Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол

Градът е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС
23 юни 2024 22:30, Анисия Иванова
456
Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че на САЩ е основната отговорност за украинския обстрел по анексирания от Москва град Севастопол на Кримския полуостров, при който загинаха най-малко трима души, а над сто бяха ранени, предаде Ройтерс. От военното министерство добавиха, че ще има ответни действия.

Същевременно специалният пратеник на руското външно министерство Родион Мирошник уточни в ефира на телевизионния канал "Россия 24", че тези ответни действия ще имат военен и правен характер.

Анексираният от Русия Севастопол на полуостров Крим е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Четири от изстреляните ракети са били свалени от противовъздушната отбрана, а носещата бойния заряд глава на петата ракета се е взривила във въздуха, добави ведомството.

Руското министерство на отбраната съобщи, че Украйна е ударила „гражданска инфраструктура на град Севастопол с тактически ракети АТАКМС, доставени от САЩ, които са били оборудвани с касетъчни бойни глави".

Според последните данни, оповестени от ТАСС по информация в „Телеграм“ канала на назначения от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев, броят на загиналите при атаката е достигнал до трима души, като сред тях има две деца. Ранените от шрапнелите са близо сто.

„Броят на загиналите нарасна до трима души: загубихме две деца и един възрастен. Броят на ранените достигна почти 100 души. Цялата система на здравеопазването е мобилизирана, лекари и медицински персонал са на работните си места. Операционните са отворени. Пострадалите получават необходимата медицинска помощ“, се казва в съобщението на губернатора

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от САЩ
Тръмп: Евангелистите и християните не гласуват толкова, колкото е необходимо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ракетите ATACMC само са изтреляни от украйна. Но те са направлявани от САЩ от базите им в Черно морe.Тази атака е насочвана от америк. дронRQ-4 BlakHowk. Pусия може да ги унищожи но тогава рискуват ТСВ. Сами си правете изводите.
363
2
 
2
 
! Отговори
До 359 преди 6 дни
Защо си мислиш, че русофобите ще оцелеят! Не искаме война, а мир!!!!
362
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ракетите ATACMC само са изтреляни от украйна. Но те са направлявани от САЩ от базите им в Черно море.Правете си сметката.
361
0
 
1
 
! Отговори
Казума преди 6 дни
До Анонимен 340Да бе, точно с касетъчни бомби НИП някакъв са целели. Я земи прочети какво е касетъчна бойна глава и за какво е направена. След това провери в колко дървави употребата им е забранена и има ли някоя държава, кочто не счита ползването им в населени места за военно престъпление.
360
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Кви 700-800 км бе, шушляк, Финландия е в НАТО, разстоянието до Петербург е колкото от София до Пазарджик, няма да успеят да гъкнат
359
5
 
1
 
! Отговори
Казума преди 6 дни
До До 332Русия също е суверенна демократична държава и има право да ти обяви война и да те изравни със земята, когато заявиш, че разрешаваш на техен враг да изгради военни бази и разположи ядрени оръжия на 700 - 800км от столицата ѝ.
358
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ядрената война е абсолютно неизбежна. Нито един русофил или роднина на русофил няма да оцелее. Един съвет - ако имате такива близки, които обичате, сега е точният момент да им го кажете. ;-)
357
1
 
1
 
! Отговори
Казума преди 6 дни
До До 332Русия също е суверенна демократична държава и има право да ти обяви война и да те изравни със земята, когато заявиш, че разрешаваш на техен враг да направи военни бази и да разположи ядрени оръжия на 700 - 800 км от столицата ѝ. Това бяха едни от последините думи на зеления комик във мирна Украина. Заявление че иска американски бази и ядрени оръжи да го "пазят" от Русия.
356
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Едно е ясно - това, което чака българските копейки, не го пожелавам и на най-големия си враг.
355
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Рашкофашистите да не би да гледат къде им падат бомбите в Украйна?Накрая една за Москва и да се свършва!
354
5
 
3
 
! Отговори
Казума преди 6 дни
Русия също е суверенна демократична държава и има право да ти обяви война и да те изравни със земята, когато заявиш че разрешаваш на вражеска държава да построи военни бази и разположи ядрени оръжия на 700 -800 километра от столицата ѝ.
353
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Руското ПВО сакато, сега Америка им била виновна ))))))) Ми спрете да стреляте по ракетите и никой няма да пострада
352
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
По принцип ставащото сега в Украйна е дело на САЩ. По думите на зам.държавен секретар на САЩ, те са похарчили 5 милиарда долара, за да извършат преврата в Украйна от 2014 година, нарушавайки много договорености с Русия.
351
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
100 декара са малко. Дядо ми е имал само 180 декара и знам.
350
0
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 6 дни
А защо Сталин е убил Кръстю Раковски? Защото Раковски е разбрал, че има наследствени земи в България, които му се полагат, и то доста (около 100 декара). Споделял е в последните години от живота си, че ще му е по-добре да се върне тука и да си продаде земите, от което ще забогатее.Разбира се, в СССР това е звучало еретично и Сталин се разпоредил неудобният Раковски да бъде интерниран в Сибир и убит. Раковски си е виновен - като знаеш в каква обстановка живееш, мълчи си и действай!
349
4
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 6 дни
Украйна е създадена с декрет от Ленин през 1920, малко преди да получи първия си инсулт. Търсел е начин да се спре войната с Полша. Защото поляците, хиените на Европа (Чърчил), са искали цялата Лвовска област плюс Литва...Освен това болшевиките вече са имали идея да създадат СССР. Първият премиер на Украйна е българин - Кръстьо Раковски.Той е разбирал, че трябва да управлява многонационална държава, в която има и около 1% българи, и с радост е подписал включване в СССР.По-късно Сталин го убива.
348
1
 
1
 
! Отговори
История преди 6 дни
До Анонимен 326...защо бе Промит,започнаха проблемите в Донбас...това обясниха ли ти го..или гледаш само гребена на нещата не търсиш първопричината..
347
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Малко, много малко русня е дала фира. Дагестанските борци за свобода успяха с подръчни средства да ликвидират повече.
346
6
 
8
 
! Отговори
Баба Гошка преди 6 дни
Бате и без това си на 100км.от Флорида,черпи ги един Сармат и да се свърши с Кравари, Укронаци и други толерантни нации.На Задушница ми дефилират некави безполови, по Нова ми дават семейство Петър и Стоян-двойка от 18г.,а искат и деца да имат?!? Какво да те учуди в този шарен свят:-)
345
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Щом като няма вече Варшавски договор, защо ни е нато! Явно за да се налага със сила там, където прояви интерес!