Киев: Путин се изплю в лицето на Ердоган и Гутериш с удара по Одеса

Гутериш осъди ракетните удари по пристанището
23 юли 2022 15:25, Александър Попов
358
Киев:  Путин се изплю в лицето на Ердоган и Гутериш с удара по Одеса
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украйна обвини Кремъл, че ще бъде отговорен за всяка хранителна криза, ако сделката за износ на украинско зърно от Одеса се провали, след като руските ракети удариха черноморското пристанище.

"Руският ракетен удар е плюнката на Владимир Путин в лицето на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш и турския президент Реджеп Ердоган, които положиха огромни усилия за постигане на споразумение", каза говорителят на външното министерство Олег Николенко.

Още по темата
"Ако постигнатото споразумение не бъде изпълнено, Русия ще носи пълната отговорност за задълбочаването на световната хранителна криза", добави той.

Антонио Гутериш "недвусмислено" осъди ракетните атаки по-рано през деня срещу пристанището на Одеса, което е от ключово значение за сключената с посредничеството на ООН сделка за износ на зърно между Русия и Украйна.

"Генералният секретар недвусмислено осъжда докладваните удари в украинското пристанище Одеса", каза неговият заместник-говорител Фархан Хак в изявление. Той добави, че "пълното изпълнение на сделката от Руската федерация, Украйна и Турция е наложително."

Руският удар бе осъден и от ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44 По-добре като Мусолини и Хитлер отколкото като посиращия се изкуфят дедак Бидон дето цял свят му се смее.
39
13
 
19
 
! Отговори
Одеса е Руска преди 1 година
"Още от 1857 година Ботьо Петков се опитва да изпрати сина си да учи в Русия с помощта на Найден Геров, негов познат от Одеса.Това се осъществява едва през есента на 1863 година, когато Христо Ботев получава стипендия от руското правителство и заминава за Русия за да учи в Одеса".... Никаде не се споменава Украйна в биографията на Христо Ботев. Защо?
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ли е всички да са ти "приятели" понеже ги е страх от теб, а не щот си много убав?
37
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще си замине като Садам Хюсеин!Или като Мусолини!За какъв се мисли тоя?!
36
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На краварите всичко им е заблуда и лъжа, ама истината винаги накрая излиза, всичките им "приятели" са им "приятели" от страх не че ги харесват, когато дойде времето всички ще ги зарежат като непотребна вещ. :-)
35
17
 
21
 
! Отговори
Morski преди 1 година
РУСИЯ НЯМА НИЩО СВОЕ:ФЛАГ - ХОЛАНДСКИЯ, ГЕРБ-ИЗТОЧНО РИМСКА ИМПЕРИЯ, ПИСМЕНОСТ -БЪЛГАРСКАТА, ИМЕ-КИЕВСКА РУСЬ (ИСТИНСКОТО ИМ ИМЕ Е... МОСКОВСКО КНЯЖЕСТВО)!!! ДЪРЖАВА СЪЗДАДЕНА НА ОСНОВАТА НА КРАЖБИ И ЛЪЖИ НЯМА БЪДЕЩЕ - ПРИМЕР е РСМ!
34
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не разбирам каква е целта на това да си слагаш сам по 1000 плюса или минуса. Кого лъжеш бе бот?
33
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КИТАЙ НЕ СТОЙ ЗАД РУСИЯ А ДРУГЕТЕ СТРАНИ ИЗБРОЕНИ ОТ ТЕБ СА ОТ ТРЕТИЯТ СВЯТ.
32
17
 
15
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Киев искаще чрез зърното( което 2% или 5 млн тона а руското 342 млн тона зърно) да прекарът контрабандно оръжие НО РУСНАЦИТЕ ЧРЕЗ ООН И ТУРЦИЯ ДОКАЗАХА ЧЕ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА АКО Е И ДЪЖАВА НЕ ТРЯБВА ДА И СЕ ВЯРВА ! ИМАТ ЗАРИТО ОРЪЖИЕ В ЗЕМЯТА ДО ПОЛША и това е от всичките страни помагащи на Украина
31
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига лъжи пропаганди
30
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е невъзможно има коментари от по 10 часа в най-четените статии нямат толкова минуси или плюсове колкото имам аз за две минути, поне ми е ясно, че това е бот, а не реални хора, който ми слагат минусчета, кравофилските ботове да слагат колкото искат минуси. ;-)
29
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до "ВИЖТЕ НА РУСИЯ ПРШЯТЕЛСКИТЕ ДЪРЖАВИ И ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС《СИРИЯ . СЕВ КОРЕЯ. ИРАН 》 " ----- Китай, Индия, цяла Африка, цяла Южна Америка... или иначе казано над 70% от световното население и почти всички държави с ресурси и реално производство, а не просто поточни линии за сглобяване! Жалкото е, че на много малко хора им "става ясно" за реалното положение в света!
28
12
 
26
 
! Отговори
Morski преди 1 година
"Москва не вярва на сълзи!", но света не вярва вече на Москва! Лъжите на Москва :1.няма да започват война;2. това не е война, а специална военна операция;3. Няма да завземат територии ;4.Не заграбвали, а разчиствали;5.Не бомбандирали мир и обекти... Мариупол Харков, Херсон, Николаев..явно целите градове са военни обекти, че са сринати до основи! ВИНАГИ РУСНАКЪТ Е БИЛ ВАРВАРИН! ВИНАГИ РУСНАКЪТ Е ЗАВИЖДАЛ НА ПО-УМНИЯ, ПО-БОГАТИЯ, ПО-РАЗВИТИЯ!
27
25
 
2
 
! Отговори
КАСПИЧАН СТОЛИЦА? преди 1 година
ПУТИН ЩЕ УВЕЛИЧИ СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТ В РУСИЯ, КАТО ПРАТИ ПОВЕЧЕ МЛАДЕЖИ ДА ЗАГИНАТ В УКРАЙНА? ДАНО НЕ ПОВИШИ И НАШАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТ С НЯКОЛКО РАКЕТИ? 4 СА ДОСТАТЪЧНИ - СФ. ВН. БС И ПД.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28 Буахахаха ботовете не спят, ама щом са сложили толкова минусчета съм и наранил каналите. :-)
25
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВИЖТЕ НА РУСИЯ ПРШЯТЕЛСКИТЕ ДЪРЖАВИ И ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС《СИРИЯ . СЕВ КОРЕЯ. ИРАН 》
24
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахахахаха абе тия хохли всичките ли са на нааркотици??? 5% от световното производство на пшеница! Точно така - оссраина произвежда(ше) 5% от световния добив! И според про-хохл пропагандата, точно тези 5% ще са отговорни за световната продоволствена криза... логика по нео-либералски!
23
50
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората, които бранят българските интереси са наричани русофили, следователно русофил=българофил, благодаря за комплимента. :-) Следователно американофил=българофоб. :-)
22
17
 
20
 
! Отговори
КЛЕКНИ! СВОБОДНО! преди 1 година
ПУТИН ИСКА ДА ПОРАСТНЕ, АМА САМО МУ ПОДЛАГАТ НА ПОДМЕТКИТЕ? САМО ОТ РАДЕВ И РАДЕВИЦАЕ ПО-ВИСОК.
21
34
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо идващо от Киев не е истина. Фабрика за фалшиви новини.