Киев: Руски ракети удариха пристанището на Одеса

Две от ракетите бяха свалени от противовъздушната отбрана
23 юли 2022 14:03, Красимир Ангелов
129
Киев: Руски ракети удариха пристанището на Одеса
Снимка: БГНЕС

Украйна заяви, че руски ракети са ударили пристанището на Одеса, ключов черноморски терминал, един ден след като Москва и Киев подписаха сделка за възобновяване на износа на зърно, блокиран от войната.

"Врагът атакува морското пристанище на Одеса с крилати ракети "Калибър". Две от ракетите бяха свалени от противовъздушната отбрана. Две поразиха пристанищната инфраструктура", съобщи в социалните медии каза Сергий Братчук, представител на Одеска област.

Руски ракетни удари по железопътна инфраструктура и военно летище в централна Украйна в събота доведоха до смъртта на най-малко трима души, включително украински военнослужещ, каза областен управител.

"Девет украински военнослужещи бяха ранени и един военнослужещ е загинал. Първо бяха убити двама пазачи на електрическа подстанция", каза Андрий Райкович, ръководител на Кировоградска област пред украинските медии, съобщава БГНЕС.

Руските удари в централна Украйна се засилват, след като боевете бяха съсредоточени в Източен Донбас, който сега е предимно под контрола на Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а така и трябва а и всички знаят ,че руските ракети калибър точно и тое не пречът за да изнесе зърното ако и го имат защото е продадено отдавна !
103
4
 
10
 
! Отговори
до 112 преди 1 година
Споразумението за зърното не означава отказ от освобождаването на Одеса от Бандера
102
19
 
16
 
! Отговори
до 108 вики преди 1 година
А какво право има Русия въобще да нанася ракетни удари по Украйна! Или на варварите е позволено всичко на това кълбо, да тормозят другите народи ли?
101
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
каквото кажат от Киев, значи е станало обратното.
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 102 "НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДИМ БЕЗ ОГЪН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Точно така! Има и дим и огън от складове с "харпуни"! Още има жар в един боен кораб. Укропитеки има возможност да танцуват гопак и да се пекат кебабче.
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
https://***/voenndelo/426 Сала Кокаини!
98
11
 
23
 
! Отговори
Viki преди 1 година
В договора за износ на зърно изрично се казва, че Русия се задължава да не нанася удари по инфраструктурата за износ на зърно. А задълженията на Русия да не нанася удари по военни обекти в пристанищата няма нищо. Можеш да биеш. И дори трябва да биеш
97
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
106- МОЛЯ ОБЯСНИМИ КАК ОРЪЖИЕТО Е ЗАПЛАХА ЗА РУСНАЦИТЕ, ТЕ СА В МИРНА РУСИЯ, ТЕ НЕ СА НАВЛЕЗЛИ В ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА, ТУК СЕ ТВЪРДИ ЧЕ ХУНТАТА В КИЕВ СТРЕЛЯ ПО УКРАИНЦИТЕ ЗА ДА СТАНЕ ПЪЛНА ШИЗОФРЕНИЯТА, ТА КАК РУСНАЦИТЕ ЗАЩИТАВАТ ДЕЦАТА СИ И ЖЕНИТЕ СИ В УКРАЙНА- АЗ НЕ РАЗБИРАМ АМА И В РУСИЯ НЕ СХВАЩАТ ЧЕ СЕ НАЛАГА ДЪЛЪГ ПРЕСТОЙ В ПСИХИАТРИЧНА КЛИНИКА НА ТИЯ ДЕТО ЗАПОВЯДАХА РУСНАЦИТЕ ДА НЕ НАВЛИЗАТ В УКРАЙНА.
96
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците просто унищожават оръжие,което е заплаха за живота на техните деца и жени.Не виждам нищо неестествено в това.Всеки мъж би защитил жен си и детето си.
95
10
 
26
 
! Отговори
ПРЕДАВАЙТЕ СЕ! преди 1 година
УКРАИНЦИ, ПРЕДАВАЙТЕ СЕ НА РУСНАЦИТЕ И НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ В УКРАЙНА , ДОКАТО НЕ ПРИКЛЮЧИ ТОЗИ КОНФЛИКТ, ЗАЩОТО НЕ САМО ВИ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПУШЕЧНО МЕСО, НО СЕГА И ЖЕНИТЕ ВИ ЗАПОЧНАХА ДА ПРАЩАТ НА ФРОНТА И ЩЕ ВИ ИЗБИЯТ ДО КРАК И ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ! ... НА ЧУЖДЕНЦИТЕ НЕ ИМ Е ЖАЛ ЗА ВАС И ЩЕ ВИ УБИЯТ ДО КРАК! ... ЖИВОТА ВИ Е ПО-ВАЖЕН ОТ ЧУЖДИТЕ МАРИОНЕТКИ И ОЛИГАРСИ ОТ КИЕВСКАТА ХУНТА, ПРЕДАВАЙТЕ СЕ НА БРАТЯТА СИ РУСНАЦИ И ЖИВЕЙТЕ!
94
9
 
20
 
! Отговори
Удрии преди 1 година
Удрии окраините по воените обекти и по правителството ,натегачи на запада и гризачи -фашисти.
93
3
 
10
 
! Отговори
Е е е ! преди 1 година
До НОМЕР2 По кротко с демократичната ценност ,по -кротко с дрогата !
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДИМ БЕЗ ОГЪН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
91
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва Европа да бъде свободна, всички държави от Европа, включително и Русия, а Европа не е свободна, хваната е за гушата и всеки, които има различно мнение е разболяван или убиван, всеки е следен, а отвън , искат да плащаме милиарди за оръжия, а няма пари за обществото и населените места, тези, които не са европейци, да се оттеглет от Европа и не държатевропейските държави за гушата, НАТО и чуждото неевропейско присъствие в Европа, пречи на Европа да се развива и я мачка!
90
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва Европа да бъде свободна, всички държави от Европа, включително и Русия, Европа не е свободна, а е хваната за гушата и всеки, които има различно мнение е разболяван или убиван, всеки е следен, отвън , искат да плащаме милиарди за оръжия, а няма пари за обществото и населениет места, тези, които не са европейци, да се оттеглет от Европа и не държат за гушата, НАТО и чуждото неевропейско присъствие в Европа, пречи на Европа да се развива и я мачка!
89
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам кой е "кървава шайка", но маса територии на СССР(социалистическа Русия) , бяха нападнати агресивно от запада и откъснати от Русия, след това им измислиха нови нации и ги асимилираха, превръщайки ги от европейско в азиатско население и никой не печели от това нищо, освен, че е загуба на европейско и славянско население и терор върху тях! Трябва да се научат да имат респект към държавите, както към европейските(включително и Русия), така и към останалите държави, писна ни от убийства и
88
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Не знам кой е "кървава шайка", но маса теротории на СССР(социалистическа Русия) , бяха нападнати агресивно от запада и откъснати от Русия, след това им измислиха нови нации и ги асимилираха, превръщайки ги от европейско в азиатско население и никой не печели от това нищо, освен, че е загуба на европейско и славянско население и терор върху тях! Трябва да се научат да имет респект към държавите, както към европейските(включително и Русия), така и към останалите държави, писна ни от
87
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Натовски ракети ви удариха пристанището, а не руски, това вече го разбраха всички, само в този сайт не са го разбрали и пишат фалшива и манипулираща информация!
86
9
 
11
 
! Отговори
русофоб преди 1 година
До Анонименправ си ама има един малък проблем които е запо4нал воина с русия е загубил а сега при нали4ие на ядрено оръжие по -добре е да не по4ва никои представиси само 500 мегатона над англия както орбан казва сащ и русия да се разберат 4е икономиката загива!! Другото е празни юнашки призиви!!!
85
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и неговата кървава шайка разбират само от сила. Договарянето с Русия е губене на време. Русия не е спазила нито един договор подписан от нея такава и е природата.