Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол

Градът е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС
23 юни 2024 22:30, Анисия Иванова
456
Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че на САЩ е основната отговорност за украинския обстрел по анексирания от Москва град Севастопол на Кримския полуостров, при който загинаха най-малко трима души, а над сто бяха ранени, предаде Ройтерс. От военното министерство добавиха, че ще има ответни действия.

Същевременно специалният пратеник на руското външно министерство Родион Мирошник уточни в ефира на телевизионния канал "Россия 24", че тези ответни действия ще имат военен и правен характер.

Анексираният от Русия Севастопол на полуостров Крим е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Четири от изстреляните ракети са били свалени от противовъздушната отбрана, а носещата бойния заряд глава на петата ракета се е взривила във въздуха, добави ведомството.

Руското министерство на отбраната съобщи, че Украйна е ударила „гражданска инфраструктура на град Севастопол с тактически ракети АТАКМС, доставени от САЩ, които са били оборудвани с касетъчни бойни глави".

Според последните данни, оповестени от ТАСС по информация в „Телеграм“ канала на назначения от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев, броят на загиналите при атаката е достигнал до трима души, като сред тях има две деца. Ранените от шрапнелите са близо сто.

„Броят на загиналите нарасна до трима души: загубихме две деца и един възрастен. Броят на ранените достигна почти 100 души. Цялата система на здравеопазването е мобилизирана, лекари и медицински персонал са на работните си места. Операционните са отворени. Пострадалите получават необходимата медицинска помощ“, се казва в съобщението на губернатора

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от САЩ
Тръмп: Евангелистите и християните не гласуват толкова, колкото е необходимо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Анонимен Плажа на Витин до Сателитния център са 5км? САЩ ракети са толкова неточни? От Сателитния център до брега са 400м никой няма да седи на 400м от сателитна антена с огромни размери ако не иска да е облъчен. Значи Чисто терористично нападение за да се предизвика паника. Освен това за да се разруши подобно Сателитно средство е необходимо МОНОБЛОЧНА БОЙНА ЧАСТ.
343
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Питащият Москва, да попитам теб: ти одобряваш ли това убийство. Конкретното. Тези деца ли се отговорните за убийствата на украинските? И все още, от началото на СВО не съм видял и един, в това число Русия или Путин, по какъвто и да е било начин да изтъкват, че тези убийства по какъвто и да е било начин са оправдани. И тук е разликата между "косвени жертви" във войната и убийства.
342
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До "гост". Знаеш ли каква е разликата? Разликата е, че никой не аплодира смъртта на украински цивилни. Дори самите руснаци, най-малко пък те. В случая обаче е обратно. Пънове като теб, оправдават това убийство и е очевидно, че се поощрява подобен акт.
341
9
 
13
 
! Отговори
питам москва преди 6 дни
А москва носи ли някаква отговорност за убитите в Украйна?
340
8
 
13
 
! Отговори
Алекса преди 6 дни
Американците го раздават "демократични " тарикати ! Воюват с Русия с украински ръце ! Сега пак ще го отнесат украинците ! Същата измислена държава като Македония северна или южна все тая !
339
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Украинците са ударили НИП-16 център за наблдение на въздушното пространство и космоса. Ето за какво си използват АТАКМСите. Руските ПВО ракети падат сред плажуващите.
338
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Момче речника ти издава не много високо ниво. Не ми е интересно да споря.
337
6
 
10
 
! Отговори
До 339 преди 6 дни
На гърба на русия живее единствено другаря ботокс. И приближените му олигарси
336
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Кое е демократичното на украйна. Че забранява самоопределението на хората , майчен език и прочие няма избори дори. Кое и е суветенното като живее на гърба на Русия и на Запада. То дори и ние не сме суверенни.
335
14
 
8
 
! Отговори
До 337 преди 6 дни
Китай и Индия ясно показаха, че не искат и русия. Кога ли и Китай ще тръгне срещу ботокса. Чакат го още малко да отслабне
334
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Русия но и Китай и Индия не искат Нато на границите си. Рано или късно това ще се разбере от самото Нато. Съмнява ме украйна да влезе. Запада е лицемерен .
333
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Има ли още някой не разбрал че САЩ са империята на злото и най големия терорист на земята.Молеъе се Путин да е жив още 100 години и да унищожи едно полярния ред
332
18
 
10
 
! Отговори
До 332 преди 6 дни
Украйна е суверенна демократична държава. Има право да бъде в който съюз пожелае.
331
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен Кое не разбираш като е нарущено от Украйна която иска да влезне в НАТО. Според тебе Русия ще има база в Крим ама Крим ще е в НАТО.
330
6
 
7
 
! Отговори
До 330 преди 6 дни
Къде, къде по-добре е със северна корея и Виетнам
329
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
да се целиш в гражданска инфраструктура с 5 ракети АТАКМС и да убиеш 3-*** души - жалка работа, атака на отчаянието , украйна е слаба, слаба с куци съюзници тцтцт немам думи
328
2
 
5
 
! Отговори
До 328 преди 6 дни
Като ти гледам правописа и пунктуация... май и ти си пропуснал училището
327
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Има весели украински деца по нашите моловете. Защо не ходят в бг училища. Каква е тая слободия.
326
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Копейките реват за един плаж. А това, че вожда им срина цяла държава?
325
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
То затова има война. Не спряха украинците да обстрелват Донецк Горловка Луганск Крематорск Славянск. Десет години. Запада им дава оръжия. Русия търпя търпя и се намеси. И сега пак тестват търпението на Путин. Но то не е безкрайно.