Руският режим се оказа по-силен от очакванията на Запада

Русия преодоля много екзистенциални кризи
14 авг 2024 14:17, Инна Ангелова
52
Руският режим се оказа по-силен от очакванията на Запада
Снимка: Pixabay

Политическата система на Русия се оказа по-стабилна, отколкото прогнозираха западните страни. Руската федерация успя да преодолее политически трудни моменти и екзистенциални кризи, пише списание Foreign Affairs.

“Кремъл преодоля много политически трудни моменти и дори екзистенциални кризи и излезе от тях сравнително невредим“, се казва в публикацията, цитира “Труд”.

Кризисните ситуации са показали не само твърдото управление на руския президент Владимир Путин , но и способността на политическата система на страната да се преориентира.

Събитията показват, че руският режим е много по-устойчив, отколкото Западът е прогнозирал. Доказателствата също убеждават в това, а Кремъл е имал достатъчно възможности да се поддаде на катастрофа, която сам си е причинил. През последните две години политическите спорове относно преследването на войната, въоръженият бунт на бившия лидер на паравоенна компания "Вагнер" Евгений Пригожин и, наскоро, деликатното пренареждане на елита, всички те представиха вътрешни предизвикателства пред политическия ред в Русия.

Но Кремъл се изправи срещу всеки от тях. Тези случаи демонстрираха не само твърдото управление на Путин, но и способността на режима да реагира и да се преориентира. Кремъл се справи с много политически чувствителни моменти – и дори екзистенциални кризи – и излезе сравнително невредим.

Правейки това, руският режим показа, че е напълно способен да поддържа собствения си авторитет и да гарантира съгласието както на елитите, така и на масите. Доказа, че може да прави това, което трябва, за да оцелее, пише още изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
19
 
! Отговори
Саня преди 1 месец
Какъв режим, какви 5 лв.?! Просто многомилионният руски народ си избра Президент и го поддържа!!! И колкото по-дълго сащ и ес се бият с Русия чрез немислещите укри, толкова по-силна ще е тази подкрепа!!!
17
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом "Труд"е публикувал този анализ, работата е ясна...Очаквам мненията на Дърева, Волгин, Вацев и други известни и неизвестни копейки.. Явно нещата в русия са зле...
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото и да не ви се иска, ваатенкиите извлякоха икономически дивидент от високите цени и си продават на Китай и Индия, макар и със сконто. Милионите човешки животи всъщност са истинския проблем и при двете страни ама това за грантаджиите няма значение, не че за руснаците има също. Знаем как водят те война, за 700 г. тактиката не се е променила. Само ме изненадва, че не сравняват градове с артилерия, любимото им
15
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой и как определя дали в една страна е "режим" или не? В Украйна не е ли режим?
14
8
 
10
 
! Отговори
език и мислене преди 1 месец
Преди 2 дена по БНТ 1 следобед излъчиха филм на Лозанов за прехода. В този филм бившият главен прокурор Велчев каза, че на английски правосъдие и справедливост е една и съща дума. Колко неразвит трябва да е един език и колко скудоумен трябва да е един народ за да приема , че правораздаването е идентично на справедливост!!! И това е официален световен език. После искайте да има истинска справедливост и ред !
13
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато Русия преодолее екзистенциалната криза наречена Путин и остане на географските карти тогава се хвалете какво е очаквал запада.
12
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Западът смята всички други за идддиоттт.и. Само че точно руски войски три пъти са влизали в Берлин.
11
19
 
19
 
! Отговори
Хюго капет преди 1 месец
Каква политическа система има рушия бе, все едно политическата система на Чингиз хан - един сатрап коли и беси, когато пожелае.
10
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво чудо!!! Ние навремето учихме легендата за хан Кубрат и снопа пръчки, учихме, че единството е голяма сила. Така наречената демокрация е точно обратното. Самите страни от ЕС защо са направили съюз, ако няма да е по=силна структура и защо от ЕС искат унификация на голяма част от законите??? Това не е ли централизация? Е ! Само че унижават УНИЖАВАТ всички народи в общността. И първото УНИЖЕНИЕ е, че официален език в ЕС е език на ЧУЖДА страна, език ВЪНШЕН за ЕС !
9
3
 
8
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 месец
Явно са се запознали с ветровете...:))) и последното им седалище...
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, и?
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щели да преселват украинци от София в св. Константин и Елена, понеже били болни. И те на това отгоре недоволни че им дали срок за преместване и ще ги возят с автобус. И всички не говорят на украинска мова.
6
4
 
3
 
! Отговори
до 5-ти преди 1 месец
А ти можеш ли да свириш на пиано?
5
22
 
15
 
! Отговори
Дървен философ преди 1 месец
така е. там си мислят че в русия живеят мислещи хора(или поне такива с малко мисъл в главата), които искат да живеят добре. оказа се че в русия понятието "добър живот" има малко по-друг смисъл, отколкото в нормалните страни. в русия всъщност не искат да живеят добре, за тях най-важното е другите да се страхуват от тях, да има водка, и на другите да им е зле. затова очакванията на запада че хората в русия ще се опитат да спрат войната за сега не се оправдават. дивото си е диво.
4
3
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
Ти картата на света поглеждал ли си някога през жиеотеца си ?
3
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква е тая статия сега?! Поддържайте правата линия, че от Русия нищо не става!
2
10
 
14
 
! Отговори
Най-силния режим е преди 1 месец
режима на тока и водата. Съвсев скоро ще се запознаем в детайли с него.
1
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тепърва ще следват изненадите