Кадиров: Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол

Представители на украинските власти засега не са коментирали
13 апр 2022 11:25, Елка Василева
800
Кадиров: Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол
Снимка: архив, БГНЕС

Над хиляда украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол, заяви в Телеграм чеченският лидер Рамзан Кадиров, цитиран от Ройтерс.

Кадиров призова също така украинските сили, които са се барикадирали в металургичния комбинат "Азовстал", да се предадат.

Още по темата
Представители на украинските власти засега не са коментирали изявлението на чеченския лидер.

В сутрешния си брифинг генералният щаб на украинската армия заяви днес, че руските сили продължават атаките срещу металургичния комбинат и пристанището на Мариупол.

"В "Азовстал" понастоящем има около 200 ранени, на които не може да бъде оказана медицинска помощ. За тях и за останалите ще бъде най-добре да прекратят тази безсмислена съпротива и да си вървят при семействата", изтъкна Кадиров.

Над хиляда украински военни се предадоха в Мариупол, сред тях са 162 офицери и 47 военнослужещи от женски пол, съобщи днес говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

"В град Мариупол, в района на металургическия комбинат "Илич", в резултат на успешните настъпателни действия на руските въоръжени сили и на подразделенията на милицията на Донецката народна република, се предадоха в плен 1026 украински военнослужещи от 36-а бригада на морската пехота", каза Конашенков.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


800
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
6
 
7
 
! Отговори
Ботевъ преди 2 години
До АНГЕЛ --- ще се видим на нашия Майдан скоро педрас, тогава ще те видим колко си отворен
351
8
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 468/// КОГО ОБИЖДАШ ТИ БЕ ПУТАНОФИЛЛЛЛЛЛЛ УРОДДДЛИВ МАЙКААААА ТИ МРЪССССНА УРОДЛИВААААА ДЕТО ТЕ Е ИЗСРРРРРРРАЛА! ПРОКЛЕТ ДА СИ, ЧЕ СИ ЖИВ ОЩЕ *** МРЪСНАААА :-)
350
8
 
15
 
! Отговори
дяконЪ преди 2 години
Зоопарка в Берлин. Жена пада в езерцето с крокодилите. Всички пищят. Един мъж скача във водата и я изважда. Аплодисменти. Една журналистка от DW застава до мъжа и тържествено произнася в ефир:- "Такъв героизъм е присъщ само на украинците!"Спасителят се обажда:- "Всъщност, съм руснак , но това е присъщо за всеки нормален човек."На следващия ден в местния вестник заглавие с огромни букви:- "РУСКИ ФАШИСТ ОТКРАДНА ЗАКУСКАТА НА КРОКОДИЛИТЕ ОТ ЗООПАРКА!
349
8
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НАПИШЕТЕ В ГООГЛЕТО: ТАЛИБАН!!// ДА ВИДИТЕ , ЧЕ СА ЕДНО КЪМ 1 С КАДИРОВ!
348
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Путин е пътник...Прав си.Пътува към спалнята на жена ти,докато ти си се сврял в сорошката си мишина като натовски генерал в мазето на Азовстал.
347
7
 
5
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
До Русия - смях// Да разбирамли,че Вие сте пряк наследник на Клаузевиц,Молтке,Сун-Дзъ,Наполеон ,Суворов,Кутузов ,Монтекукули,Валенщайн и т.н. Руската армия просто връщайки се от Беларусия,без подвозване на боеприпаси иГСМ, извърши специалната операция,срещу армия по числен състав поне два пъти по-голяма.Тилът не беше в състояние да следва ударните части.Освен това беше решено да не се дават загуби от ВСУ,населението с малки разрушения
346
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангеле, ти изтрещя бе, човек (ако не си тИрол). Вече и пяна на устата имаш от крясъци. Санитари, ризата!
345
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дяконЪ Е, щом наричаш българската история пропаганда, и Господ не може да ти помогне. Вярвай си на Мосфилм като искаш. Мноо си зле. Няма надежда за тебе. Дано успееш в живота и пенсията на ваште да ти стига за анаболи.
344
10
 
16
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Кадир Кадир *** калашник,ако го слушаш от началото на войната превзе Киев поне 5 пъти:):):)Тва с Украинските командоси ще му повярвам само със снимков материал:):):)Пуска само некви клипчета в инстаграм как неговите *** пеят на арабски и стрелят напосоки и се хилят:):):)Страхлив неверник.Ако някъде из Киев наистина го прекара Кличко ще го остави без зъби и без брада:):):)
343
14
 
11
 
! Отговори
Кадиров преди 2 години
Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в ... Мосфилм! Снимахме ги!
342
10
 
12
 
! Отговори
до Путин е пътник преди 2 години
Обран заклеймил Путин. ХАХАХАХАХА . Затова ли Обран каза след като го преизбраха че се е борил не само срещу опозицията но и срещу Украинския президент. Затова ли само той от целия ЕС ще плаща руския газ в Рубли. Затова ли Унгария единствена не наложи персонални санкции на Путин. Много си зле !!! Изобщо не си в час със събитията !
341
6
 
5
 
! Отговори
дяконЪ преди 2 години
...аз на пропаганда не вярвам, но на FPV камери на ОМОН и дронове и видео на живо няма как да не вярвам разриаш ли братчет.Шоту брат скоро нема УСВ нема АЗОВ нема ДС нема Център за Психологически Операции...питай новите мигрантки, не джендитата от ***...питай жени с.деца да разбереш и то в България ..Не вярвам, а гледам обективно ъндърстуд ?!
340
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече са над 2000.
339
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дяконЪ: Това не е мнение, а документирани факти. Продължавай да се напъваш и да си вярваш. Левски, Стамболов, Ботев, Банковски, Раковски и кой ли не са били против Русия. Книги не четеш ли? Даже Вазов, който първоначално хвали руснаците, накрая се обръща срещу тях, като им вижда истинските цели.
338
14
 
8
 
! Отговори
Путин е пътник... преди 2 години
Щом и Орбан заклейми Путин, нещата при Путин са много зле...
337
4
 
17
 
! Отговори
До 452 преди 2 години
То всеки украинец говори руски. Всяка украинка, която виждам пелтечи руски. Изчезвай с тая измислена държава ОКрайна
336
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега следва интересното, като сред тези над 1200 укро-нациста, дето ги измъкнаха като плъшоци от подземията на Мариупол, отделят и покажат франсетата от елитните части на френската армия, които са им били инструктори... Макарончо го очакват "специални поздрави" от избирателите на втория тур.
335
14
 
10
 
! Отговори
Русия - смях преди 2 години
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 2 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
334
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АНГЕЛ Ангеле, видеото ти е руско- не важи. Анадънму? (като не разбираш български)
333
8
 
8
 
! Отговори
Войводата преди 2 години
Сигорно пак действа от някоя руска бензиностанция чеченския предател. Дето продаде майчинското си мляко и предците си Джохар Дудаев и много други чеченски бойци били се до последния срещу руските нашественици. Даде си честа и славата на Чечения за пари и пиарки по руските медии....