Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол

Градът е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС
23 юни 2024 22:30, Анисия Иванова
456
Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че на САЩ е основната отговорност за украинския обстрел по анексирания от Москва град Севастопол на Кримския полуостров, при който загинаха най-малко трима души, а над сто бяха ранени, предаде Ройтерс. От военното министерство добавиха, че ще има ответни действия.

Същевременно специалният пратеник на руското външно министерство Родион Мирошник уточни в ефира на телевизионния канал "Россия 24", че тези ответни действия ще имат военен и правен характер.

Анексираният от Русия Севастопол на полуостров Крим е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Четири от изстреляните ракети са били свалени от противовъздушната отбрана, а носещата бойния заряд глава на петата ракета се е взривила във въздуха, добави ведомството.

Руското министерство на отбраната съобщи, че Украйна е ударила „гражданска инфраструктура на град Севастопол с тактически ракети АТАКМС, доставени от САЩ, които са били оборудвани с касетъчни бойни глави".

Според последните данни, оповестени от ТАСС по информация в „Телеграм“ канала на назначения от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев, броят на загиналите при атаката е достигнал до трима души, като сред тях има две деца. Ранените от шрапнелите са близо сто.

„Броят на загиналите нарасна до трима души: загубихме две деца и един възрастен. Броят на ранените достигна почти 100 души. Цялата система на здравеопазването е мобилизирана, лекари и медицински персонал са на работните си места. Операционните са отворени. Пострадалите получават необходимата медицинска помощ“, се казва в съобщението на губернатора

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от САЩ
Тръмп: Евангелистите и християните не гласуват толкова, колкото е необходимо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
6
 
5
 
! Отговори
гост преди 6 дни
ами много украински деца също загинаха, това е лицето на войната. Жертви ще има и от двете страни, за жалост!
323
5
 
9
 
! Отговори
Слава на братск Рус преди 6 дни
Слава на братска Русия, която се бори срещу сатанистите, узурпирали властта в западния блок. Светът ще победи глобалистко-сатанистката клика, която разпалва и поддържа всички войни от 1945 г. насам
322
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не е фронт не е военен обект. Плаж за деца на морето. Детски лагер на морето. Деца във ваканция. Вие нямате ли деца. Терористи ли сте ?!?Украинци и американци.
321
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ще видим какво ще стане, когато се изчерпа търпението на Путин.
320
1
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 6 дни
До МаринИ Ирански дронове също.
319
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Нощеска НПО трроловете задокеанските трролове написаха без проблем ужасно безчовечни мнения. Не са хора но не са и животни. Не знам какво са но без акъл са.
318
12
 
4
 
! Отговори
Марин преди 6 дни
Това, че Севастопол е руски не значи, че не трябва да бъде отстрелван, Путин как пуща корейски бомби в Украйна.
317
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Абе не ти говоря нито за Крим нито исторически. !!!Има споразумение между Русия и украйна още от разпадането на Съветския съюз че град Севастопол ! повтарям град Севастопол остава към РФ. Какво не разбирате бе малоуумници .
316
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Това че американските НПО имат много голямо количество трролове които дращят по форумите нищо не означава. Те не представляват никого освен НПО което им плаща а то е на страната предоставила на украйна въпросните ракети и бомби убили и осакатили абсолютно невинни деца на плажа в Севастопол.
315
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Крим е спорен от 5-6 века след като турците го завладеват с бг. Там са татари които се бият заедно с азовски казаци и турци срещу донски казаци и руснаци о даже нападат и Москва но Русия ги сече.
314
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Много се извинявам но точно Севастопол не е анексиран въпреки че е на Крим той си беше руски град по споразумение още от разпадането на СССР.
313
11
 
9
 
! Отговори
Адолф путин преди 6 дни
Виновни са руските агресори терористи!
312
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Извратеното ***, което при темата, за която говори, използва псевдоним "Весел Патиланец", слушай садистично същество с празен череп, който и да носи отговорността за убитите украинци, то не се е намирало на този плаж. Ако утре по твоята логика, някой убие децата ти и внуците, "защото някой трябвало да носи отговорността за убитите евреи/палестинци/украинци/руснаци/немци, как ще се почувстваш! И натам водиш България. Правиш е мишена с касапската позиция, която заемаш.
311
14
 
9
 
! Отговори
Арко преди 6 дни
Руснаците колко пратиха на заколение в тази специална военна операция дотук да питам аз, и кой е виновен освен Путин?
310
7
 
9
 
! Отговори
Атмаджа преди 6 дни
Още соц-митове:Само Западът води войни.Не,Русия в момента войва в Украйна,воюваше и в Сирия,Корея,Виетнам,Афганистан,Чечня,Унгария,Чехословакия,Финландия,Полша.Западът е разпаднал Русия и България е предала социалистическата идеология.Не,комунизмът го събори Горбачов и той набута България в другия лагер.Дали с користни цели,дали от глупост,това не ни вълнува,просто СССР сами създадоха и сами събориха този строй.
309
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Хайде, разтурайте това нато и светът ще кротне!
308
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Сега руското ръководство действа срещу Запада, както САЩ срещу СССР по време на Студената война. Това заяви бившият офицер от американското военно разузнаване, подполковникът в оставка Тони Шафър.Цяло поколение украински мъже ще загине на фронта, за да удовлетвори налудничавата идея на американските неолиберали да свалят Владимир Путин, твърди Тони Шафър
307
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Конгресмен Марджъри Тейлър-Грийн: - Представете си, ако Русия, използвайки руски сателит, използва касетъчни боеприпаси, за да удари плаж във Флорида. Единствената граница, която американските военни трябва да защитават, е нашата собствена граница, а Конституцията изисква федералното правителство да защитава щатите", написа тя в социалната мрежа Екс, коментирайки съобщението за атаката срещу Севастопол
306
24
 
11
 
! Отговори
Весел Патиланец преди 6 дни
А кой носи отговорност за убитите украинци????Международният съд чака да те докопа!
305
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ако Путин не отговори подобаващо, от този момент започва загубата на Русия. Не може да продължава да се прави, че нищо не е станало. Утре американците ще доставят ракети летящи над 500 км. Ще чака да ударят Кремъл ли?