Мъж оцеля 10 дни в планината без храна и дрехи

Пиел вода в калифорнийската планина Санта Круз
25 юни 2024 15:00, Инна Ангелова
26
Мъж оцеля 10 дни в планината без храна и дрехи
Снимка: Кадър Youtube

Преди 10 дни 34-годишният Лукас Макклиш решава да тръгне на тричасов поход към родния си град Боулдър Крейг, когато се е изгубил. Семейство му започва да се притеснява след като мъжът не се появява за семейната вечеря по случай Деня на бащата, която в Щатите се отбелязва на 16-ти юни.

Семейството на Макклиш веднага съобщава за изчезването му. Четири дни по-късно той е бил намерен.

Пред новините на ABC 7 Лукас разказва как се е изгубил в планината Санта Круз в Калифорния. Разказва, че единственото, което е имал със себе си са били чифт панталони, чифт туристически обувки и шапка, както и фенерче и сгъваеми ножици. Една от главните причини той да е оцелял цели 10 дни сам  в планината е пиенето на много вода.

"Просто се уверих, че пия по един галон вода всеки ден, но след това, наближавайки края, тялото ми се нуждаеше от храна и някакъв вид енергия", казва Макклиш пред KGO.

Службата на шерифа на окръг Санта Круз, Калифорния съобщи в социалната мрежа в петък, че няколко човека са подали сигнал, тъй като са чули викове за помощ в района на Форман Крийк, край магистралата Биг Бейсън около 15:00 ч. на 20 юни.



"Имаше многобройни съобщения за свидетели, които са чули някой да вика за помощ, но местоположението на този човек беше трудно да се установи", заявиха от Калифорнийски департамент по горско стопанство и противопожарна защита (Cal Fire).

Екипите веднага са се отзовали на сигналите и са започнали да търсят изгубения, пише още Dariknews.bg. По-късно станало ясно, че това е Лукас Макклиш, който бил в неизвестност от 11 юни.


Използвани са няколко дрона, за да помогнат за определяне на точното местоположение на Макклиш. Парковите рейнджъри са били първи на мястото, а пожарните екипи са помогнали за извеждането му на безопасно място.

От службата на шерифа заявиха, че Макклиш няма сериозни наранявания и се е завърнал при семейството си. След успешната мисия, Макклиш сподели, че е “изморен и поочукан”. Също така благодари на всички, участвали в спасителната мисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Русия
Петте предизвикателства пред бъдещия шеф на НАТО
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Посрещна ли са го с нова ипотека, за да плати разходите.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ТRoLове от всички страни обединявайте се !Този ТРЯБВА да стане МЕМЕ..?!!!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Лукас Макклиш решава да тръгне на тричасов поход.." Хм ,а на снимката текста казва друго ?
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 1 - "Как е отцелял 10 дена, като на четвъртия са го намерили?" Ами след като са го намерили , още 6 дни само на вода в къщи ,за наказание ,че е закъснял за дена на бащата :))))
14
1
 
5
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 3 дни
Хахахаха , а тука къдято аз живея има няколко такива индивида и те оцеляват вече повече от 10 години ...... хаххахахаха
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Сашко от Перник оцеля повече от седмица без храна и дрехи :)))
12
3
 
5
 
! Отговори
КироПолучаваДиплома преди 3 дни
Снимката кърти мивката. Познавачи обясниха че това е снимката на Кирилчо 6кофф в момента когато са му връчвали Хърватската дипломка в Харковката планина, е разположена м/у Хасковския и Харманлийскиия Профи Университети
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Побелял като на 50+ и целия сив като миньор.
10
1
 
2
 
! Отговори
БацеБанкяБЕРБ преди 3 дни
Явно в цялата история има нещи криминално. Рукавиците не са сложени и не е маписано за тях защото са използване за неоставяне на лево-дясни пръстово-дланести отпечатъци в района където чичката е шетъл.По права линия през центъра на земното кълбо,уважаеми, излиза че изходът на линията е вБанкя, в една известна къща, на един много исвестен ГейнералПожарникарестПиейчист-БуцкоЧекемеджетков. Което геометрическо събитие се обяснява с гъмжилото от профи въоражени стрелци-снайперисти и нишните чифтета.
9
0
 
10
 
! Отговори
Математик преди 3 дни
Оцеля 10 дни без дрехи . Загуби се на 16ти и го намериха на 20ти само с панталон и риза.
8
2
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 3 дни
6 дена е били полулегале, той се е криел, а никой не го е търсил.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Чудо голямо! Да дойдат да видят у нас по балкана мигрантите по 20 дни пеш без храна и дрехи!!!
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Също е от голямо значение дали човек се движи или стои на едно място! Ако стои на едно място ще издържи по дълго време и може да дочака помощ. Ако човек се загуби в планината и продължи да върви до пълно изтощение и обезводняване тогава шансовете за оцеляване намаляват при липса на храна и вода. По добре да вложи усилията първо за намиране на вода защото тя е най важна.
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
За здрав човек няма никакъв проблем да оцелее 10 дена без храна. Ако е с наднормено тегло може да оцелее и повече от месец. Първите 2 дена са най трудни, стомаха "стърже" и човек е нервен. После организма се настройва към новата реалност и чувството за глад изчезва. Тялото започва да се храни от подкожните мазнини и мускулите. Това са доста килограми които могат да стигнат за няколко седмици. Без вода обаче никой не може да оцелее повече от 5 дена в студено време и 3 дена в топло време.
4
1
 
10
 
! Отговори
хахах преди 4 дни
тоя е тренирал за голи и уплашени :) :) :)
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Този прилича на Робинзон Крузо. Да не би да става дума за 10 години,а не за 10 дни?
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Правил съм няколко пъти по 7 дни без храна и вода и няколко пъти по 10 дни само на вода,голям праз направил тоя няма що.Имам познати които са правили и по 10 -12 без храна и вода.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Как е отцелял 10 дена, като на четвъртия са го намерили?