Тръмп помагал на дружката си Путин по време на COVID, Байдън яко псувал

Байдън наричал приятеля си Биби Нетаняху "шибан лош човек"
9 окт 2024 15:44, Нели Христова
70
Тръмп помагал на дружката си Путин по време на COVID, Байдън яко псувал
Снимка: БГНЕС

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп е разговарял с руския президент Владимир Путин "може би до седем" пъти, откакто е напуснал поста през 2021 г. Това разкрива легендата в разследващата журналистика Боб Удуърд в предстоящата си книга "Война", който бе получена предварително от CNN.

Удуърд пише, че докато все още е бил президент, Тръмп е изпратил на Путин машини за тестване на проби за Covid-19 за негова лична употреба точно време на разгара на пандемията. Според журналиста Путин помолил Тръмп да пази доставката в тайна, казвайки му: "Ще се разсърдят на теб, не на мен. Не ми пука за мен."

Информацията, която кампанията на Тръмп категорично отрече, бързо възобнови обвиненията срещу републиканеца в прекалено уютни отношения с Путин, които Тръмп години наред се опитваше да омаловажи и отхвърли. Говорителят на кампанията на републиканците, Стивън Чеунг, беше категоричен в отричането на докладите на Уудуърд, като атакува ветерана журналист, най-известен с работата си във The Washington Post по време на скандала "Уотъргейт".

"Нито една от тези измислени истории на Боб Удуърд не е вярна и е дело на един наистина луд и обезумял човек, който страда от инвалидизиращ случай на синдром на разстройство на Тръмп", каза Ченг в пространно изявление, което също нарече Удуърд "ядосан, малък човек."

Говорителят на кампанията на Тръмп каза, че книгата на Удуърд "или принадлежи към изгодния кош в секцията за художествена литература на книжарница с намалени цени, или се може да се използва като тоалетна хартия".

Вицепрезидентът Камала Харис бързо се възползва от разкритията, като каза на Хауърд Стърн във вторник, че репортажите "са най-пресният ярък пример за това кой е Тръмп".

"Хората в Америка се бореха да получат тестове, а този човек ги изпраща в Русия, на убийствен диктатор за лична употреба?", каза Харис.

В книгата на Удуърд обаче има и разкрития за Джо Байдън и неговият... неприличен език

Според журналиста президентът Джо Байдън обвини начина, по който бившият президент Барак Обама е управлявал кризата с нахлуването на Русия през 2014 г. в полуостров Крим в Украйна, за по-широкото нахлуване на Кремъл в Украйна през 2022 г.

"Те се прецакаха през 2014 г.", казал Байдън на приятел, според Удуърд. "Ето защо сме тук. Прецакахме ги. Барак никога не е приемал Путин на сериозно."

Байдън не спестил и особено остърия си език относно руския президент и неговата продължаваща война в Украйна.

"Този ​​шибан Путин", казал Байдън пред съветници в Овалния кабинет, според книгата. "Путин е зъл. Имаме работа с олицетворение на злото."

Книгата, според CNN, описва подробно разговорите на Байдън със служители на националната сигурност, в дните около нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г. След като видял подробности, че Русия планира да нахлуе, Байдън възкликнал: "Това би било такава лудост".

"Исусе Христос!" казар още Байдън. "Сега трябва да се справя с това, че Русия поглъща Украйна?"

Книгата също така описва разговорите между Байдън и израелския премиер Бенямин Нетаняху, включително Байдън, който обвинява Нетаняху, че няма "никаква стратегия" за войната в Газа, която уби повече от 40 000 души, казвайки му в телефонен разговор: "Биби, ти нямаш никаква стратегия"!"

Въпреки, че САЩ е съюзник на Израел, Байдън явно не храни добри чувства към "Биби". Удуърд описва момент, когато Байдън нарича Нетаняху "шибан лош човек".

Други подробности от книгата, която описва многото напрежения по време на управлението на Байдън, включват думите на Байдън, че никога не е трябвало да избира главния прокурор Мерик Гарланд, сенатор Линдзи Греъм, сравняващ Мар-а-Лаго със Северна Корея – "всички се изправят и пляскат всеки път, когато Тръмп влезе", казал сенаторът от Южна Каролина според книгата. А Байдън нарекъл Тръмп "този шибан задник" насаме.

В друг епизод от книгата Хънтър Байдън нахлул по време на среща на баща си в Белия дом и започнал да се оплаква как живота му е съсипан. В този момент президентът на САЩ просто се облегнал назад и въздъхнал.

Склонността на Байдън да използва лош език насаме не е нищо ново. Тя многократно е описвана от западните медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от Русия
От Кремъл отрекоха да е имало разговор между Путин и Тръмп
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
До 44 преди 23 минути
200к починаха от пневмония за няколко седмици, миличък, не са ЦЯЛАТА пандемия. Това в Русия говорим. И Русия криеше какво става. Беше пламнала дни след Китай. Ама нали Китай и РУсия са големите свободни държави, та винаги всичко се "разбира" там.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 29 минути
Снимката казва всичко.....
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
Ако Тръмп спечели този сайт и тези ''журналисти'' ще продължат ли да съществуват ?
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
На фалунгерите в Киев ли искате да помага
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 33 минути
Еми на Зеленото човече дето иска да подпали Европа ли да помага
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 37 минути
Нетфликс да направи филм по тая книга.
60
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
Това си е за затвор!
59
1
 
2
 
! Отговори
Дзън дзън преди 50 минути
дъртия антиваксър чичак не спира да *** за ваксините - никой не се интересува косе е ваксинирал и кой не само една луда копейка продължава да си отработва постовете - ДЗЪН
58
1
 
2
 
! Отговори
Браво преди 56 минути
Нещо лошо ли има да си сьтрудничат - путин и тръмп като ръководители на две световни супер силиНа някой като дедо още им се иска да кярят от студената война ама тя свьрши
57
1
 
2
 
! Отговори
L. преди 57 минути
Кво негодувате против статията - за това им плащат, за това пишат. Вървете в сайта на Труд. Верно Пеевски е представен там като Спасителят На Нацията, ама като изключим тая очевидна глупост, другото е балансирано. А! Коментарите са платени.
56
0
 
1
 
! Отговори
Нелинда Пулицарката преди 1 час
Начи ся,дано да исберат Тръмпо щото шъ си искарам така до пенция! Пък и пулицърката мое др0гара Сорос да ми даде!Иначе си искарвам по некой леф де! А забраих за Меланията, щяла да го напуска и не искала да му пуска!
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Някакъв па цицар на печалния образ щел да ни спасява с препарата муахахах.
54
1
 
6
 
! Отговори
.|. преди 1 час
Неелетооо удари дънотоооо! Страшно заглавие и подзаглавие, Нелееее! Пак яко се наааакаааа!
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Байдън яко псувал, ха ха, егати статията..
52
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 1 час
Мисирката Н. Хр. за десети път днес намери някаква помия, с която да ни залива !? Ние не сме индианци бе, продажна кукло ! Само такива като тебе янките могат да купят за сто долара !!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Доктор Путиннабързо излекува пландемията, все пак Гейтс сам каза, че, ако няма война, трябва да има пландемия и обратното, същия иска да си сложите от скалъпение за няколко месеца и непреминал обичайните тестове препарат.
50
2
 
6
 
! Отговори
Либералната преди 1 час
журналистика копае дъното с измислени компромати против Тръмп
49
0
 
1
 
! Отговори
Дис Факинг Есхол преди 1 час
това ли е името на Тръмп според Байдэн?!
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Путинчо до последно носеше маска, но колко му е да излъжеш рашките за несъществуваща пандемия, нали ги излъгаха като първи калитковци за Луната :)))
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не ми трябва дон Кихотовци да ме спасяват ни препаратите.