САЩ: TikTok нарушава закона за защита на децата

Деца под 13 г. изпозлват приложението
4 авг 2024 10:40, Инна Ангелова
8
САЩ: TikTok нарушава закона за защита на децата
Снимка: Pixabay

TikTok приложението за видеосподеляне и китайската му компания майка "БайтДенс" не са успели да спрат децата да се присъединяват към платформата и незаконно са събирали техни лични данни. Това се казва в съдебен иск, заведен вчера от Министерството на правосъдието на САЩ, предаде ДПА.

Ведомството и Федералната комисия по търговията са подали граждански иск, в който се твърди, че е нарушен Законът за защита на личните данни на децата в интернет. Той забранява на операторите на уебсайтове съзнателно да събират, използват или разкриват лична информация от деца под 13-годишна възраст, освен ако не са получили съгласието на родителите на тези деца.

"Министерството на правосъдието се ангажира да поддържа възможността на родителите да защитават личния живот на децата си", заяви главният заместник-помощник генерален прокурор Брайън Бойнтън, ръководител на гражданския отдел на Министерството на правосъдието.

"Тези стъпки са необходими, за да се попречи на обвиняемите, за които това е повторно провинение и които действат в голям мащаб, да събират и използват лична информация на малки деца без каквото и да е съгласие или контрол от страна на родителите."

В своя защита TikTok каза, че не е съгласен с обвиненията и посочва, че много от тях се отнасят до минали събития и практики, които са фактически неточни или по които са били взети мерки, цитира БТА.

"Гордеем се с усилията си за защита на децата и ще продължим да актуализираме и подобряваме платформата", се казва в изявлението им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: САЩзаконзащитадецаTikTok
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
каро преди 1 месец
е какво да ви кажат тежи мошеници,те не събират данни от фейсбук,инстрнграм не подслушване скайп,е боли ги че и това приложение не могат да прилагат но така ще бъде в бъдеще ще има много горчилка дс си хапвам в будеще
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЦСКА Москва-Оренбург-1 DNB(ранен няма залог) коеф. 1.28 zалог 500 лв. Чиста пе4алба 140 лв. Който иска да zалага.Успех
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами така де,ел-автомобилите ви пречат мита,соларните панели ви пречат мита,Тик Ток ви пречи забрана,ама иначе сте големи радетели за свободна търговия и конкуренция!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди малко попаднах а материал по повод силното ограничаване на ползването на Ю туб в Русия, където между другото беше показана карта, където Ю туб е спрян, изцяло или частояно, Отбелязано беше и дали е отдавна или отскоро. Направи ми впечатление, че в Бразилия и в Германия има държавна частична блокировка на канала...Както пише в статията и както са казали, за съжаление, ясновидци, предстои нова 'желязна завеса". Между др., орязванията на информацията в интернет в България са много сериозни
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забрана!Ама русофилите къде ще лъжат?
3
4
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
Да се забранят и блокират сървърите на тази китайска простотия тикток!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледат 1000 видеа за 2 часа и накрая не помнят какво са гледали.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тик Ток не иска да въвежда американска цензура да го спрете . Ами ние как търпяхме вашия Ютуб ? Сега и вие ще търпите Тик Ток без американска цензура.