Войната отне живота и на бебе. Зеленски иска хората да излязат по улиците

Бомбите в Украйна са унищожили и много сгради
Обновена: 6 мар 2022 22:27 | 6 мар 2022 15:30, Петя Славова
337
Войната отне живота и на бебе. Зеленски иска хората да излязат по улиците
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бомбите в Украйна от последните часове са унищожили много сгради. Жертва на войната стана и 18-месечно дете.

Още по темата
"Целият свят видя как работят споразуменията с Русия. Когато хората се събраха, те започнаха да обстрелват маршрута, по който мирните жители щяха да поемат. Светът вижда, че на Русия не може да се има доверие", коментира депутатът Дмитро Любинец неуспешния опит за евакуация от Мариупол.

Той добави, че някои хора са били евакуирани от Волноваха с помощта на доброволци и въоръжени сили, въпреки че са били под обстрел. На видеоклипове се вижда, че почти всяка сграда в града е повредена или разрушена.

Тежка е обстановката и в Мариупол, има недостиг на храна и вода.

Украинският президент Володимир Зеленски призова украинците да продължат да се съпротивляват.

"Украинци, във всички наши градове, където врагът е нахлул, преминете в настъпление. Излезте по улиците. Трябва да се сражаваме всеки път, когато имаме възможност", призова Зеленски.

А в град Запорожие властите се подготвят да приемат семейства, търсещи безопасност. Държавният цирк е превърнат в бежански център, с матраци и възглавници и купища топли дрехи и храна. А бомбардировките в други населени места – Житомир, Харков и Херсон продължават.

Херсон, който от дни е превзет от руската армия, е изправен пред хуманитарна криза. Руските войски спират хранителните доставки до града. Магазините се изпразват и евакуацията е все по-трудна. А майка на три деца споделя, че никога не е предполага, че трябва да ги учи как да се крият от бомби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех Копейковци,Копейковци,бая ще бамажете покрай тази война.
61
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ми то "Стана ясно, че Зеленски не действа адекватно. Украйна не може да победи Русия." Русия има два начина да излезе от Украйна: със смачакана международна репутация, със санкции и без достойнство или с краката напред.
60
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жената на Зеленски си пазарува из Европата,пък укрите да се бият.
59
3
 
13
 
! Отговори
Хора преди 2 години
Чиновниците и управляващите в градове и села в Украйна грабят каквото могат и бягат а хората остават гладни и жадни.
58
11
 
3
 
! Отговори
Ястребител преди 2 години
Малкият Путин с огромните имперски амбиции успя да наакка хълмче лаййня, по високо от самия него. Много русофилчета тука църкат и мъркат, *** и мучат в отчаяни опити да оправдаят дейсвията на гремлинския сатрап. Безполезни и безплодни опити, товарищь, не си губете времето, опитвайки се да браните небранимото.
57
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че украинците използват абсолютно всички средства, за да отложат загубата, като по този начин рискуват живота на мирните граждани. Когато запари под дупето се вижда кой какъв е
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До София- Ами не,не се счита. Няма такъв закон. Не се измисляй глупости.
55
4
 
15
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Русия дава храна на изоставените от режима в Киев,хора...
54
1
 
15
 
! Отговори
,spas преди 2 години
И тоя и братята Кличко вече са извън Украйна!
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 72 Е нали там са били само фашисти и Русия е прочиствала Украйна от фашистите. Сега пък се оказа,че фашистите са евреи според теб които се борят срещу православните. За първи път чувам за фашисти евреи. Съвсем се оплитате в лъжите си.
52
1
 
11
 
! Отговори
Баба мара преди 2 години
седнете на масата за преговори анализираите грешките от преди и сега спрете даприемате оръжие от сащ защото така мир няма да има воината тук не е заукраина а за земята и ресурсите на русия с това ваше поведение ще предизвикатенякои да пусне бомбата и да решим въпроса за безлютната земя
51
5
 
21
 
! Отговори
София преди 2 години
Искам само да попитам, според Женевската конвенция, не се ли счита за военно престъпление от най-сериозен характер това да призоваваш хората да излизат навън насред военни действия? Не защитавам руснаците, но Зеленски на моменти има абсурдни искания и очаквания.
50
4
 
20
 
! Отговори
дада преди 2 години
Зеленски предай се ,предател ,не позволявай да умират невини хора ,ПРЕДАЙ СЕ... ти си виновен за мобилизацията на населението ,а си седиш на топло и призоваваш за жив щит на цивилните ,раздаде им оръжие и ги прати на война на сила
49
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше една история за 2 майки, които спорели за едно дете, царят трябвало да отсъди на коя да го даде и решил да го раздели на 2, едната се отказала от детето, за да остане то цяло и да живее ... Зеленски с това упорито квичене явно не иска хората и държавата му да пребъдат?
48
5
 
22
 
! Отговори
Сър преди 2 години
Когато има война цивилните жертви са неизбежни, що не каза за бебетата в Ирак, Либия и Афганистан, айде стига пропаганда ?
47
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73 Ами защо мълчаха бе промит,защо не вдигнаха алкашите врява и факти за да се види какво става там.Мълчаха за да имат основание да окупират Украйна...ей това стана....
46
5
 
23
 
! Отговори
Цъ преди 2 години
Зеленски вече е в Сащ. Около него - само крайни националисти за измислената им нация - колкото има и македонска нация. На запад са с полско - литовска корени. На изток - с руски. Самият Киев е основател на Киевска Рус. Не на Киевска Украйна! Украйна на руски = Покрайнина.
45
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ставсте смешни с тези нацисти. Ама многоооо смешни. Щом това е единственото ви оправдание. Жалка платена история повтаряна от жалки платени рубладжии
44
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бандеровците колко бебета убиха в Донбас,но затова нито дума.
43
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излез ти ве Зеленски , от бункера на топло много смел.