Харис официално прие номинацията на демократите

Определи номинацията като “възможност да преодолеем цинизма”
Обновена: 23 авг 2024 07:12 | 23 авг 2024 07:00, Инна Ангелова
71
Харис официално прие номинацията на демократите
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Настоящият вицепрезидент на САЩ Камала Харис официално прие номинацията на Демократическата партия и вече официално е кандидат за предстоящите президентски избори в САЩ, които ще се проведат на 5 ноември. Харис прие номинацията по време на партиен конгрес, провел се в Чикаго, предаде Франк през.

„В името на американците, като тези, с които съм израснала, хора, които работят усърдно, преследват мечтите си и се грижат един за друг, в името на всички онези, чиито истории могат да бъдат написани само в най-великата нация в света, приемам вашата номинация да стана президент на Съединените щати“, каза Харис в реч пред въодушевените присъстващи.

Пред събралите се избиратели Харис каза, че ще начертае „нов път”, за да може Америка да върви напред, обещавайки обещавайки “възможност да преодолеем горчивината, цинизма и разделителните битки от миналото.

"Аз ще бъда президент, който ни обединява около нашите най-висши стремежи“, каза Харис по време на конгреса.

Тя се обяви за постигане на споразумение за прекратяване на огъня в Газа и заяви, че като президент на САЩ ще подкрепя Украйна, но никога няма да се "сближава“ с диктатори, както направи нейният опонент от Републиканската партия Доналд Тръмп.

"Сега е моментът да постигнем споразумение за заложниците и за прекратяване на огъня“, заяви вицепрезидентът, говорейки за войната в Газа. По отношение на нахлуването на Русия в Украйна, Харис заяви, че "като президент ще застана твърдо на страната на Украйна и нашите съюзници от НАТО“.

Харис заяви, че тя и президентът Джо Байдън "работят за прекратяване на тази война, така че Израел да бъде сигурен, заложниците да бъдат освободени, страданията в Газа да приключат и палестинският народ да може да осъществи правото си на достойнство, сигурност, свобода и самоопределение“.

Подкрепата на САЩ за съюзника им Израел в конфликта срещу Хамас в Газа се превърна в един от най-разделящите въпроси в Демократическата партия и на моменти заплашваше да засенчи опита на партията да се обедини срещу Тръмп.

Харис заяви, че Хамас е причинила "неописуемо“ насилие при изненадващата си атака срещу Израел на 7 октомври, предизвикала израелската офанзива. В същото време тя заяви, че разрушенията в Газа са "сърцераздирателни“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
тя президентът преди 2 седмици
Харис заяви, че тя и президентът Джо Байдън ..................."работят???......... за прекратяване на тази война, така че Израел да бъде сигурен, заложниците да бъдат освободени, страданията в Газа да приключат и палестинският народ да може да осъществи правото си на ...................достойнство, сигурност, свобода и самоопределение.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
всеки ден от месец насам- Харис приема нещо официално тцтцтцт , как не им писна на тея хора пфу
51
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русофилчета, чухте ли? Харис ще застане твърдо на страната на Украйна и НАТО. С една дума Харис е твърдо слещу злото наречено русофилство. Вашия човек Тръмп вече няма никакви шансове.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Таа мома с налудничева усмивка наговори куп г,л,у,п,о,с,т,и, а зрителите се хилеха и пляскаха в някъв налудничев транс.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тръмп каза след появата и, че: "Тя не обели дума за Китай, не спомена фракинга, не говори по същество за Русия и Украйна" Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха
48
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Премиера на Индия Нарендра Моди е в Киев за преговори със Зеленски! Дори "съюзниците" (които никога не са им били истински съюзници) изоставят Расиа!
47
1
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 седмици
Явно демокрацията в САЩ вече е може да се прави и без праймъри. До края на годината да не се окаже , че и без избори може да е демокрация?
46
0
 
2
 
! Отговори
ПРИКРИЛА СЕ Е . . . преди 2 седмици
От юрист действащ магистрат не очаквайте да свърши някаква работа !!! Особено пък за обществото или за народа . Както беше с предшественика адвокат там , така и тук преди години ! Както е у нас и в много бивши съветски места и държави със съветско - комунистическо - другарски уклон ! Комунизма действа така - чрез съдии и прокурори !
45
1
 
5
 
! Отговори
КуКлус преди 2 седмици
Какво влияние върху света има САЩ .....създадена псевдонация от престъпници бягащи от закона преди няколко века начело с Колумб и намерили своя рай без закони ...в последствие те самите изковали такива след като избили индианците и завзели земите им които сега наричат "бащиния" ...поробили тъмнокожите само защото били с различен цвят на кожата да им работят като волове за по малко къмшици на ден ...убивайки се сами за чаша уйски ....сега се наричат "миротворци" ама на САТАНАТА !
44
1
 
7
 
! Отговори
<><> преди 2 седмици
Хайде Харис ! Харис Президент ! Омръзна ни от тази война в Украйна ! Искаме разширение ! Молдова , Румъния , Полша ...избор има само мерак да има човек ! В името на икономиката на майка САЩ !
43
0
 
1
 
! Отговори
до 58 преди 2 седмици
Дори и така да е, има статистическа грешка 1%.
42
0
 
2
 
! Отговори
САЩ преди 2 седмици
48% ЗА КАМАЛА ХАРИС, ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ! 47% ЗА ДОНАЛД ТРЪМП! РЕЗУЛТАТИТЕ СА НА БАЗАТА НА ОБЕДИНЕНИТЕ ПРОУЧВАНИЯ РАЗЛИЧНИТЕ АГЕНЦИИ ! ЕДНИ ДАВАТ ПРЕДНИНА ЗА ХАРИС ДРУГИ ЗА ТРЪМП!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-великата нация на света Бухахахаххахахахах
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мъск направи най-голямото проучване правено някога като интервюира над 6 милиона хора. Резултатът е 73% на 27% за Тръмп, след гласуване на 6 милиона участници. Манипулират, че Камала води на Тръмп с 2%. Води дръжки. Тя се отказа от дебата с Тръмп на 4 септември. Уплаши се.
39
4
 
3
 
! Отговори
СЕМЕЙСТВО СИМПСЪН преди 2 седмици
ноември 2024-та честита победа г-жо президент на САщ КАмала Харис
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-великата нация каза Камала. Не ми излиза от главата това разделение. Те са опасни за човечеството. Защото са расисти.
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чухте ли как казва, че американците са най-великите нация? Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Цял свят им се подиграва, но са най-великите нация. На това учат и децата си.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бащата на Камала Доналд Харис, е професор по икономика в Станфордския университет, комунист емигрирал от Ямайка. Другарката Камала Харис имаше 2% подкрепа когато беше кандидат за президент, опонент на Байдън. Тогава се намеси интимния и партньор Браун, екс кмета на Сан Франциско, с когото са тандем над 30г. (когато Кама е на 29,а Браун семеен на 60г.) със стратегия да нарича Байдън расист. Камала не престана да нарича Байдън расист,докато не я покани за Вице.Браун каза на Джо веднага да напусне.
35
1
 
6
 
! Отговори
Камала и Тим преди 2 седмици
Хииихихихихи, хиииииииихихихихихихихихи......хилете се, бе! Що не се хилите ??? Който не се хили е червен, който не се хили е червен.............
34
2
 
2
 
! Отговори
До До 44 преди 2 седмици
Я кажи, санитарите добре ли се отнасят с теб или пак те пипат по забранените места?