Войната отне живота и на бебе. Зеленски иска хората да излязат по улиците

Бомбите в Украйна са унищожили и много сгради
Обновена: 6 мар 2022 22:27 | 6 мар 2022 15:30, Петя Славова
337
Войната отне живота и на бебе. Зеленски иска хората да излязат по улиците
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бомбите в Украйна от последните часове са унищожили много сгради. Жертва на войната стана и 18-месечно дете.

Още по темата
"Целият свят видя как работят споразуменията с Русия. Когато хората се събраха, те започнаха да обстрелват маршрута, по който мирните жители щяха да поемат. Светът вижда, че на Русия не може да се има доверие", коментира депутатът Дмитро Любинец неуспешния опит за евакуация от Мариупол.

Той добави, че някои хора са били евакуирани от Волноваха с помощта на доброволци и въоръжени сили, въпреки че са били под обстрел. На видеоклипове се вижда, че почти всяка сграда в града е повредена или разрушена.

Тежка е обстановката и в Мариупол, има недостиг на храна и вода.

Украинският президент Володимир Зеленски призова украинците да продължат да се съпротивляват.

"Украинци, във всички наши градове, където врагът е нахлул, преминете в настъпление. Излезте по улиците. Трябва да се сражаваме всеки път, когато имаме възможност", призова Зеленски.

А в град Запорожие властите се подготвят да приемат семейства, търсещи безопасност. Държавният цирк е превърнат в бежански център, с матраци и възглавници и купища топли дрехи и храна. А бомбардировките в други населени места – Житомир, Харков и Херсон продължават.

Херсон, който от дни е превзет от руската армия, е изправен пред хуманитарна криза. Руските войски спират хранителните доставки до града. Магазините се изпразват и евакуацията е все по-трудна. А майка на три деца споделя, че никога не е предполага, че трябва да ги учи как да се крият от бомби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
6
 
9
 
! Отговори
msm преди 2 години
До чвор - сеят терор и страх бомбардирайки наред. Пречупват хората и налагат волята си, която е демонична и няма място в съвременната цивилизация. Има доставки на храна от Русия, но украинците не я искат. Всички бягат на запад и юг. Който остане е обречен на глад, терор и дискриминация. Това се нарича геноцид. Скоро Хага ще излезе със същото определение за действията на Путин и генералите му.
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
153 Що бе. Нали няма платени тук. От какво се притесняваш?
100
9
 
7
 
! Отговори
Млък руски подлоги преди 2 години
Че ще ядете хурката !
99
1
 
4
 
! Отговори
До 146 преди 2 години
Явно не си много запознат с християнските работи. Ако направиш това със сигурност на теб ще се случи. Всъщност дори помисляйки си го то е Гаранция, че ще те стигне!
98
4
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ами нарко-манът да излезе и да води хората по улиците да не се крие покъс ръкав в бункера и да прави истерични гримаси
97
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
зеленски пристани да ревеш и подпиши примирие дибил заухав или вече друг управлява в украйнаѝ2
96
8
 
9
 
! Отговори
Да внимаваме! преди 2 години
Днес руската армия е в Украйна, а утре може да е в България. Веднъж изкарана от бърлогата си руската мечка няма никаква причина да се прибира бързо обрано. Тя е ядосана и гладна. Ще търси нови територии и да се нахрани.
95
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приятелите на зеленски от нациския батальон Азов убиха десетки български и руски деца, само защото са българи и руснаци. Търсете информация за убитите българи в Одеса и руснаци в донецк и луганск.
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз няма да взимам страна в спора,НО утре ще отида на църква и ще се помоля всички които взимат пари, за да пишат в подкрепа на някой от двата лагаера да умрат в мъки,а семействата им да са преследвани от нещастия до края на живота им. Който само си изразява мнението не е застрашен,но платените да му мислят. Ще се моля много искрено за вас. Бог гледа и връща тъпкано на продажниците.
93
7
 
12
 
! Отговори
Точка У преди 2 години
Укрите са с заразени нацистки мозъци и това при тях е с дълбоки корени.Гестапо блднее пред тях.
92
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наркоманчо защо накараш хората да излязат на улицата ти нормален ли си?? Заради теб и твоите господари зад океана страдат цялата Украина бре продажник!
91
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А зеленски ще стои в бункера да се опази жив а хорицата да умират много умно велик е този кло, ун. Само като му гледах интервюто си мислех колко ли дози е взел.
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До чвор "Не поддържам Русия, не съм русофил, но не виждам никаква логика руснаците да запукат мирните граждани, които са жени и деца." А каква е "логиката" да им спират хранителните доставки в град, който вече е под техен контрол?
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Василев "Путин не е луд, защото знае колко плодородна е земята в Украйна и какви стратегически залежи има в страната," След 2 години война нито земята ще е плодородна, нито ще може да използва нещо от "залежите".
88
3
 
14
 
! Отговори
чвор преди 2 години
Не поддържам Русия, не съм русофил, но не виждам никаква логика руснаците да запукат мирните граждани, които са жени и деца.
87
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна никога няма да стане част от русия или поне украинците никога няма да ги признаят. Падне ли джуджето, а това рано или късно ще стане те заедно с Грузия ще бъдат в НАТО. и ЕС.
86
4
 
10
 
! Отговори
спиш ли? преди 2 години
До АнонименМАлко четете историЯ! Четете повече, стига сте се облъчвали с целенасочената пропаганда! Ако не знаете, защо *** така Зеленски, и защо цял свят е настроен -щото е еврейн, а медиййте се упрзвляват от.........?
85
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Украйна войната, вече е Отечествена, което означава, че победата е за нея..., а Русия ще бъде унизена и унищожена от санкциите... Путин вероятно има още 1 месец живот.
84
4
 
8
 
! Отговори
Есенин преди 2 години
НЕ НА ПРОПОВЕДНИЦИТЕ НА УКРАИНСКИЯ СЕПАРАТИЗМ.НЕ на Степан Бандеровците,не на Роман Шухевистите,не на Дмитри Донцовците.
83
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10740 милиона са. Може да прежалят половината. Ние какво ще правим? Хора не останаха в България. Българите стават малцинство в България.Първо - НИКОЙ не може да прежали детето си, майка си, жена си, брат си.Второ - финландците бяха 3 милиона и се справиха с "великата" руска армия - въпрос на чест и желание за независимост.