
149
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
1,50 пък изразходва ботокс като за една лимузина с плеймейтки? Що е то
148
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом руския президент може да е на 72 значи американския може да е на 122. Путин без ботокса и пластичните операции ще изглежда като баща на Байдън.
147
0
 
13
 
! Отговори
ХаХаХаАААААААААА преди 1 седмица
Не знам дали замръзва, но в Ю Тюб американски блогъри твърдят, че в Нормандия се е насрал, та го извела жена му...
146
11
 
0
 
! Отговори
Левски София преди 1 седмица
Някой русофил за спаринг да загрея преди ММА срещата ми след 2 седмици ?
145
0
 
14
 
! Отговори
ХаХаХаАААААААААА преди 1 седмица
Смешковци! А иначе искат да владеят целия свят.
144
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как можеш да опровергаеш нещо, което нееднократно е заснето на камера и се случва в реално време? Белшат дом може да си опровергава и дудни колко ще, но факгиге са си факти.
143
0
 
6
 
! Отговори
истински мъж преди 1 седмица
Със закон да се забрани,че след 65 г възраст да не може да се заемат ръководни постове-от най-ниския,до най високия.Във всяка сфера.Самият аз съм на 66 г.,и виждам какво мога.Човек така е устроен,че му се иска, докато може да диша,за комадва.Не става така.А за американците не ми се мисли-толкова ли са сдухани,че избират старци в деменция за президент.
142
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези 70+ годишни дядовци като Путин, Путин, Си Дзинпин дават ли си сметка че управлявайки толкова дълго в продължение на десетилетия лишават поколението Х никога да не почувства какво е да си шефа? Да, точно така тези родени между 1965-1980 ще останат в историята като едно погубени поколение. Сега тепърва има да навлизат Милениалите 1985-1997 а те не са като тея преди тях да си траят!
141
10
 
1
 
! Отговори
АНИСИЯ ИВАНОВА ПУТИН преди 1 седмица
ТЪЙ КАТО ТЪПУТИНИТЕ ДОБРОВОЛНО НЯМА ДА СЕ ОМЕТАТ ОТ УКРАЙНА ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО СВАЛЯНЕ НА РЕЖИМА НА ТЪПУТИН КОЙТО Е С 20% ПОДКРЕПА И В ТЪПОТЕРОРУСКАТА И В БЪЛГАРИЯ! В БЪЛГАРИЯ САМОЗВАНИТЕ ТЪПУТИН ПОЛУЧИХА 1000 ГЛАСА ОТ 5000 РЕГИСТРИРАНИ РУСНАЦИ КОЕТО СИ Е 20% В ТЪПОТЕРОРУСКАТА ДИКТАТОРА СИ ДОБАВИ 60 МИЛИОНА БРОЯ ГЛАСА ПОЛУЧЕНИ ПО ИНТЕРНЕТ! ИЗВОДА Е, ЧЕ СПЕЧЕЛИ ЛИ ДЖО БАЙДЪН 2-РИ МАНДАТ НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ ТОВА ЩЕ ЗНАЧИ, ЧЕ РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ТЪПУТИН ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН СЪС СИЛА 100% ГАРАНТИРАНО!
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В момента живеем в Епоха която ще остане в историята като Старческата Епоха. Масово навсякъде над 70-годишни управляват. Това никога не е било.
139
6
 
2
 
! Отговори
русенско варено преди 1 седмица
за бункера на таксиджията.....а може и руско варено
138
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С очите си виждате, че байДжо замръзва по време на събития, но БД опровергава. Избирайте на кого да вярвате. На БД или на очите си. Ако повярвате на очите си, рискувате БД да ви наложи санкции.
137
9
 
3
 
! Отговори
АНИСИЯ ИВАНОВА ПУТИН преди 1 седмица
ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ НА ДЖО БАЙДЪН ЩЕ ИМ СЕ ОТРАЗИ ОТЛИЧНО НА ТЪПУТИНИСТИТЕ
136
12
 
0
 
! Отговори
САЩ си пази Русия преди 1 седмица
Путkин презапасява бункера си с консерви защото още САЩ му гледат сеира и на Жужетo му е ясно че действия от Америка ще има а когато има става страшно все пак Америка Русия ако не може да набие кой ще набие? По опасни са китайците щото са нови и непознати и не знаеш каква магария ще измислят. Русия е най крайната държава на бялото население по света и е лесна за побеждаване. След това не знам кой ще е жертвеното агънце в американското общество, те затова Русия я изпозлват като изтривалка и си я
135
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ново изпълнение на памперса. Системата вече дава много накъсо.