Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол

Градът е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС
23 юни 2024 22:30, Анисия Иванова
456
Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че на САЩ е основната отговорност за украинския обстрел по анексирания от Москва град Севастопол на Кримския полуостров, при който загинаха най-малко трима души, а над сто бяха ранени, предаде Ройтерс. От военното министерство добавиха, че ще има ответни действия.

Същевременно специалният пратеник на руското външно министерство Родион Мирошник уточни в ефира на телевизионния канал "Россия 24", че тези ответни действия ще имат военен и правен характер.

Анексираният от Русия Севастопол на полуостров Крим е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Четири от изстреляните ракети са били свалени от противовъздушната отбрана, а носещата бойния заряд глава на петата ракета се е взривила във въздуха, добави ведомството.

Руското министерство на отбраната съобщи, че Украйна е ударила „гражданска инфраструктура на град Севастопол с тактически ракети АТАКМС, доставени от САЩ, които са били оборудвани с касетъчни бойни глави".

Според последните данни, оповестени от ТАСС по информация в „Телеграм“ канала на назначения от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев, броят на загиналите при атаката е достигнал до трима души, като сред тях има две деца. Ранените от шрапнелите са близо сто.

„Броят на загиналите нарасна до трима души: загубихме две деца и един възрастен. Броят на ранените достигна почти 100 души. Цялата система на здравеопазването е мобилизирана, лекари и медицински персонал са на работните си места. Операционните са отворени. Пострадалите получават необходимата медицинска помощ“, се казва в съобщението на губернатора

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от САЩ
Тръмп: Евангелистите и християните не гласуват толкова, колкото е необходимо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
6
 
7
 
! Отговори
Водка Гаврилофф преди 1 седмица
Комсомолская правда: 6 месечно бебе пушещо цигара на плажа в Севастопол взриви военен склад и уби над 100 ИхТамНет-овци
63
7
 
3
 
! Отговори
Дебелият Ким Съм преди 1 седмица
Сърбят ме Ръцете, нямам Търпение Путин да Натисне Червено Копче, че веднага и аз да изпратя мойте 20-30 ИнтерКонтинентални Балистични Ядрени Ракети към САЩ - заедно с Русия, че Заличиме Империалистическият Враг - ЗаВинаги! Дори Китай - не ни трябва!!
62
1
 
2
 
! Отговори
Ларавел преди 1 седмица
Смешна история
61
0
 
1
 
! Отговори
Сандокан преди 1 седмица
Путин си е на спокойни места.
60
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
става нещо в Дегестан май ще се отцепват от блато стан
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А то като се разменят ядрени ракети няма да се харчат човешки животи. ---- Ами като няма да се разменят ядрени ракети, да се прибират в Русия и толкоз. Така няма да стане. Няма как да си върнат Украйна.
58
3
 
2
 
! Отговори
ГАВРИЛ преди 1 седмица
Като отмъщение да ударят Тръмп тауър в Ню Йорк с танк Армата
57
11
 
8
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Да приключват зеления с високо точни удари както изрел уби лидера на палестинска дьржава в посолствотоС терористи не се преговаря убиващи жени и деца
56
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
да бе мирно стояло в блатото не бе бой видяло джуджи
55
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами да ударят Ню Йорк. Да видим какво ще стане.
54
9
 
11
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 1 седмица
След като руснаците се разпискаха така значи ракетите са ударили някаква голяма цел. В Русия живота на хората не струва и 1 копейка
53
0
 
4
 
! Отговори
За 55 преди 1 седмица
А то като се разменят ядрени ракети няма да се харчат човешки животи.
52
11
 
13
 
! Отговори
Последният украинец преди 1 седмица
Украйна ще си го отнесе епично. САЩ са naakani и се чудят как да се измъкнат от кашата, която забъркаха. Терористите ще губят още територии.
51
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руснаците или вадят ядрените ракети (и каквото стане), или се изтеглят от цяла Източна Европа. Друг вариант няма. Така само се харчат безсмислено човешки животи.
50
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сещам за онзи разрушен от руски ракетен удар театър,на чийто площад беше написано с огромни букви- ДЕЦА! Загинаха над 150 човека! Съдбата настига тези,които започнаха тази *** война.
49
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Нищо ново под слънцето! Няма значение как се казва ръководителят на Русия/СССР, дали е Ленин, Сталин, Хрущов, Брежнев или Путин, виновникът винаги е един и същ - САЩ и световният империализъм.
48
11
 
10
 
! Отговори
Таня преди 1 седмица
Ами нали русия си играе там на анексиране. Т.е. сега руската коч... държава гарантира сигурността на гражданите. Да, ама не може и това никога няма да спре.
47
6
 
7
 
! Отговори
Подигравкин преди 1 седмица
3 годишно дете е запалило цигара във военен склад пълен с експлозиви на пристанището. Затова има толкова жертви.
46
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато започнат да обстрелват с ракети най-голямата база на НАТО, която започват да строят в Румъния, на 400 км. от Севастопол и на 80 км.от България, ще ви питам на плажа във Варна как е щом се радвате сега.
45
8
 
7
 
! Отговори
до 46 преди 1 седмица
без Сателите - Амрекинските Ракети - не Летят! това е Краят - трябва ти само да имаш Ядрени Бомби в Космоса - а Русия има - Тайна е - но има!!