Войната отне живота и на бебе. Зеленски иска хората да излязат по улиците

Бомбите в Украйна са унищожили и много сгради
Обновена: 6 мар 2022 22:27 | 6 мар 2022 15:30, Петя Славова
337
Войната отне живота и на бебе. Зеленски иска хората да излязат по улиците
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бомбите в Украйна от последните часове са унищожили много сгради. Жертва на войната стана и 18-месечно дете.

Още по темата
"Целият свят видя как работят споразуменията с Русия. Когато хората се събраха, те започнаха да обстрелват маршрута, по който мирните жители щяха да поемат. Светът вижда, че на Русия не може да се има доверие", коментира депутатът Дмитро Любинец неуспешния опит за евакуация от Мариупол.

Той добави, че някои хора са били евакуирани от Волноваха с помощта на доброволци и въоръжени сили, въпреки че са били под обстрел. На видеоклипове се вижда, че почти всяка сграда в града е повредена или разрушена.

Тежка е обстановката и в Мариупол, има недостиг на храна и вода.

Украинският президент Володимир Зеленски призова украинците да продължат да се съпротивляват.

"Украинци, във всички наши градове, където врагът е нахлул, преминете в настъпление. Излезте по улиците. Трябва да се сражаваме всеки път, когато имаме възможност", призова Зеленски.

А в град Запорожие властите се подготвят да приемат семейства, търсещи безопасност. Държавният цирк е превърнат в бежански център, с матраци и възглавници и купища топли дрехи и храна. А бомбардировките в други населени места – Житомир, Харков и Херсон продължават.

Херсон, който от дни е превзет от руската армия, е изправен пред хуманитарна криза. Руските войски спират хранителните доставки до града. Магазините се изпразват и евакуацията е все по-трудна. А майка на три деца споделя, че никога не е предполага, че трябва да ги учи как да се крият от бомби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски може да спре войната и да избегне много хиляди жертви и разрушения, но не го прави и непрекъснато насъсква хората, започвам да си мисля че е абсолютно умишлено.
41
7
 
18
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Целта на Путин не е да унищожи Украйна или да я анексира, а да постави на власт Янукович с проруско правителство, както направи в Сирия с Башар Асад. По нататъшните действия на Зеленски са агония и унищожение на украинския народ. Не си струва да унищожаваш народа си заради англо-саксонците. Да се предава и да запази народа и страната си.
40
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този трябва да ни е за урок и на нас какви спасители си избираме! Като не го е страх от нищо и няма инстинкт за самосъхранение ... толкова хора погинаха за нищо!
39
0
 
21
 
! Отговори
Миии преди 2 години
ХИТРИЯТ САЩ НИКОГА НЕ ВОДИ ВОЙНА НА СОБСТВЕНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ. ЕС И УК ЩЕ ОПЕРАТ ПЕШКИРА НАКРАЯ.
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В същото време с години верния съюзник на САЩ, Саудитска Арабия води война срещу Йемен, но за тях няма санкции и изолация, ама те купуват оръжия от САЩ за десетки милиарди.
37
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Донецк има Алея на ангелите в памет на стотиците убити деца от бомбардировките на украинските нацисти...ама за тях нито дума няма в нашата преса...!!!
36
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Стара информация...
35
1
 
28
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Не е ли по-прагматично за украинците да свалят Зеленски и руснаците да мирясат? За какво да умират деца та този да е на власт на всяка цена?
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето заради такива като тоя дрогиран шут Украйна не трябва да съществува като самостоятелна държава.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
коя от днес бг работи на повикване, да остави телефон тука, да я викна да ми направи една св-ир-ка. десет лева за св-ирк-а давам, за такива долн-опробни б-ок-лу-ци повече пари нямам :)))
32
3
 
14
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, нека укро-вермахтът щом иска да се бие до последния войник...Тъкмо така,след това демилитаризацията ще е завършена успешно, и ще продължи денацификацията по план...Путин им го каза от ясно по-ясно, както и това, че спец-операцията ще бъде извършена (завършена)...А това, че междувременно укрите си се стрелят и взривяват взаимно, а също грабят - си е вече техен проблем... Армията на РФ си има своя собствена стратегия, както и стратегически изненади - напр., Дългият КонвУй изотзадзе на Киев
31
2
 
5
 
! Отговори
42 преди 2 години
Извинявам се за неточностите официална делегация на САЩ с ходила във Веницуела да проси
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мощни сили искат Трета Световна Война, защото объркаха икономиката тотално. Зеленски е пратен с цел да разпали такава война и няма да се спре докато не го направи. Явно ковид истерията се провали и сега ни чака и световна война за нулиране на икономиката.
29
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като са толкова силни украинците Зеленски да излезе на първа линия стига е ревал от бункера ако въобще още е в украйна показвал клипчета кога са снимани Само пречи на хората
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сътринта по БНТ в "Денят започва" един от САЩ каза, че официална делегация е ходила на крак във Вебецуела да моли Мадуро!!!! Представяте ли си какво падение!!! Същият журналист Гаспаров каза, че в "Таймс" пишело (вече официално) , че от години американците подготвят украинци за партизански война. Къде би била тази война???
27
1
 
28
 
! Отговори
Луд преди 2 години
Този е луд. Явно изобщо не му пука за обикновените украинци, които плащат сметката за тази братоубийствена война...
26
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До УКРАЙНА Вашия господ Бог го направиха за смях, като разриха, че видеото на "срещата" му със стюардесите е било пълен фейк. Записа е бил правен няколко дни по-рано, прозрачни микрофони, некадърен монтаж, липсващи отражения, нематериални вещи, хора гледащи в празното пространство. И вие говорите за "страхливия" Зеленски, стоящв бомбардиран град! Колко пропаднал трябва да си да правиш такива коментари?
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А той ще държи ли реч на площада или ще прати видеопослание от бункера? Хитрец на стероиди!
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даваха по Русия 24 как като се качват жените и децата във влаковете следяха украински войници да не се промуши някой защитник на Украйна между тях пълно с дезертьори
23
5
 
30
 
! Отговори
Станишката преди 2 години
Добър ден, циркаджии! Украйна държава ли е? Експерименти на лаборатории с населението, превръщане на младите жени в просттитутки, търговия на органи, износ на работници и хора и тяхната експлоатация, злоупотреба с деца, територия на безскрупулна мафия, нациски прояви от властта и т.н. И после някой нормален щял да се бие доброволно за този тумор наречен държава? Айде де!