Руският режим се оказа по-силен от очакванията на Запада

Русия преодоля много екзистенциални кризи
14 авг 2024 14:17, Инна Ангелова
52
Руският режим се оказа по-силен от очакванията на Запада
Снимка: Pixabay

Политическата система на Русия се оказа по-стабилна, отколкото прогнозираха западните страни. Руската федерация успя да преодолее политически трудни моменти и екзистенциални кризи, пише списание Foreign Affairs.

“Кремъл преодоля много политически трудни моменти и дори екзистенциални кризи и излезе от тях сравнително невредим“, се казва в публикацията, цитира “Труд”.

Кризисните ситуации са показали не само твърдото управление на руския президент Владимир Путин , но и способността на политическата система на страната да се преориентира.

Събитията показват, че руският режим е много по-устойчив, отколкото Западът е прогнозирал. Доказателствата също убеждават в това, а Кремъл е имал достатъчно възможности да се поддаде на катастрофа, която сам си е причинил. През последните две години политическите спорове относно преследването на войната, въоръженият бунт на бившия лидер на паравоенна компания "Вагнер" Евгений Пригожин и, наскоро, деликатното пренареждане на елита, всички те представиха вътрешни предизвикателства пред политическия ред в Русия.

Но Кремъл се изправи срещу всеки от тях. Тези случаи демонстрираха не само твърдото управление на Путин, но и способността на режима да реагира и да се преориентира. Кремъл се справи с много политически чувствителни моменти – и дори екзистенциални кризи – и излезе сравнително невредим.

Правейки това, руският режим показа, че е напълно способен да поддържа собствения си авторитет и да гарантира съгласието както на елитите, така и на масите. Доказа, че може да прави това, което трябва, за да оцелее, пише още изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от САЩ
Според американците Камала е "честна и дисциплинирана"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 седмици
Талкава силни, че за оръжие плащат в набрани кози от Украйна. С чужда пита помен правят
37
3
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 седмици
Толкова силен, че аперация за три месеца стана три гадини с над 600 хиляди руски убити.
36
3
 
4
 
! Отговори
Ярослав мудрий преди 3 седмици
Русия се оказа несравнимо по-силна от очакванията на някои западни режими.
35
1
 
6
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 3 седмици
Ленин сифилистика погуби Русия, ако продължаваше руската монархия, Русия щеше да надмине Америка.
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако не е Китай са загинали
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
в съседната статия пише, че Путин е пътник, каква е истината?
32
6
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
И икономически... Всяко тримесечие данните за руската икономика се коригират нагоре, а тези на ЕС - "неочаквано" надолу.
31
3
 
0
 
! Отговори
Минко преди 3 седмици
До славния Т-34,номер! Пак се обърка-1878 е годината!
30
0
 
2
 
! Отговори
Нора преди 3 седмици
До 25, Има само един във Франция Луи ама,14 ти,управлявал за сега много по-вече от Путин! Цели ... години! Сещаш ли се,колко?Може и да го...?
29
1
 
1
 
! Отговори
isabella ethan преди 3 седмици
искам да благодаря на DR Apata, човекът, който ми помогна да оправя брака си и да накара съпруга ми да ме обича повече, ако имате брачен проблем, можете да се свържете с него директно на -Email- drapata4***gmail, можете също да изпратите Whatsapp/viber него с този номер (+447307347648).той е точният човек, който може да ви помогне с брачния ви проблем, желая ви всичко най-добро.
28
1
 
1
 
! Отговори
isabella ethan преди 3 седмици
DR APATA Е НАЙ-ДОБРИЯТ, КОЕТО МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ НАВСЯКЪДЕ. По-рано тази година имах ужасна битка със съпруга ми и той нямаше друг избор, освен да напусне къщата и си помислих, че просто гневът го е накарал да си тръгне. След няколко дни не можах да се свържа с него или да разбера къде е. Чаках и чаках, но той така и не се върна или ми се обади. Бях изпълнен с болка и угризения за случилото се. Опитах всичко възможно да го върна, но без резултат, докато не се свързах с Д-Р АПАТА, който ми се притече на помощ. Той свърши перфектна работа да ни събере отново и съпругът ми се обади и се прибра то
27
0
 
1
 
! Отговори
Нора преди 3 седмици
До 25, Има само един във Франция Луиама,14 ти,управлявал за сега много по-вече от Путин! Цели ... години!
26
8
 
13
 
! Отговори
Тап преди 3 седмици
Руснаците са винаги по-силни отколкото изглеждат.
25
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-големия проблем на запада, е че руският режим, вече става васална част от китайския режим.
24
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много е силен тоз режим - един и същ лидер вече повече от десетилетие - неспособен да намери наследник. Страната произвежда нефт и кво - богати олигарси харчещи парите си на запад и беден руски народ. Само погледнете статистиката за раждаемостта. Икономиката привидно работи ... за военния сектор. Войната няма да е вечна и после? Иначе да велика нация в изкуството, науката - все места, които не представляват интерес за политиците ... за сега!
23
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ОТ 700 ГОДИНИ Е ТАКА - РУСИЯ ВИНАГИ СЕ ОКАЗВА ПО-СИЛНА ОТ ОЧАКВАНИЯТА НА ЗАПАДА!!!...
22
9
 
8
 
! Отговори
З преди 3 седмици
До Саня. А ти какво правиш тук, а не си в тази "велика" страна? И къде видя да става по-силна? Аз виждам, че става все по-изолирана от цивилизования свят и нещо не виждам желаещи да ходят там.
21
7
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 седмици
Уф, ама това е една статия. Със сигурност има поне 10 други, които казват точно обратното. Така че, дрън-дрън.
20
5
 
17
 
! Отговори
ъ преди 3 седмици
За разлика от режима на нюйоркските еврей, разстлал се над "свободния свят". Който режим отива към пълен провал, при това без никой външен фактор да го е предизвиквал. Единствено поради собствената им лакомия и простотия.
19
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Про руският режим в БГ се оказа много силен- я вижте как разсипаха България за 4 год?!