Тръмп и Харис спорят в коя телевизия да дебатират

Републиканецът иска дори да има публика
4 авг 2024 13:15, Инна Ангелова
12
Тръмп и Харис спорят в коя телевизия да дебатират
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатите за президент Доналд Тръмп и Камала Харис отново са в спор, този път по въпроса коя телевизия да бъде домакин на предизборния им дебат, предаде ДПА.

Тръмп съобщи в петък в социалната си мрежа Truth Social, че лично е договорил провеждането на предизборен дебат, който да се излъчи на четвърти септември по близката до републиканците телевизия Fox news. Харис от своя страна обвини Тръмп, че се опитва да се измъкне от вече договорения дебат, насрочен за 10 септември в традиционната телевизионна мрежа ABC.

По план, на 10 септември трябваше да се състои и вторият дебат между Байдън и Тръмп, но след оттеглянето на настоящия президент от надпреварата всичко остава във висящо положение.

Тази седмица Демократическата партия съобщи, че Харис е получила гласовете на достатъчно партийни делегати, за да бъде официално номинирана за участие в президентските избори на 5 ноември. Новата кандидатка мобилизира избирателите на демократите и резултатите от анкетите сочат, че  между нея и Тръмп се оформя оспорвана надпревара.
 
Тръмп изрази недоволство от решението на Байдън да отстъпи мястото си на Харис. Той каза, че замяната е равносилна на “преврат“ и че демократите трябва да върнат парите, които е похарчила за кампанията си срещу Байдън. В публикацията си в социалната мрежа Тръмп обясни, че се отказва от участие в дебата на ABC, защото “Байдън вече няма да участва" и защото води “съдебна битка“ с един от водещите в телевизията.

Тръмп посочи, че предложеният дебат в телевизия Fox news може да се състои в щата Пенсилвания в зала, пълна с публика.

Харис написа в социалната мрежа X: “Ще бъда там на 10 септември, както бе договорено. Надявам се да го видя“. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Мишлето преди 1 месец
Само за информация пресата в САЩ е 90 % левичарска/комунистическа и бълва тази измама едва ли не Камала с наколенки е вече президент.Същите тези нещастници 2016 година корумпираната комунистка Хилари Клитон месец преди изборите беше вече президент.Всичко каквото идва от CNN,ABC,NBC,CBC,New york times,Washington post,Los Angeles times и много други.Днес.бг спрете да заблуждавате читателите си а се заемете да решавате проблемите в нашата държава която все още държи на вечната дружба с СССР.
11
0
 
2
 
! Отговори
Тая преди 1 месец
*** не иска ли в шатра на панаира...
10
3
 
2
 
! Отговори
КАРЛУКОВО преди 1 месец
ЕДИНСТВЕНОТО ЗА КОЕТО МОГАТ ДА СПОРЯТ Е В КОЕ ЗАВЕДЕНИЕ ЗА ДУШЕВНО БОЛНИ ДА БЪДЕ НАСТАНЕН ТРЪНП!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Елате при Бойко Василев и ще си глътнете езика
8
3
 
2
 
! Отговори
добре, че са преди 1 месец
българските анонимни интернет коментатори, че светът да разбере какви путинисти са десетки милиони от гласувалите в САЩ избиратели.
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя от "навсякъде по всяко време" мина на "само по фокс нюз, само на тази дата, само с публика от мага култа ми". Такъв страхливец едва ли има втори по света.
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ау, Тръмпчо май го е хванало шубето. Трябва да му направят дебата тук в България, че толкова фенове има. Хахаха, дори може би повече от Америка.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И двамата не стават да продават билетчета на банята. Ама това няма никакво значение.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При Цветанка Ризова да дебатират
3
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Америка е пропаднала, щом голяма част от нея гласува за *** путинист.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напомняне за рождения ден на Бионсе ли прави? Изглежда Харис не я е грижа особено за това. :)
1
8
 
7
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Бат' Дончо, бе! Недей тоз' тиви дебат в Пенсилвания. Там гърмят. Не помниш ли? Този път лявото ухо ще ти перфорират, колекция ли ще правиш? Пак ще има да вдигаш юмрук...кат' некой стар комунист :)))