Зеленски към лидерите на ЕС: Всички ние сме мишени на Русия

Някои от членовете на НАТО са хипнотизирани от руската агресия, заяви той
Обновена: 15 мар 2022 15:45 | 15 мар 2022 14:25, Нели Христова
327
Зеленски към лидерите на ЕС: Всички ние сме мишени на Русия
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски се обърна към лидерите на Обединените експедиционни сили на Обединеното кралство (JEF) чрез видео във вторник, предупреждавайки: "Всички ние сме мишени на Русия и следователно всичко ще върви срещу Европа, ако Украйна не устои, така че бих искал вас да помогнете на себе си, като ни помогнете."

На 20-ия ден от войната в Украйна Зеленски каза, че "правим всичко възможно, за да получим реактивните изтребители и системите за противоракетна отбрана", от които страната се нуждае.

"Искаме да имаме надеждни гаранции за нас и следователно за вас", каза той на срещата в Лондон, организирана от британския премиер Борис Джонсън. Присъстваха и лидерите на Дания, Финландия, Естония, Исландия, Латвия, Литва, Холандия, Швеция и Норвегия.

"Все още можем да спрем убийствата на хора и това е нещо, което можем да направим заедно – да спрем унищожаването на демокрацията и да го направим сега на нашата земя, иначе те ще дойдат и при вас", предупреди той.

В призива си за съдействие той добави, че руските пропагандисти "продължават да казват, че войната в Украйна е само началото... те се страхуват и други европейски страни ще дойдат, те казват това сега и споменават много от вас, които ме слушат в момента."

Зеленски изрази и разочарованието си от НАТО заради отказа им да въведат зона, забранена за полети.

Лидерът на Украйна заяви, че НАТО е "най-силният съюз в света" – но "някои от членовете на този алианс са хипнотизирани от руската агресия".

"Чухме много разговори за Третата световна война, че уж тя може да започне, ако НАТО затвори украинското небе за руски ракети и самолети и следователно хуманитарната зона, забранена за полети, все още не е създадена", каза той. "Това позволява на руската армия да бомбардира мирни градове и да взривява жилищни блокове, болници и училища. Четири многоетажни сгради в Киев в ранната сутрин бяха бомбардирани, десетки са загинали."

"Разбира се, Украйна не е член на НАТО, ние разбираме това. Слушахме от много години за отворените врати, но също така чухме, че не можем да влезем през тези врати", заяви Зеленски и каза, че други страни, граничещи с Русия, трябва да помислят за своите "независими отбранителни способности" извън НАТО.

"Количеството оръжия, което получаваме на седмица, обикновено се използва от нас в рамките на 20 часа", обяви президентът на Украйна. "В резултат на това заловената руска техника и стария комплект от съветската епоха бяха въведени в експлоатация", добави той.

Той приветства западните санкции, но каза, че те не са достатъчни за прекратяване на руската агресия и призова за пълно търговско ембарго.

Той разкритикува фирми, които продължават да правят бизнес с Русия

"Корабите на руския флот трябва да бъдат забранени от пристанища по целия свят и всички руски банки да бъдат изключени от системата за финансови съобщения Swift", каза още Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕЙ ВЯРНО Е ОФАНЗИВА - ОТ 3 ТРОЛА ОБИЧАЙНО ПУТИН Е ИНСТАЛИРАЛ ТУК 7 ТРОЛА ДНЕС!
103
2
 
14
 
! Отговори
Нема спирка баце преди 2 години
Зеленски идва от паралелна вселена намираща се в дъното на нашата галактика. Там на всеки луд се дава лазерно оръжие, да си стреля на воля. С джедайски техники можеш да контролираш съзнанието на простосмъртните. Там Украйна е център на света. Силите на империята отвръщат моментално дори и на устна заплаха срещу Украйна. Там дрогата не е като наща, държите с години. След като знаем истината, да му простим.
102
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС и НАТО са най-доброто за България, но русофилите пречат да живеем в материално богата държава като материално богати хора и да притобиваме нови материални богатства.
101
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 132 "Бих си дал зад.. ника, на руснак," Руснака когато дойде не пита дали би или не би си го дал. Явно не си отрасъл през Комунизма, иначе щеше да го знаеш.
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този всеячски иска 3та Св война кво му пука на него че Путин заплаши половината земно кълбо но ти си я на дроби по попарата яш сия ние някой хора не я искаме тази каша на нас няма да ни помогнат като на теб и твоя народ ясно нарко зависим а кой бил за Путин кой за запада дървото за всички ще играе. Мир за всички.
99
2
 
9
 
! Отговори
Ха преди 2 години
На всеки половин час ли ще четем за Зеленски,дайте нещо и за Путин,другата гледна точка.
98
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 128 "Кво става западни ***, вой на умряло" Русия спира износа на зърно и захар , за да покрие евентуални дефицити до лятото :))))) Скоро ще си говорим пак кой е "джендАр". :)))) Впрочем, за да направят това са опразнили складовете на 4 уж 'съюзника" в азиатския им икономически съюз. По братски. :)))
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бих си дал зад.. ника, на руснак, от колкото на пиян и надрусан англичанин. Или импотяга бундес от тоновете бира.
96
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, не по скоро мишени сте на ФАЩ хахахаха
95
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛАВРОВ Е НА ХАШИШ -КАЗАЛ ОНЯ ДЕН ПО ТВ,Ч Е РУСИЯ НЕ Е НАПАДНАЛА УКРАЙНА! ТЕ 2 МЛН НЕ СА БЕЖАНЦИ, А ЕКСКУРЗИАНТИ...
94
0
 
21
 
! Отговори
Френдли преди 2 години
Ти прецака ЕС с твоята приятелска прегръдка с Байдан , а сега търсиш помощ от Европа .
93
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжливото овчарче,се оплаква на Пирамидата ЕС!-:)))
92
12
 
2
 
! Отговори
БГ преди 2 години
НИЕ ПРОБЛЕМ НЯМАМЕ - ЩЕ ИЗПРАТИМ РУБЛЯЦИТЕ СЪС СВАЛЕНИ ГАЩЩИ ДА ПОСРЕЩНАТ ОСВОБОДИТЕЛЯ ПУТИН! ЩЕ ИМ СЕ ИЗРЕДЯТ СОЛДАТИТЕ И ЩЕ МИРЯСАТ,ТАКА ЩЕ ОТБИЕМ АТАКАТА))):
91
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номинираха ли го за оскар вече? Много се раздава това момче!
90
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе, кажи си дилъра, зако го пазиш само за себе си!?
89
0
 
18
 
! Отговори
Военна стратегия преди 2 години
Сун Дзъ - прочетете малко. Путин за разлика от Зеленски е ерудиран.
88
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КО СТАА РУБЛЯЦИ, КАК Е В КОНЦЛАГЕРА? ПРИПОМНИХТЕ СЕ ХУБАВИЯ КОМУНИЗЪМ НА БРЕЖНЕВ ВЕЧЕ - ЗАПАДНИТЕ СТОКИ ИЗЧЕЗВАТ ОТ ЩАНДОВЕТЕ, ЩЕ СЕ САМОЗАДОВОЛЯВАМЕ ХАХАХА. ЩЕ СИ СТОИТЕ В КОНЦЛАГЕРА - ЧЕСТИТО!
87
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 115 "Тоз да спре белото, щот му идва в повече" На теб ррууушшката пропаганда ти идва в повече, но ти не я спираш. Пристрастен ли си?
86
0
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Не ние , а ти и твоята калпава и некадърна политика. Недей да ни преписваш своите провали.
85
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не е вярно! БГ не е мишена, тук рубляците са мнозинство и ще дадат з.дник без съпротива, даже ще се радват ,ч е ги чуука Путин! ище се гордеят!