Битката за Белия дом се заплита - ще се включи ли в нея Мишел Обама?

Всичко се промени с опита за убийство на Тръмп
22 юли 2024 12:46, Инна Ангелова
20

Изненадващо или не Джо Байдън се оттегли от кандидатурата си за нов президентски мандат. Това сер случва за първи път от над половин век в историята на Щатите. Оттеглянето си действащият президент нарече “избор в името на интересите на страната и партията”.

В студиото на “България сутрин” журналистът Огнян Дъскарев коментира, че след проведения дебат на 27 юни, мнозина считаха, че Байдън ще бъде сменен. Представянето му беше определено като “катастрофа”, въпреки от подкрепата на известни личности, която получи.

"Всичко се промени с опита за убийство на Тръмп. Той стана герой - окървавен, непобеден. Набра огромна скорост. След покушението излязоха социологически проучвания, че Тръмп води с 6%, стана сяно, че Байдън ще загуби и оказаха огромен натиск над него", коментира журналистът.

Конференцията на демократите ще бъде на 18 и 19 август и тогава вече окончателно ще бъде ясно кой ще бъде новата номинация. Дъскарев допълни, че не изключва възможността Мишел Обама също да получи номинация, въпреки че тя няколко пъти е заявявала, че не иска да се занимава активно с политика.

“Вероятно делегатите ще застанат зад Харис или зад Обама. Те са се врекли на Байдън, имат само морално политическо задължение, но не и юридическо да гласуват за Харис", допълнителнолни Дъскарев.

Ще изкара ли Байдън пълния си мандат?

"Тръмп вече призова Байдън да подаде оставка и като президент. Има логика, след като не е в състояние да се кандидатира за втори мандат, как ще управлява до 20 януари 2025 г.?"

В ефира на Bulgaria ON AIR журналистът Христофор Караджов изрази позицията си, че до решението на Байдън се е стигнало заради нарастващия натиск от демократите от страх, че Байдън няма да успее да спечели срещу Тръмп.

По думите му хората не се страхуват да гласуват за Байдън, съмняват се, че той ще издържи цял нов мандат. “Заради тази морална дилема ще си останат вкъщи, а електоратът на Тръмп е изключително мобилизиран", мотивира се Караджов.

Докато Огнян Дъскарев беше категоричен, че Байдън няма постигнати успехи като президент, то Караджов посочи няколко примера: "Той изведе Америка от пандемията с огромен закон за 1,9 трилиона долара. Излезе от Афганистан, за което беше много критикуван, подкрепи Украйна с всички условности и съпротивата на конгресмените, които задържаха с месеци помощта за Украйна".

Има ли шансове за Мишел Обама?

Очакванията на Христофор Караджов са, че Мишел Обама може и да не е съперник на Тръмп.
"Казвала е, че не иска да се занимава с политика, дори теоретично, ако се включи в надпреварата, не мисля, че би била добър кандидат, колкото някои посочват. Тя самата може да бъде поляризираща фигура. Поне Камала Харис има управленски опит - била е прокурор, сенатор, вицепрезидент. Има и много талантливи млади губернатори и сенатори от Демократическата партия. Проблемът при Камала Харис е, че по много начини е поляризирала и няма запомнящи се резултати от управлението", посочи още Караджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Сатаната не може да ви помогне вече, след опита за убийство на президента Тръмп!
15
4
 
7
 
! Отговори
Тази преди 1 месец
имаше адамова ябълка нали?
14
4
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 1 месец
Кой ти говори за Крукс? Те защо толкова бързо го приключиха след това. само не разбрах ще даваш ли да те целя в ухото от 100 метра. Една малка постановка, бе, какво взе да се дърпаш такъв?
13
3
 
4
 
! Отговори
Мдааа, преди 1 месец
И трансМайкъл Обонго щял0 да се включи,хептен по-зле са от наштЕ марионетки на Посолството
12
4
 
7
 
! Отговори
Биг Майк преди 1 месец
От половин година се знае, че големия Майк или както сам се е нарекъл Мишел е кандидата за прецедент на ФАЩ! Нарочно пак с подли номера се опитват да не дават време за реакция на хората да разберат кого всъщност им предлагат!
11
5
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 1 месец
Има ли значение с какви диоптри съм? Нали ще се целя в ухото ти? И то само от 100 метра, не от 120-150.
10
3
 
3
 
! Отговори
до Дъскарев 10 преди 1 месец
Абе, я дай да ти улуча ухото от 100 метра със снайпер. Да се свърши с тази твоя мъка.
9
3
 
8
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Нали Камала ще е кандидатът на ДП? Каква Мишел сега? Или ДП са откачили, или "свободните медии", дето не знаят чий зaдник да oлижaт първо. Кафявия или още по-тъмния.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бaaxxмaaмy, твa eguн нopмaлeн нямa...
7
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Издигането на Мишел Обама може тотално да промени не само американската, но и световната политика - всички се настройваха за втори мандат на Тръмп, а да не се окаже че ще е първи на Мишел Обама!? Тръмп лесно щеше да победи Байдън заради възрастта му, срещу Мишел Обама няма никакъв шанс
6
7
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Сигурен съм, че тоя караджов произлиза от фамилия на доносници на 6то от ДС.
5
6
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
А Украйна е една голяма корупция от която печелят основно приближените на Байдън, а САЩ се провалиха катастрофално, като направиха съюзници от Русия и Китай. Факти.
4
6
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
"Той изведе Америка от пандемията с огромен закон за 1,9 трилиона долара. Излезе от Афганистан, за което беше много критикуван, подкрепи Украйна с всички условности и съпротивата на конгресмените, които задържаха с месеци помощта за Украйна" - Тръмп изведе САЩ от пандемията с изключирелно адекватн мерки: Първи в света осигури ваксини и без да заключва американците, в САЩ броят на жертвите е процентно по-нисък от този в ЕС. Излизането от Афганистан беше планувано от Тръмп.
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Bce oт тoa geceн, a нekoя no-бeлa нeмaт лu?
2
5
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Приятели от САЩ,призовете родовете на Ротшилд,Рокфелер,Морган,Форд да заемат достойната за Семействата им позиция,защото те са способните хора,които не търсят власт заради властта,а власт заради справедливостта. Защо САЩ да са управлявани от цитиращи изброените ,вместо да ги избере ,а те възстановят икономическото производство. Ние сме по традиция занаятчии и не харесваме лихварите. Единствените ,които могат да победят лихварите са трудещите се Ротшилд,Рокфелер,Морган,Форд. Логично е.
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо чудно да се включи, ама трябва добре да крие маркуча между краката, ще стане скандал.