Белият дом опроверга, че Байдън "замръзва" по време на събития

Според тях клиповете са монтирани
18 юни 2024 21:33, Нели Христова
227
Белият дом опроверга, че Байдън "замръзва" по време на събития
Снимка: БГНЕС

Белият дом опроверга съобщенията, че президентът Байдън изглежда "замръзнал" по време на скорошни публични събития, описвайки твърденията като "евтини фалшификати".

Сътрудници на 81-годишния президент казват, че редица новинарски организации и Републиканската партия умишлено са монтирали видеоклипове, за да направят така, че Байдън да изглежда объркан или изгубен по време на публични ангажименти.

В неделя на предизборно събитие в Лос Анджелис Байдън и бившият президент Барак Обама бяха интервюирани от водещия на чат шоу Джими Кимел. След като получи аплодисменти от публиката, Обама докосна Байдън по лакътя, което няколко медии разтълкуваха като помощ от страна на Обама да изведе президента от сцената.

На срещата на G7 миналата седмица в Италия докладите сочат, че Байдън се е отклонил от групата лидери, което накарало италианския премиер Джорджия Мелони да го насочи обратно. Риши Сунак защити президента, като каза, че той е "бил учтив" и е говорел с парашутист наблизо.

Междувременно, на концерт в Белия дом миналата седмица за отбелязване на националния празник 16 юни, който отбелязва края на робството, за Байдън се твърдеше, че е "замръзнал", докато други, включително Камала Харис, неговият вицепрезидент, пляскаха и танцуваха.

Андрю Бейтс, заместник-говорител на Белия дом, защити Байдън в понеделник, като каза: "Като се преструват, че президентът, който се радва на аплодиращата тълпа за няколко секунди, е някак погрешно, всичко, което наистина признават, отново, е, че не могат да понесат лидерството, което подхранва най-силния икономически растеж в света, свеждайки тежката престъпност до 50-годишно дъно, възстановявайки работните места в производството от чужбина и укрепвайки нашите съюзи."

Карин Жан-Пиер, прессекретарят на Белия дом, каза, че неотдавнашните видеоклипове, редактирани, за да изглежда, че президентът "замръзва", са "евтини фалшификати" и "са създадени недобросъвестно", добавяйки: "Десните критици на президента имат доверие проблем, защото проверяващите факти многократно са ги хващали да разпространяват дезинформация... дезинформация."

Спорът подчертава нервността в Белия дом относно възприемането на способностите на Байдън и дали той е твърде стар, за да служи втори мандат. Миналия месец Байдън използва правомощията си, за да блокира пускането на записи от интервю със специалния прокурор Робърт Хър, който го описа като "възрастен човек с лоша памет" по време на разследване за боравенето му с класифицирани документи.

Байдън вече е най-възрастният президент, който ще бъде на 86 години в края на втори мандат. 78-годишният Тръмп не изостава много - той ще бъде на 82 в края на втори мандат.

Въпреки че предполагаемият кандидат на републиканците има леко предимство в социологическите проучвания, все по-голям брой избиратели не харесват и двамата кандидати, като остават пет месеца до президентските избори.

Една четвърт от американците имат неблагоприятни възгледи и за двамата мъже, според нови данни, публикувани от Pew Research Center, най-високият дял на „двойно мразещите“ на този етап в който и да е от последните десет избора.

Кампанията на Байдън може да намери известна утеха от факта, че неприязънта към Тръмп изглежда е по-дълбоко вкоренена сред някои избиратели. "Те може да не харесват и двамата кандидати, но интензитетът на негативите на Тръмп е по-висок", каза Джефри Полък, социолог от Демократическата партия, пред Axios, цитиран от The Times. "Кампания, която има ресурсите да убеди тези хора, има известно предимство."

Демократите ще се опитат да използват това предимство, като похарчат 50 милиона долара за нова рекламна кампания, която стартира в понеделник и ще продължи до края на месеца.

Рекламите, озаглавени "Характерът има значение", атакуват Тръмп заради неговите 34 наказателни присъди и също така насочват вниманието към бившия президент, който е признат за отговорен за сексуално насилие и финансови измами в отделни скорошни производства. Тръмп е изправен пред обвинения в углавни престъпления по три други наказателни дела, нито едно от които вероятно няма да стигне до съд преди изборния ден.

"В съдебната зала виждаме Доналд Тръмп такъв, какъвто е", интонира разказвачът в една от рекламите върху изображения на снимка на Тръмп и поддръжници на Байдън, които дават пет. "Тези избори са между осъден престъпник, който се грижи само за себе си, и президент, който се бори за вашето семейство."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от САЩ
Три години след щурма на Капитолия: Как използват темата Тръмп и Байдън?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще предскажа новините от следващите дни! Демократите заменят кандидатурата на Байдън в последния момент! Оранжевия урангутан няма шанс да спечели, цари отчаяние :)
92
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно още е с Windows Vista и затова забива толкова.
91
5
 
8
 
! Отговори
Майтап, бе Уили преди 1 седмица
Купувайте китайски телевизори, после Байдън ви е виновен, че образите не се движат.
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Замръзва или направо си се намира?
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оставете дядото на мира. Я колко добре се разбира с Зеленски.
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Може да се направи няколко часа компилация с падания и лапсуси на Байдън.
87
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Байдън в ступор, Джейк Съливаг лъже яко, а Блинкен дрънка на балалайка в на нацистки клуб в Киев.
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еми малко се намира старчено, но другото му е наред.
85
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сковаността на тялото може да се дължи на Мозъчни увреждания - болест на Алцхаймер (Alzehiemer disease),мозъчно увреждане поради липсата на кислород (удавяне, задушаване), мозъчна травма, церебрална парализа, енцефалопатия, компресия на гръбначния мозък.Туморни образувания. Вместо да опровергават,да го лекуват! От подтискане на болестта може да се влоши състоянието му. Кой има интерес да го задържат и да не го лекуват? Наследниците ли плащат, за да се отърват по-бързо от него?
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бай замръзва, когато усети внезапно затопляне в дъното на панталона.
83
1
 
15
 
! Отговори
не бе! преди 1 седмица
Само му забива софтуера!
82
0
 
5
 
! Отговори
Споко преди 1 седмица
Попитали са го с чиповете на Мъск и редовно го поправят с чуковете на Мъск ако забие. Ако е съвсем зле го включват в зарядното с кабелите на теслата и за половин час е на 80 процента.
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега гледах един "монтаж" отпреди минути пуснат. "Секретарят по вътрешна сигурност........хухухухухухуххухухуху". Всъщност на Байдън не му ли отмениха делото за злоупотреба с класифицирана информация с официално становище, че е неадекватен умствено и не може да бъде държан отговорен и съден по тази причина?
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До кога ще го рестартират? С тези коктейли за енергичност ще побъркат хептен горкия човечец. Онзи ден Байдън отказал на Мелони вечеря понеже не се чувствал добре. Екипът му каза, че до петък ще се възстанови. Два дни какво му преливат няма как кажат, но биолабораторията им се излага. Нещо не се мултиплицира както искат. Налице са видими старчески изменения и недай си Боже може да се замрази с мозъчен удар. Държат го като в инкубатор. Това демократично ли е?
79
0
 
13
 
! Отговори
Франк преди 1 седмица
Байдън го събуждат всяк сутрин с дефибрилатора, после му дават една шепа хапчета да му качат кръвта в главата.
78
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Байдън е велик президент, а не като нашата фуражка
77
10
 
0
 
! Отговори
Угарков преди 1 седмица
Зет военкорите и блогъри ривът на умряло как се унищожава кримското певео с помощта на безпилотни разузнавателни американски дронове които летят около крим над неутрална територия и снасят данни на ВСУ, които после лупят с атакамсите. Същите зет rниди призовават пуйлото да започне да сваля въпросните безпилотници , обаче той няма толкова голям памеперс и толкова чемоданчики че да има смелостта да посегне на американските дронове.
76
0
 
15
 
! Отговори
Българка преди 1 седмица
Той старецът е видимо сенилен, те викат, че Путин му монтирал клипчетата. Крайно лъжливи демократи.
75
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това Брежнев навремето ряпа да яде пред лидера на демократичният свят,някои негови действия и приказки направо къртят мивки....да се смееш ли,да плачеш ли и като си помислиш,че от този изкуфял пенсионер зависи половината свят...
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия съвсем го удариха на Оруел.