Организаторите на Париж 2024: Християни, наистина съжаляваме!

Сцената от "Тайната вечеря" не целяла обида, а възхвала на толерантността
Обновена: 28 юли 2024 14:52 | 28 юли 2024 14:50, Петър Бойчев
589
Организаторите на Париж 2024:  Християни, наистина съжаляваме!
Снимка БГНЕС

Организаторите на олимпийскити игри в Париж 2024 се извиниха в неделя на католици и други християнски групи, разгневени от сцената по време на церемонията по откриването на най-високия спортен форум, която пародира произведението на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря".

Сегментът, който пресъздава библейската сцена на Исус Христос и неговите апостоли, споделящи последното хранене преди разпятието, включва драг кралици, транссексуален модел и гола певица, гримирана като гръцкия бог на виното Дионис, и предизвика бурна реакция от Католическата църква, съобщи БТА.

„Ясно е, че никога не е имало намерение да се покаже неуважение към която и да е религиозна група. Церемонията по откриването се опита да отпразнува толерантността на общността. Вярваме, че тази амбиция беше постигната. Ако хората са се обидили, наистина съжаляваме", каза говорителят на Париж 2024 Ан Декамп на пресконференция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
22
 
! Отговори
Просто казаха ясно преди 1 месец
Това е Олипмиада, това не е някакво си шоу като Евровизия, Олипмиада, световно събитие още от древността. И сега дадоха ясно да се разбере, какво ще бъде бъдещето, и всички които нещо там се съпротивляват за традиционни ценности, Унгария, Словакия, а и други които не смеят открито, да са наясно какво ще бъде и каква е линията.
87
1
 
33
 
! Отговори
Антон преди 1 месец
- Не съм доволен от откриването! Трябваше, в кулминацията на юдейската гавра, да се появи и Зеленски със "666" на челото!
86
4
 
22
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 1 месец
Слава на Аллах, че с Исляма никой не смее да се гъбарка така все още. Имаше опити, но след шарли ебдо рязко намаляха желаещите. Христиените всеки ги взима на подбив вече, горките. Чак ми дожалява.
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не са само две цивилизация - Русия и Запада. Това са две бъдещета. И това е бъдещето на България.
84
3
 
25
 
! Отговори
Юдейски изчадия преди 1 месец
Разбрахме, че Западната "демокрация" била гнусен юдео-ционизъм!
83
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В това отношение мюсюлманите са по адекватни, те не се обиждат, ами се борят с бесовете. И има ефект, след стрелбата в Чарли Хебдо французите са се изпонасрали от страх, и нищо не посмяха да покажат за Исляма.
82
2
 
1
 
! Отговори
Петре, преди 1 месец
датийебапутчицатамайчинабоклукмиризлив! Що триеш бе мисирко нещастна?!?!?!?
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След закриване отново ще се извиняват.
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 86 Защото повече мразят християнството.
79
3
 
18
 
! Отговори
София прайд преди 1 месец
Голия певец е много красив, украинец ли е
78
4
 
2
 
! Отговори
до 72 преди 1 месец
До someone,гну сни сте вие,дето си продавате децата по чужбина за да живеете на техен гръб,но иначе сте много морални,крадци и престъпници сте вие,с одобрението на държавата,но това не ви прави по-малки престъпници,гмеж абсолютна сте,тръгнали акъл да давате,я се вижте вие какви сте,не си струва човек да ви заплюе,щото сте от плюнка по-нищожни
77
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ми е интересно, какво ли щеше да се случва в момента в Париж, ако бяха направили подобна гавра с исляма? Що не се пробват веднъж да се изгаврят в такъв мащаб с исляма? М?
76
2
 
16
 
! Отговори
Габи преди 1 месец
Мислят ли тези скарани с морала и човешките ценности, че извинението им ще измие позора и отвращението на гледалите го любопитни наивници?Не гледах предварително прехваленото откриване и се оказах печеливша.
75
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какво се извиняват? Има ли обидени християни, от какво да се обиждат? Християните да не се обиждат от бесовете които си беснеят. Това е природата на бесовете, за това са изпратени, това им е ролята. А християните трябва да се борят с бесовете, а не да се обиждат от тях.
74
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
После защо ставали убийства.
73
4
 
18
 
! Отговори
Д-р Гълъбова : преди 1 месец
Скъпи розови ТрансОлимПЕДИадци, наистина е време да се върнете в психиатрията,където нашите колеги специалисти ще ви помогнат с нужните медикаменти,ще получите необходимите ви специални грижи и спокойна стерилна обезопасена среда!
72
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Организаторите не са християни. Те са от някаква секта.
71
1
 
18
 
! Отговори
Гавра с християните преди 1 месец
После - Защо имало антисемитизъм?
70
15
 
10
 
! Отговори
а християните преди 1 месец
кога ще се извинят за инквизицията,за кръстоносните походи,за чумните епидемии и още и още,за педофилията няма и да споменавам,все те са обидени,и все те са жертви,не не са,те са палачите,и отгоре на всичко тънкообидни,вървете знаете къде и си заврете християнството на същото място,из ро ди
69
4
 
5
 
! Отговори
Марсел Попов преди 1 месец
Цъpвyлю продължава да е примитивен пaпyac и май ще видите Шенген през крив макарон.