След санкциите за Русия Байдън обяви нова военна помощ за Украйна

Независимият народ на Украйна ще надделее, заяви той
24 авг 2024 07:50, Нели Христова
61
След санкциите за Русия Байдън обяви нова военна помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря с украинския си колега Володимир Зеленски и обяви, че Вашингтон ще предостави нова военна помощ за Киев, съобщи Белият дом.

"Горд съм, че днес ще обявим нов пакет военна помощ за Украйна", каза Байдън в изявление, без да уточнява стойността на помощта в долари. "Пакетът включва ракети за противовъздушна отбрана за защита на критичната инфраструктура на Украйна; оборудване за борба с дронове и противобронирани ракети за защита срещу развиващите се тактики на Русия на бойното поле; и боеприпаси за войниците на първа линия, както и мобилните ракетни системи, които ги защитават", изброи президентът.

"Русия няма да надделее в този конфликт. Независимият народ на Украйна ще надделее – и Съединените щати, нашите съюзници и партньори ще продължат да стоят с тях на всяка крачка по пътя", добави Байдън. Разговорът между двамата лидери дойде преди деня на независимостта на Украйна и в същия ден, когато Вашингтон обяви широкообхватни санкции срещу почти 400 лица и компании, свързани с войната на Русия срещу Киев.

САЩ са ключов военен поддръжник на Украйна, предоставяйки над 55 милиарда долара в оръжия, боеприпаси и друга помощ за сигурността, откакто Русия започна своята пълномащабна инвазия през февруари 2022 г. Последната помощ идва, когато войските на Киев атакуват руската Курска област. Тази офанзива е най-сериозната атака на чужда армия на руска територия след Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от САЩ
Новият шеф на Starbucks ще ходи на работа със самолет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Douser преди 2 седмици
До 100 000 години затвор след смърта дават на наркоманизирания следен и манипулиран с чипове и импланти JOE BIDEN.. ЗА НЕтаняху нареждат МИНИМУМ 300 000 години затвор след смърта заради жестоки убииства на над 13 000 деца родени в Израел вкл БОГ ЯХВЕ>> Убит от бомба на израелските терористи 2023 Декември..Experts must to make tests about 'HIZbula" and "HAMAS"...ДА се проверят всички разговори вкл заповеди от израелски тайни служби до "ХАМАС" и "ХИзбула" вкл за показен терор с заложници !
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дименцио давай че като дойде Тръмп Украйна няма да видят и един патрон и един долар
50
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Русия изпепели змеиския остров там бяха разположени американци и великобританска *** голям кеф западната *** е бясна загубиха стотици воиници мършляци
49
0
 
0
 
! Отговори
Напред на нож преди 2 седмици
Дядо Байдън дава долари. *** украинците. Пито-платено.
48
2
 
3
 
! Отговори
Доларът преди 2 седмици
До Анонимен 48 Доларът пада, защото американците търпят евреина Пауъл да се гаври с тях. Байдън и Пауъл унищожиха икономиката на САЩ. Това са най-некадърните хора в историята на Америка. Пауъл създаде най-големия икономически балон, който някога е имало в света на финансите. Още съвсем мънищо остава и всичко ще рухне. Пауъл ще се провали с неговия план да унищожи долара.
47
2
 
3
 
! Отговори
тумор преди 2 седмици
Всяка дума на Байдън и Харис означават още войни.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Долара що така пада вече 11 дни.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чак сега разбрах. Украйна ще играе роля като нов Израел, но в Европа. Печатница за пари и средство за разделение не само в европа, но и срещу Брикс. Ех ако можеха да включат и Марс.
44
1
 
2
 
! Отговори
Ivza преди 2 седмици
До 43-Средствата не са на вятъра.Те си остават в САЩ,а Зеления хвърля нацията си в безмислено унищожение.Но какво да се прави,хванал се е на хорото,ама сам.
43
3
 
3
 
! Отговори
ВЪРНЕТЕ ДОНБАС-КРИМ преди 2 седмици
НА РУСИЯ И ДА ПРИКЛЮЧВА ВОЙНАТА
42
7
 
1
 
! Отговори
17ти Август преди 2 седмици
Аве kAпейки, докато урките трепат колхозниците особено на тяхна територия и показаха, че голташка пРосия е разграден двор и даже нейните си граници не може да уварди и путинарко ич не му и дреме за колхозниците живеещи в блатото, ше му дават на Зеления до откат оръжия, даже ше му разрешат да ползва и такова с далечен обсег срещу колхозниците.
41
2
 
5
 
! Отговори
бай Владо преди 2 седмици
да де, ама нема НИКАКЪВ смисъл да се подкрепя една пропаднала държава с губеща армия, унищожена икономика и бягащо население. Средства хвърлени на вятъра!...А укрите - те изобщо не влизат в сметката (и съвсем заслужено, тъй като на запад отдавна са разбрали колко им е акълът...:) Напр., само дълбоко умствено увреден може да си въобразява, че след като влезе с оръжие в Курска област, ще се измъкне жив от там...
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Независимият народ на Украйна" хаххахах
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
очаква се цялото нато да излезе в отпуск, за да отиде по "собствено желание" на фронта срещу Русия..
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
от 31 абрамса подарени на окрите, са останали само 11 и то само за последните шест месеца... краварите повече няма да има дават ..
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 33 ... "Абе наричайте си нещата правилно" ... ами казаха го - всички полезни изкопаеми които се намират на територията на окрайна вече са собственост на краварника...
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Въпросът за Байдън е дали ще удържат Курск до изборите и да спечелят демократите или руснаците ще смажат авантюрата и ще подарят победата на Тръмп?
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Байдън забрави да спомене на каква стойност е този пакет? Преди парите се лееха като из ведро, а сега им подхвърлят някакви подаяния и пълни мизерии, преди повече от 4 месеца им дадоха 800млн, сега са 10 млн. То кампанията на Байдън за президент събра повече пари. 2023г хвърчаха милиарди към Украйна всеки месец. Днес дори ги е срам да напишат сумата да не се излагат. Какво стана, нали щяхме да подкрепяме до самият край? Това ли е краят - 2 ракети пейтриът и 1000 снаряда?
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Обикновен ***
33
6
 
4
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 2 седмици
В Ростовска област на Русия собствениците на петролни бази са решили да се отърват от предприятията си. Няколко такива в различни части на региона са обявени за продажба, съобщава местната медия privet-rostov.ru....Някоя чебурашка няма ли желание да си купи? Ще я ползва като фойерверк за рождения си ден...ако рождения ден е лятото де:))))))))))))