Тръмп планира собствена платформа за криптовалути

Ако бъде преизбран, ще подкрепя иновациите и биткойна
23 авг 2024 08:15, Инна Ангелова
41
Тръмп планира собствена платформа за криптовалути
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп обяви предстоящото пускане на платформа за криптовалути, представяйки я като алтернатива на големите банки и финансовите институции, предаде Франс прес.

"Американците бяха притискани от големите банки и финансовите елити твърде дълго", написа той в социалната мрежа X и неговата платформа Truth Social. Тръмп допълни, че е настъпило време, в което трябва да се “съпротивляваме заедно”.

Доналд Тръмп не предостави подробности относно точното съдържание на проекта, наречен "Непокорните" (The Defiant Ones). Двама от синовете му - Ерик и Доналд-младши, го описаха през последните седмици като "цифрови недвижими имоти".

Пред New York Post Ерик Тръмп говори за "обезпечение, до което всеки може да има незабавен достъп". Във финансите обезпечението обикновено се отнася до активи, депозирани в замяна на получаване на заем.

Резервиран по време на управлението си към криптовалутите, които навремето той дори описа като "измама", Доналд Тръмп в последствие радикално промени позицията си. Докато присъства на важна индустриална конференция в края на юли в Нешвил, щата Тенеси, Тръмп обеща, че ако бъде преизбран, той ще бъде "президентът, подкрепящ иновациите и биткойн, от който се нуждае Америка". С тази си позиция Тръмп е в контраст от мнението на администрацията на президента Байдън, който подкрепя регулациите в сектора.

Документи, публикувани в средата на месеца, показват, че Доналд Тръмп е притежавал криптовалута етер на стойност между 1 и 5 милиона долара. Платформата, обещана от Доналд Тръмп, ще разчита на така нареченото децентрализирано финансиране - механизъм, който вече не изисква минаването през посредник като банка, за да се извършват транзакции с трета страна.

Децентрализираните финанси (DeFi) се основават на така наречената блокчейн технология, която поддържа теоретично неприкосновен регистър на транзакциите, видим за всеки. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от САЩ
Харис официално прие номинацията на демократите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 2 седмици
Селския и...т
38
0
 
1
 
! Отговори
Криптото преди 2 седмици
дигиталните и цифрови пари са един въздух. Това го казват дори управители на банки във ФЕД. Глобалистите няма как да нулират дълговете си ако не нулират и унищожат традиционна парична система. Срещу въздухът наречен цифрово евро или долар, крипто не стои НИЩО, една голяма нула. Това е пирамида, която ще се разпадне много бързо. Зад създаването CBDC и криптото стоят едни и същи хора. Темата е много дълга. Човечеството е прецакано, мислейки че има избор. Реално няма избор.
37
0
 
1
 
! Отговори
Тръмп каза преди 2 седмици
Нещо много важно, ако стана президент няма да допусна CBDC в САЩ, на конференция в Нешвил. Байдън подписа Указ за проучване, въвеждане на цифров долар. Там говори и Сноудън, който завоалирано подсказа, че криптовалутите не са толкова анонимни, колкото се рекламират. Напротив, особено на изхода анонимност липсва. Така хванаха много престъпници навремето. Вече много Централни банки в Европа, казаха че ще използват блокчейн технологии, което говори че криптото не е случайност. Готвят ни цифрово Юро
36
1
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
Ружа Игнатова номер 2 :))) Ако не беше баща му да му остави милионите, този пpoщляк щеше да умре от глад. Глупaв, некадърен, лъже банките с активи, които ги няма, за да му дават кредити. Пълен нещастниk
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бай Дончо вече съвсем е замязал на мумия! Трудно понася номера, който му извъртя бай Дън!
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тръмп е един нещастен руски агент. Ако ще и челна стойка да направи няма да бъде президент. Чуди се какви лъжи да сътвори за да спечели няколко поддръжника. Ту фалшива снимка на Тейлър Суифт с тениска Аз гласувам за Тръмп, ту фалшиво рожденно свидетелство на Камала Харис че е родена в Ямайка и няма право да се кандидатира за президент. Понеже Тръмп няма акъл за 2 цента предполагам че всички тези фалшивки са от мозъчния гръст на адрес Лубянка Масква.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И все пак , Ружа има и акълЪ !за да направиш толкова кинти , сеиска и акъл , а не като нашТЕ примитивни и неграмотни политици ,... ХВАНИ ЕДИНИЯТ , УДАРИ ДРУГИЯТ !
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
САЩ издирват Ружа , за да я назначат за финансов министър на САЩ !
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нали , преди 10-на години , един щат в САЩ , мина на крипто валута ?Само така американците биха се спасили от изпадащият долар , със смяна в КРИПТО , в Русия -БРИКС , в САЩ -КРИПТО !
30
1
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 2 седмици
Пари, пари, пари...........Хора, поспрете се малко с тази алчност за пари и богатство! Вижте Библията - това ни приближава да свършека на света!
29
0
 
3
 
! Отговори
пфф 4ао 4ао преди 2 седмици
То щото няма 5435663473 крипто проекта вече със сумати измами и тоя ся щял да прави. Това беше огромна грешка на Тръмп и току що си изгуби страшно много гласове. Добър е явно в това да симулира, че разбира от разни теми, но това с криптото беше последния пирон на и.;диотията нещо като това да пият хората Доместус против ковид, на това ниво е.
28
2
 
5
 
! Отговори
аноним преди 2 седмици
Егати, колко напред сме пред краварите.Разбира се... да пита Ружа.
27
2
 
2
 
! Отговори
Карачанаков преди 2 седмици
Този май е гледал нашият фигурант как размахва юмручето.
26
0
 
6
 
! Отговори
kremlin midget преди 2 седмици
А ще вкара ли США в ИБРИКС?
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доказан и осъден финансов и данъчен измамник - ще има собствена криптовалута...леле лелеЕх бай Дончо пълен си с идеи - от нищо милиарди да щавиш- хората да ти дават долари по бай Дончовски курс- ти ще им даваш ...Тръмпк У ррр хе хеА бай Дончо - евала
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да си Копейка е запазена територия за провинциалисти!!!Само селянин може да е така тежко задръстен!!
23
5
 
0
 
! Отговори
Кома-Ла Психарис : преди 2 седмици
Ааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!!! Неееееееееееееееееееееееее! Не! Не! Не!Така не е демократично! И трансатлантично!!!Ааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа....
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трумпета е измамник. Комичното е че такава креатура може да стане и е бил президент на САЩ (най-напредналата държава на земята.)
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Криптовалутите се ползват от престъпници за изнудване и измами и после да си покриват следите. Идеята да не може да се контролира от едно правителство е като утопия. Ще има контрол и то як.
20
3
 
4
 
! Отговори
ДОНАЛД ТРЪМП преди 2 седмици
ще я управлявам от затвора!