Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол

Градът е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС
23 юни 2024 22:30, Анисия Иванова
456
Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че на САЩ е основната отговорност за украинския обстрел по анексирания от Москва град Севастопол на Кримския полуостров, при който загинаха най-малко трима души, а над сто бяха ранени, предаде Ройтерс. От военното министерство добавиха, че ще има ответни действия.

Същевременно специалният пратеник на руското външно министерство Родион Мирошник уточни в ефира на телевизионния канал "Россия 24", че тези ответни действия ще имат военен и правен характер.

Анексираният от Русия Севастопол на полуостров Крим е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Четири от изстреляните ракети са били свалени от противовъздушната отбрана, а носещата бойния заряд глава на петата ракета се е взривила във въздуха, добави ведомството.

Руското министерство на отбраната съобщи, че Украйна е ударила „гражданска инфраструктура на град Севастопол с тактически ракети АТАКМС, доставени от САЩ, които са били оборудвани с касетъчни бойни глави".

Според последните данни, оповестени от ТАСС по информация в „Телеграм“ канала на назначения от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев, броят на загиналите при атаката е достигнал до трима души, като сред тях има две деца. Ранените от шрапнелите са близо сто.

„Броят на загиналите нарасна до трима души: загубихме две деца и един възрастен. Броят на ранените достигна почти 100 души. Цялата система на здравеопазването е мобилизирана, лекари и медицински персонал са на работните си места. Операционните са отворени. Пострадалите получават необходимата медицинска помощ“, се казва в съобщението на губернатора

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от САЩ
Тръмп: Евангелистите и християните не гласуват толкова, колкото е необходимо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Империята на злото САЩ за пореден път действа както може най добре да убива деца
43
2
 
7
 
! Отговори
82 ОМБР преди 1 седмица
Онзи солдат,който налагаше с пръчка дрона зареден с кумолативен снаряд,бе велик солдат!;;)))
42
6
 
9
 
! Отговори
До 38 преди 1 седмица
Американска собственост няма да посмеят да пипат. Никога не са и никога няма. Там шамарите са много сериозни, идват бързо и от всички страни. Пък и не отива на Русия после да хленчи като ***, нали?
41
0
 
8
 
! Отговори
Водка Гаврилофф преди 1 седмица
До Очаквам до Дни Медведев? Ти ли си?
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лайковете се манипулират отново!
39
3
 
4
 
! Отговори
Алоуу! преди 1 седмица
Знамето на Съюза на Съветските Социалистически Републики представлява червена ивица плат със сърп и чук и петолъчка в горния ляв ъгъл. В кой век живеете? Сменете знамето тапет на статията!
38
8
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 седмица
Тиквата и прашчо да продьлжават да дават оръжие на нациститеДа думнат и нас покрай - укро фашиститеДоволни ли са сега , че убиват деца с него
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С какъв акъл българи са пускали това?!Сега бесните ще върнат на България в естествен вариант.Бесни са,защото са били невинни.Грях ви е на душата!Вие само бутате България,а после Господ да ви пази?!Е,няма да стане!!!
36
12
 
8
 
! Отговори
Пуржо преди 1 седмица
Е то остана да не са САЩ виновни. Странно, че преди руснаците са нахюуят в Украйна, никой не стреляше по Севастопол. Ама то това вероятно няма връзка :)
35
9
 
9
 
! Отговори
Очаквам до Дни преди 1 седмица
Русия да Взриви Ядрена Бомба в Космоса - Унищожавайки всички Американски Сателите!
34
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама разбира се, Русия няма никаква вина, нищо че загиналите са на окупирана от нея територия
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом носят отговорност, бой по манеpkите!
32
12
 
13
 
! Отговори
ПУТИН СЕ МОЛИ.... преди 1 седмица
ОБИКОЛИ ЦЯЛА АЗИЯ ДА СЕ МОЛИ ЗА ПОМОЩ..... НАЯСНО Е КАКВО ЩЕ МУ СЕ СЛУЧИ АКО ГО НАБАРАТ РАЗГНЕВЕНИТЕ РУСКИ МАЙКИ....
31
1
 
1
 
! Отговори
Дреме преди 1 седмица
ми за украинци и руснаци. Като са *** да се избият до един. Последно винце и креватче. На вас също не ви дреме за тях. Но ви плащат да пишете. Иначе няма да сте по всички форуми по 10-12 часа. И то само политика.
30
13
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
До Хитлер и Наполеон"в началото Русия тръгва бавно" Нещо този път нейното бавно е многооооо бавно. Киев за 3 дни стана по едно село за 3 години, а изглежда върви и към 3 пятилетки. А амбициите на кремъският господар сега са точно такива както навремето на Хитлер и Наполеон.
29
1
 
2
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 седмица
Предлагам да се изпратят на оная, за мутрата 'фанатата, в гоморашкото пацул (сещате се, до Интерпред) поздравителни картички, цветя (ама пластмасови), бомбони (ама със странични ефекти), балони (няма да казвам с како напълнени), няколко кашона черни чували и инструкции за хорото "мечешка тропаница" над пресни гробове :).
28
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След като са във война с Украйна,с какъв акъл ходят на плаж? Когато Крим беше в Украйна,живота беше друг и нямаше ранени и загинали.Това е като съседа да ти открадне прасето,а ти през оградата да гледаш как яде пържолите..
27
10
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 1 седмица
Дано русия не нанесе тактически ядрен удар по дьржави от натоЯвно целта на хората от демократическата партия е да започнат трета световна войнаРадев бе прав изострянето на ескалацията може да има непредвидими последициЖалко за всички деца загубили живота си в тази война
26
17
 
23
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 седмица
Да се благодарят, че РФ се управлява от Владимир Путин. Студен човек, с калени нерви от психолозите в КГБ. Ако зависеше от мен - в Украйна нямаше да има нишо по-високо от 2 метра.
25
6
 
8
 
! Отговори
Медвиедев преди 1 седмица
Русия ще НаНесе ИзНеНадВащ и НеСиМитричен, НеРециПрочен, Унищожителен Удар по Командните Центрове Отговорни за смърта на 2 руски деца и раняването на 100ци руски деца, част от които ще са инвалиди до живот! Ще *** Яко - Враговете ни!!