Пелоси поиска лицето на Байдън да бъде издълбано в Ръшмор

Доналд Тръмп също има желание да е част от паметника
5 авг 2024 22:25, Нели Христова
147
Пелоси поиска лицето на Байдън да бъде издълбано в Ръшмор
Снимка: БГНЕС

Бившият председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси в неделя отправи искане, което се стори прекомерно за някои анализатори. Тя настоя президентът на САЩ Джо Байдън да бъде добавен към планината Ръшмор.

Пелоси похвали Байдън като "последователен президент на Съединените щати" и предположи, че той заслужава място до емблематичните фигури, които вече са издълбани в паметника.

"Имаме Теди Рузвелт там горе и той е прекрасен", каза Пелоси по време на интервю за CBS News Sunday. "Не казвам да го свалим, но можем да добавите Байдън."

Забележките на Пелоси идват дни след като Байдън обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране и подкрепи вицепрезидента Камала Харис, след неотдавнашния му предизвикателен дебат с Доналд Тръмп по CNN.

Има спекулации, че Пелоси е изиграла роля в решението на Байдън да се откаже от президентската надпревара през 2024 г. поради опасения относно шансовете му срещу Тръмп.

По-рано бившият президент Доналд Тръмп също намекна за желанието си да бъде издълбан в планината Ръшмор, като каза: "Звучи ми като добра идея."

Той обаче отрече съобщенията, че администрацията му се е свързала с републиканския губернатор на Южна Дакота Кристи Ноем за превръщането на тази идея в реалност.

Връх Ръшмор, изобразяващ 60-футовите лица на президентите Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Теодор Рузвелт и Ейбрахам Линкълн, стои като "храм на демокрацията".

Скулпторът Гуцон Борглум избра тези президенти за техните основни роли в американската история: Вашингтон за основаването на нацията, Джеферсън за експанзията на запад, Линкълн за запазването на съюза и прекратяването на робството и Рузвелт за насърчаването на индустриалните иновации. Паметникът е издълбан в гранитната скала между 1927 и 1941 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
153 метрова Статуя на Бойко Борисов настъпил червено знаме от руините на Кремъл По случай 215 поредна загуба на избори на БСП
119
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Колкото и да слагате минуси, GDP на САЩ е 28 трлн долара, а на Китай 18 трлн долара. А преди 3-4 г почти се бяха изравнили. Още по-добрата новина е, че трендът се запазва. За Просията изобщо не говорим, провалена държава с минус 600 хил мужика и ощавена откъм въоръжение. Тепърва ще ядат големия бой и ибани...
118
4
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Путин сьщо трябва да помисли за паметник - икономиките на САЩ и Европа са в дьнотоДокато Русия и Китай бележат прираст -----///-------- На маикати *** е в дъното. И Китай, и Просията стабилно вървят надолу, а в ЕС животът си тече. САЩ са на върха на могъществото си и Китай, който допреди няколко години се напъваше да ги догони, сега е далече назад, без никакви шансове да ги стигне.
117
2
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
какво е направил,освен да пада по стълби и от колелета,и да се здрависва с михаля -----/////------- Ами например за две години и половина ива маиката на Просията, върна ги в първо отделение и сега сдава щафетата, за да ги довършат.
116
0
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
До Христо Христов Прави ми впечатление, че прекалено много вярваш в предоставената в медиите, информация. Щом вярваш, че 85% са гласували против себе си, явно вярваш в публикуваните резултати. Мога да призная, че съм от онези 85%, които не вярват в мощта на "изборите". Те са мощно оръжие, но са в ръцете на организаторите, не в нашите.
115
0
 
9
 
! Отговори
Идиокрацията е факт преди 1 месец
После ще добавят Мартин Лутър Кинг и Джордж Флойд ... По късно там ще се появят и Хълк Хоган и Мачо Камачо а накрая ще дойдат активисти на Just Stop Oil и ще сринат целия комплекс, щото докато са го правили са използвани машини с дизелови двигатели, което не е еколкогично и вредно. Да живее Идиокраццията. Ууура!
114
0
 
6
 
! Отговори
Джак дъ рипър преди 1 месец
...и до него да изваят лицето на Джефри Дамър !
113
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Дядката/85 "Е това вече е гавра с човешките ценности и култура!" - що? У нас 85% гласуваТЕ за същите тези евроатлантически ценности. Факт.
112
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/112 "Какви хора се подвизават из властта в хамериката0 - каквито си ги избират американците."
111
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/115 "... че на Ръшмор не може да има престъпници" - а КОЙ казва, че не може?
110
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е че какво е направил,освен да пада по стълби и от колелета,и да се здрависва с михаля.Във военните заводи може да му направят и да се молят за следващ такъв
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДрътатаФъшкия не е разбрала че на Ръшмор не може да има престъпници, "президенти" инсталирани в Белия Дом с откраднати избори. ДъртаГнуснаМърша, пукай най-накрая!
108
0
 
8
 
! Отговори
Bormann преди 1 месец
Една жаба видяла как подковават кон и тя вдигнала краче....... Мадарския конник е един господа :)))
107
0
 
2
 
! Отговори
Набор на Лили преди 1 месец
И без това акта му за раждане вероятно е писан върху каменна плоча от сходен материал. Можеби все още не е разбрал че има и по модерни методи за снимкане. А може би просто малко е извятрял някой мозък... не знам чувал съм само...
106
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази баба, май, е по-изкукуригала и от бай дъна! Какви хора се подвизават из властта в хамериката!!! Направо да им завиди човек! То не че родните са по-нормални, но поне не са чак толкова грохнали!
105
2
 
18
 
! Отговори
Ахахахах! преди 1 месец
Ахахахах! Сметни, човек! :D Това е обида за самите американци, бе!
104
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, Байдън стана причината за края на петродолара и засилването на БРИКС. Трябва да му вдигат паметник в Китай.
103
8
 
10
 
! Отговори
Гошо Тарабата преди 1 месец
Постройте му мавзолей в центъра на Вашингтон и карайте малките деца на сила да ходят там и да го гледат от близо и да му се кланят и да му рецитират на гримирания формалдехиден труп стихотворения. О, простете. Забравих, че САЩ не са комунистическа дyпка.
102
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън може да има само роля в евентуално разпадане на САЩ.Продължи делото на Картър , Чомски и Обама.
101
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В музея на восъчните фигури да го издълбаят ако искат. След Байдън потоп. Дългът на САЩ вече надхвърли 35 трилиона. САЩ се тресат.