Действащ US сенатор може да получи до 222 г. затвор

Робърт Менендес е признат за агент и измамник
16 юли 2024 21:45, Александър Попов
37
Действащ US сенатор може да получи до 222 г. затвор
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският сенатор Робърт Менендес беше признат за виновен по всички 16 обвинения във федералния процес за корупция от 12-членно съдебно жури в Ню Йорк, съобщи Си Ен Ен.

Менендес е участвал в подкуп, изнудване, измама, възпрепятстване на правосъдието и е действал като чуждестранен агент. Менендес е заплашен до 222 години затвор за 16-те обвинения.

Сенаторът е бил част от мащабна престъпна схема в услуга на чужди сили и непочтени бизнесмени в замяна на стотици хиляди долари в брой, луксозен автомобил Мерцедес и кюлчета чисто злато. В схемата е замесена и съпругата му Надин.

Менендес, представител на Демократическата партия, е едва седмият действащ американски сенатор, осъден за федерално престъпление. Присъдата ще създаде силен натиск върху него да подаде оставка преди изтичането на мандата му в края на годината.

Когато съдебните заседатели изчетоха присъдата, Менендес се облегна с лакти на масата на защитата, а ръцете му бяха сключени пред лицето му.

Прокурорите успешно доказаха, че сенаторът се е опитал да използва властта си, за да прокарва египетски интереси, да се намесва в наказателни преследвания и да си осигури инвестиции от катарски официални лица, наред с други престъпления.

Съподсъдимите на Менендес, бизнесмените от Ню Джърси Уаел Хана и Фред Дайбес, също бяха признати за виновни по всички обвинения за участието им в схемата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Боб Менендес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Така е. Киро и Асен изпратиха писмо, (естествено срещу заплащане) до М&М за да плюят по България, че е корумпирана. А Киро и Асен се оказва, че са писали до корумпирания сенатор. След това се срещнаха с него и се хвалеха по телевизията.
28
0
 
1
 
! Отговори
Оня преди 1 месец
Сефте
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наш Киро дали го е прочел ???
26
0
 
6
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 месец
Тя цялата демократическата партия е такова! Начило с бидона!!
25
0
 
2
 
! Отговори
Те всички сенатори преди 1 месец
така "работят". Няма един да не е корумпиран под някаква форма. Този просто се е изказал грешно за цялата схема на демократическата партия и за Байдън. Затова го съдят. Не че има правосъдие за управляващите там. Важното е да върви далаверата. А вие си въобразявайте, че е различно там от тука. Сравнете този с една Иванчева и ви става ясно. Тя още можеше да е кмет на Младост, ако работеше "правилно"
24
0
 
3
 
! Отговори
Този преди 1 месец
е на принципа "Всяка далавера, в която не участвам е корупция". Това е причината поради която се беше загрижил за корупцията в България.
23
0
 
5
 
! Отговори
До16 Уотсъна преди 1 месец
А ве баят убедително си бяха тиквените колажчета, че то даже и свидетели имаше как са се давали кюлчетата, да не говорим за записите ало Ваньо и още за ПДПто, нещо много за елементарни ни взе ве Уотсънче.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е те това е демокрация....направиха живота почти триста години
21
0
 
2
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Е, при добро поведение и някоя амнистийкъ тъман шъ излезе след 100-на годинки..., Абе здраве да е!!! -)))
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единственото му престъпление е че наруши омертата и критикува Бидон.
19
3
 
10
 
! Отговори
Ето виждате ли преди 1 месец
Колко велика е Америка!Кога това ще се случи с такива като тоя в България?!!!
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога ще имаме подобно нещо в България. Всички във властта *** ли *** мед, но прокуратурата спинка или и те облизват пръсти.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АГЕНТ НА ИЗРАЕЛ
16
8
 
5
 
! Отговори
До Елементарно Уотсъ преди 1 месец
Бойко не зная, но всички колажи срещу ПП са илюстративни, висококачествени както в художествено така и в саркастично отношение. А ефтините колажи срещу Байко си бяха глупави, некачествени и най-важното неубедителни. Трябва да си прекалено елементарен за да се подведеш по шкафчетата на Радев и сие.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Типичен copoc , сър ! Краде и обвинява другите за откраднатото !
14
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ги раздели с Тръмп!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще лежи 222 години???
12
1
 
14
 
! Отговори
Разбира се преди 1 месец
Сенаторът е Демонократ от Кръстниците на ППДБ - само в тези Среди има Корупция на такова ниво - видяхме го и в България, дори и днес с Уволнението, дори по-силното - Отстраняването на Гюров от Народната ни Банка!
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога ще осъдят политици за прокарване на израелско влияние? Или евреите ги държат всички с педо записи, правени от Джефри Епстийн.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия у нашенско ги не съдим , израстват кариерно , тоя отмах стаа за министър председател , щото таме властта и корупцията .