Зеленски с признание: Украйна губи до 30 военни на ден

Украйнският президент отхвърли възможността за временно прекратяване на огъня
23 юли 2022 11:30, Красимир Ангелов
233
Зеленски с признание: Украйна губи до 30 военни на ден
Снимка: БГНЕС

До 30 украински военни загиват ежедневно в бойните действия срещу руските войски, а около 250 са ранявани, заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за в. "Уолстрийт джърнъл", цитирано от БТА.

"В разгара на боевете през май и юни Украйна губеше от 100 до 200 военни на ден, сега този брой падна на 30 на ден и около 250 ранени", посочи той пред изданието.

Още по темата
Зеленски заяви, че ежедневно получава сведения по въпроса от военното командване.

Да бъде намален броят на жертвите е помогнала преди всичко промяната в огневия баланс, настъпила благодарение на ефективното използване от украинските войски на западни оръжейни системи, се казва в публикацията.

Зеленски отхвърли възможността за прекратяване на огъня, защото според него това ще позволи на Русия да се превъоръжи и прегрупира, но и да запази контрола над превзетите територии, което като цяло ще допринесе за разширяване на конфликта.

"Замразяването на конфликта с Русия означава пауза, която дава на Русия време за почивка. Те няма да използват тази пауза, за да променят геополитиката си или да се откажат от претенции към бившите съветски републики", заяви той.

По думите му украинското общество смята, че първо трябва да бъдат освободени всички територии и чак тогава може да се договаря какво да се прави по-нататък.

Зеленски заяви още, че руският президент Владимир Путин е подценил Украйна, и призна, че руското нахлуване е нанесло значителни щети на западните предприятия и потребители, заради което благодари на съюзниците за продължаващата помощ от тяхна страна въпреки това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питането е: Този и*ди*от ли е, или мисли другите за *и*ди*оти? Цифрата на загиналите украински военни е между 500 и 1000 на ден.
171
1
 
2
 
! Отговори
poskitt преди 1 година
Даже не 30, а 3.. Па може и нито един да не загива. Тоя, какви ги блещи?
170
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Да ... и всеки ден над 200 ги пишат отделно като изчезнали. Виждаме по телеграм каналите трупове на изоставени военни. Те не са към статистиката на този етап.
169
0
 
3
 
! Отговори
Другарят Путин преди 1 година
Предайте се или ще бъдете унищожени!
168
0
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Предай се и ще спашиш хиляди човешки животи. Русия иска ПРОСТО ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ НАТО. Влизайте в ЕС, гледайте си търговията и си свиркайте. Защо ви е това пусто НАТО ? ЗАЩО ?
167
0
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Зеленски, подпиши капитулация и ще спасиш много човешки животи!
166
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекалено много територии откраднахте от Русия и това трябва да спре, както и агресията и русофобията! Стига колониализъм и грабеж на руски територии!
165
0
 
7
 
! Отговори
Обичаме русия! преди 1 година
Пожелавам на Украйна , да се върне при майка си Русия, която истински ще се грижи за тях, защото са един народ , пожелавам на руснаците живот, здраве, благоденствие, успехи във всяко начинание и да не отстъпват нито милиметър повече от земята си на чужди грабители и колонизатори, а който прати оръжия срещу руската земя, от оръжия да умре той и неговата земя! Успех на украинци и руснаци в състава на Русия! Всяка вдигната ръка и всяка мисъл срещу Русия, да се обръща срещу зложелателите и !
164
0
 
10
 
! Отговори
Sgt. Pepper преди 1 година
И тоя се е научил да си пести нулите...
163
1
 
12
 
! Отговори
Ройтерс преди 1 година
Дали? Лъжи като завършил Харвард!
162
0
 
6
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Анонимен 26 ме накара да ровна в нета за кредитен рейтинг на държавите:България: неочаквано ВВВ, колкото на Хърватска, Италия, Тайланд и КазахстанРусия: няма данниУкрайна: ССС+ с тенденция надолу, каквато е на Буркина Фасо, Етиопия, Салвадор и Мозамбик.А иначе докато не я свитнат тая марионетка, няма да се случат нещата.И пак ще е с цената на загубени територии, огромни компромиси и последствия, които всички ние плащаме.
161
2
 
27
 
! Отговори
тя преди 1 година
Нормален украинец не би се бил срещу Русия за кеф на САЩ!
160
0
 
18
 
! Отговори
тя преди 1 година
Украйна е Косово- престъпност, кражби , измами, наркотици, оръжие, убийства ,търговия на черно и пр !
159
0
 
10
 
! Отговори
тя преди 1 година
Хайде до "Последния украинец"!
158
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е кукла на конци, убитите ще тежат на неговата съвест, ако има такава.
157
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туй момче на снимката гледа много злобно.Колкото и пари да му насипят,срещу Русия не може.Наследниците на Наполеон и Хитлер много добре знаят това.
156
1
 
27
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Абе много повече от 30 са. Но процесът по денацификация включва и елиминирането на хората служещи за нацисти. Дано обикновения украинец се събуди по-скоро и разбере къде е истинския враг.
155
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна получава оръжия от Запада и ги продава на черния пазар
154
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Аман от еврейски лъжи !
153
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще се махаш ,бе копър? Кога ще се махаш бе, укроп нацистки, извършващ геноцид над украинско-руското население? Вън!