Киев: Руски ракети удариха пристанището на Одеса

Две от ракетите бяха свалени от противовъздушната отбрана
23 юли 2022 14:03, Красимир Ангелов
129
Киев: Руски ракети удариха пристанището на Одеса
Снимка: БГНЕС

Украйна заяви, че руски ракети са ударили пристанището на Одеса, ключов черноморски терминал, един ден след като Москва и Киев подписаха сделка за възобновяване на износа на зърно, блокиран от войната.

"Врагът атакува морското пристанище на Одеса с крилати ракети "Калибър". Две от ракетите бяха свалени от противовъздушната отбрана. Две поразиха пристанищната инфраструктура", съобщи в социалните медии каза Сергий Братчук, представител на Одеска област.

Руски ракетни удари по железопътна инфраструктура и военно летище в централна Украйна в събота доведоха до смъртта на най-малко трима души, включително украински военнослужещ, каза областен управител.

"Девет украински военнослужещи бяха ранени и един военнослужещ е загинал. Първо бяха убити двама пазачи на електрическа подстанция", каза Андрий Райкович, ръководител на Кировоградска област пред украинските медии, съобщава БГНЕС.

Руските удари в централна Украйна се засилват, след като боевете бяха съсредоточени в Източен Донбас, който сега е предимно под контрола на Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
4
 
24
 
! Отговори
lлъжа преди 1 година
да кажат украинците какво са унищожили руснаците-склад с ракети харпун и някои друг кораб!!
83
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колкото повече ревът укрите толкова повече скрито оръжие са унищожили руснаците
82
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма сметка конфликта да приключи бързо. Щатите как ще си продават оръжието. Те просто настройват два братски народа един срещу друг. Грешка това е един народ, а войната е гражданска. Разделяй и владей!
81
11
 
15
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама който иска да не се обстрелват пристанищата, да махне тежката военна техника оттам и там да не се концентрират укро-нацисти и чудестранни наемници. Иначе - Калибър и другите от сорта. Това е положението
80
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой го интересува какво става в Одеса , ние си имаме достатъчно наши проблеми ,нека първо да ги решим тях ,тогава да се занимаваме с чуждите проблеми.
79
0
 
3
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
До Анонимен 89Хайде сега да пробваме да изложим мисълта си на български...
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 87 НОМЕР2Не стига, че си се надрусал в ранни зори и сипендал ами се и пробваш да драскаш тука !
77
18
 
8
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 1 година
Крайно време е Света да унищожи Империята на злота-Русия и Антихриста, Путин!! НЕЗАВИСИМО ОТ ЦЕНАТА!!!
76
14
 
11
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
Лавров обяви преди дни,че териториалните им претенции се променят. Не е тайна, че руснаците искат да превземат и Южна Украйна и да отрежат достъпа на страната до Черно море. Колкото до мините - руски са. Украйна не е минирала нищо - просто нямат ресурс за това.За тролчетата във форума - нека влязат в някой от пропагандните руски канали в ютюб, засягащи България и само да прочетат мненията (българофобски са)...Има гугъл преводач, за тези, които не говорят руски. Дано се замислят!!!...
75
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Путин еАми глупости си написал, защото командването на украинците НЕ Е от Украйна , а в западни центрове и чужди външни бази, което за пореден път доказва, че Украйна е една поробена държава и поробен народ, без собствена политика , а чужда политика на марионетки, основана на страх пред "господаря" от чужбина! Това доказва също, че РУСИЯ ДЕ ФАКТО ОСВОБОЖДАВА Украйна от нашественици, да не говорим, че самите украинци и поляци, са с руски произход и корени!
74
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисирчета, след като 3 пъти, само на тази страница, публикувате тъпизмите на укрите, защо не погледнете и не ни информирате, какво казват турците по въпроса? "Турският министър на отбраната: Русия няма нищо общо с обстрела на Одеса" Надявам се, че можете и сами да го намерите! Впрочем, превода на изказването на турчина, е далеч по-добър от вашия гугулпреводач!
73
13
 
8
 
! Отговори
Путин е преди 1 година
пета колона на запада. Ако руснаците го махнат и сложат истински патриот да удари източника на фашисткото командване в Киев и техните управленски сгради и домове, то тогава войната за една седмица ще свърши.
72
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо руснаците не си спомнят че са стреляли по одеса това е стар евреиски номер на зелински целта оправдава средствата
71
5
 
8
 
! Отговори
Бизнес Уили преди 1 година
,,руски ракети са ударили пристанището на Одеса, ключов черноморски терминал, един ден след като Москва и Киев подписаха сделка за възобновяване на износа на зърно, блокиран от войната.'' Тези с пачките дето са по лапачките,продължават далаверата,а на шерпите-пигмеи им надуват главите с патриотизъм,и готовност за саможертва в името на родината.И с нефта е така,и газта е така,и с всичко от което се правят пари е така.Съчувствие към майките и близките на загиналите войници,загинали заради интереси
70
9
 
9
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Подписан е договор за възобновяване на износа на зърно, а не за ненападение с ракети на пристанища. Както са тръгнали нещата, следващите цели на ракетите като че ли ще са пристанищата във Варна и Бургас. Може и Шумен да е, защото Тодор Колев го наричаше пристанище на Варна. Така са си нещата в позицията на България по отношение на войната. Да се готвят генералите и военните.
69
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви днес, че руски служители са казала на Анкара, че Москва "няма нищо общо" с ударите по пристанището на украинския град Одеса, предаде Ройтерс."При контактите ни с Русия руснаците ни казаха, че те нямат абсолютно нищо общо с това нападение и че много внимателно и подробно проучват този въпрос", посочи в изявление турският министър на отбраната."За нас наистина е обезпокоителен фактът, че е имало такъв инцидент веднага след сключеното от нас вчера споразумение", посочи Акар, имайки предвид подписаните вчера от Русия и Украйна с
68
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви днес, че руски служители са казала на Анкара, че Москва "няма нищо общо" с ударите по пристанището на украинския град Одеса, предаде Ройтерс.
67
14
 
20
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
Не се косете! Всяко зло, за добро! След подписването на договорите за износ на зърното, руснаците просто са избомбили складовете с оръжие на пристанището, за да се освободи място за зърното. Пък и никой не е казвал че Русия няма да превземе и Одеса, ако запада продължава да праща далекобойни системи.
66
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова за спазването на договорите от Украинците. Ударът е нанесен, защото веднага след подписването на договора за житото, украинците започват да трупат оръжейни системи и боеприпаси на пристанището на Одеса, разчитайки, че там ще останат недосегаеми. В договора им е обещано, че ще им се разреши да продава зърно, а не че няма да ги пипнат, каквито и други безобразия да вършат.
65
17
 
7
 
! Отговори
орт преди 1 година
Толкова за спазването на договорите от руснаците.