Войната отне живота и на бебе. Зеленски иска хората да излязат по улиците

Бомбите в Украйна са унищожили и много сгради
Обновена: 6 мар 2022 22:27 | 6 мар 2022 15:30, Петя Славова
337
Войната отне живота и на бебе. Зеленски иска хората да излязат по улиците
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бомбите в Украйна от последните часове са унищожили много сгради. Жертва на войната стана и 18-месечно дете.

Още по темата
"Целият свят видя как работят споразуменията с Русия. Когато хората се събраха, те започнаха да обстрелват маршрута, по който мирните жители щяха да поемат. Светът вижда, че на Русия не може да се има доверие", коментира депутатът Дмитро Любинец неуспешния опит за евакуация от Мариупол.

Той добави, че някои хора са били евакуирани от Волноваха с помощта на доброволци и въоръжени сили, въпреки че са били под обстрел. На видеоклипове се вижда, че почти всяка сграда в града е повредена или разрушена.

Тежка е обстановката и в Мариупол, има недостиг на храна и вода.

Украинският президент Володимир Зеленски призова украинците да продължат да се съпротивляват.

"Украинци, във всички наши градове, където врагът е нахлул, преминете в настъпление. Излезте по улиците. Трябва да се сражаваме всеки път, когато имаме възможност", призова Зеленски.

А в град Запорожие властите се подготвят да приемат семейства, търсещи безопасност. Държавният цирк е превърнат в бежански център, с матраци и възглавници и купища топли дрехи и храна. А бомбардировките в други населени места – Житомир, Харков и Херсон продължават.

Херсон, който от дни е превзет от руската армия, е изправен пред хуманитарна криза. Руските войски спират хранителните доставки до града. Магазините се изпразват и евакуацията е все по-трудна. А майка на три деца споделя, че никога не е предполага, че трябва да ги учи как да се крият от бомби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво правим като загърмят тук?? Кой ще ни спасява нас и къде ще ни приемат като бежанци с отворени обятия? У Кирето ли ше се крием?
81
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Зеленски полудял ли е да иска хората да протестират по улиците. Къде къде по-хуманно е да се крият в панелките и руснаците да ги целят с ракети и бомби. Направо си умирш в жилището погребан под отломките. Чиста работа. Гарантирано от Путин.
80
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелински, хората не знаят как да се бият, покажи им, пусни уроци
79
8
 
11
 
! Отговори
Не нам преди 2 години
Да си сърбат попарата,защо ние да ги интегрираме.Убиват наши, разбиват ни паметниците, горят ни знамето, пренебрегват ни езика - да ги спасява НАТО. Това си е тяхна война, да им окажем хуманитарна помощ и толкова, а не да се навираме между шамарите. Утре за нас кой ще мисли, Канада ли?
78
7
 
5
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Путин не е луд, защото знае колко плодородна е земята в Украйна и какви стратегически залежи има в страната, а вие сте лудите защото станахте аутсорсингови ишлимета пи.шлемета на англосаксонския световен икономически ред!!!Агент Кимбърли Уолш!ЦРУ!!!
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ега не послушам някакъв поляк да ме кара да се бия, докато той седи и брои вълните в океана
76
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам коментарите утре по тяхната логика Турция може да ни нападне под предлог,че сме фашисти подтискащи населението в Кърджали. Ще обясняват как идват за добро да ни прочистят от фашистите. И ако президента ни нареди да се борим значи ще е най-големият враг на българите. Трябва просто да се оставим турците да ни превземат.
75
8
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Зеленски ще бъде съден за това че използва цивилни за негов щит !
74
3
 
6
 
! Отговори
спиш ли? преди 2 години
До SMYRtZ A RUSHLQSHKITЩО, да не си на фронтовата линия?!?!? Ако не си - вземи Шоломончо Пасито и леви, леви към Украйна!
73
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пишете глупости ,от типа какви големи братя са ни тези нещ.ници и ние ще го отнесем това нищожно дгудже няма да се спре само с Украйна защото се има ца велик господар щото му дават тази привилегия тези същите рски ***
72
8
 
16
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Зеленски, ***, как може да призоваваш хората да стоят по улиците. За жив щит ли ги ползвате. Искам да видя видео как руснаците обстрелват пътя на конвоя за евакуация!
71
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стратег! Голям стратег е Зеленски! Изкусно използва т.нар. жив щит.
70
3
 
6
 
! Отговори
До 119 преди 2 години
Путин след 2014 вижда ме света се обръща на Запад, към демокрацията. преди 2014 усилията и речите са му, че са братски народи едно цяло, след 2014 ги разединява с изказвания, че са неофашисти защото не вижда друга тактика. Само тук още си мислим, че руснаците са ни братя, а сме толкова различни
69
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кофти за руснаците послушаха Путин който ги подкокоросва да се дърлят със Украйна и Запада и сега ги очаква средновековен жизнен стандарт,бунтове,революция, сепаратизъм.
68
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е Украйна да стане част от Русия.
67
2
 
3
 
! Отговори
спиш ли? преди 2 години
До ПРО сиаЗабравяш джунглите на Венецуела!!!!
66
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Робското мислене - преклонена главица- сабя не я сече.Проумейте най после, че огромна част от народите по света не са като нас - Русия ти обявява война на 8.9.44г, а ти на 9.9.44 я посресщаш с хляб и сол и закичваш китки по танковете. Хората сами искат да избират накъде да гледат, къде да членуват и какъв език да говорят. Този ужас е планиран от изкукалите руски генерали още от времето, когато света и Украйна отказаха да признаят Крим за руски.
65
7
 
1
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Руската военна агресия се води много целеустремено , като се комбинират военно-стратегическите позиции ,блокада и напредване с това да се завземат най-богатите залежи на стратегически суровини , пристанища, атомни централи!Агент Хектор Барион!ЦРУ!!!
64
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искайте да ви се плаща в долари. Че рублата много се срива напоследък
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
40 милиона са. Може да прежалят половината. Ние какво ще правим? Хора не останаха в България. Българите стават малцинство в България.